Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V mrazivém a drsném prostředí Aljašky dokáže být někdy i pořádně horko. Zvlášť v místech, kde dravá naftařská společnost Aegis Oil Company buduje své nedostatečně zabezpečené plošiny nad vrty. A tak není divu, že to občas pořádně vybuchne a z ledových hlubin vyšlehnou žhavé plameny. V úctyhodné vzdálenosti přitom nervózně přešlapují šéfové firmy a netrpělivě očekávají Forresta Tafta, specialistu na exploze naftových vrtů, pro kterého je tento druh katastrofy přesně tím jako voda pro rybu... (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (352)

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 7/10 Děj 6/10 Hudba 6/10 Efekty 7/10/// +Michael Caine je velká svině, dost drsná akce -scéna s Eskymákama je nudná a dlouhá, závěrečná ekologická agitka, nelze si nevšimnou několika logických přehmatů/// Seagal není tak uplně klaďas a dělá pro ty špatný. Potom příjde na to že jeho šéf je opravdu špatný a řekne mu to pěkně do očí. Načež ho Michael Caine nechá zabít a to neměl dělat. Tož, toto je celý příběh. Jinak Seagal dosud ještě nebyl nabušenější a síla z něho úplně stříká. A nejsem si jistej jestli se ještě někdy překoná. O Aljašce jsem si myslel jen to nejlepší a určitě jsem ji nezatracoval. Jenže po znovuzhlédnutí musím říct, že ta ekovsuvka je úplně mimo mísu (a to jsem opravdu slušnej) a samotný film docela často nudí./// Celkem 63%/// ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Michael Caine si tu zahral nesympatickeho parchanta, az tak nesympatickeho, ze som sa musel na jeho postave chvilkami smiat. Tento film mal v kinach premieru presne pred 17-timi rokmi od dnesneho dna, ale v tom obdobi ma vsetky tie Seagalovky alebo Van-Dammovky bavili. Dnes, ked si tieto filmy zopakujem, bavia ma stale, ale uz to nie je ten zazitok, ako vtedy, preto som klesol s hodnotenim na 3*. Podobne zle dopadol aj TIMECOP s Van Dammon (1994), pricom filmy o cestovani v case ma velmi bavia. Ale naspät k Aljaske. Film ma tak trosku ekologicky nadych a Seagal sa snazil natocit dobry film, ale niektore jeho predchadzajuce filmy, ktore on nereziroval sa mi pacili omnoho viac. Niektore kamerove zabery na krasnu prirodu boli uzasne, ale ani tie akcne sceny nestacili na 4*. _______ Steven Seagal - (Forrest Taft) +++ Michael Caine - (Michael Jennings) +++ Joan Chen - (Masu) +++ John C. McGinley - (MacGruder) +++ R. Lee Ermey - (Stone) +++ Shari Shattuck - (Liles) +++ Billy Bob Thornton - (Homer Carlton) +++ Richard Hamilton - (Hugh Palmer) +++ Produkcia: Steven Seagal +++ ()

Reklama

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Steven Seagal byl ve svých začátcích dobrý řezník a na jeho filmy jsem se vždycky rád díval. Ty nové už stojí vesměs za hovno, ale tohle je ještě z období, kdy mu to celkem šlo. Ta epizodka s Eskymáky sice byla spíš jen na splnění kvóty – nahota, ale po akční stránce si moc nemůžu stěžovat. Tedy hlavně úvodní bitka v hospodě byla dobrá. Závěrečná pasáž už byla dost přemrštěná, ale to byli stejně skoro všechny kousky, co jsem s ním viděl a i proto se mi tak líbili. ()

Joe321 

všechny recenze uživatele

Tentokrát musí Steven Seagal podstoupit spirituální cestu, aby se mohl stát ochráncem přírody, kterou ohrožuje zlotřilá ropařská firma. Firma budující rafinerii, která podle odhadů vybouchne hned po spuštění a tak znečistí okolí. Proto jí musí ještě předtím vyhodit do vzduchu Steven ve svém indiánském saku. A jak to udělá? Naštěstí má schovanou zásobu výbušnin v lesích Aljašky, "Just in case." Naplní bágl cé-čtyřkou, ale tak snadné to zase nebude. Musí si vyrobit tlumič z pet lahve, přelámat končetiny, narvat typa do vrtule, postřílet žoldáky, absolvovat parádní potyčku s tyčí v ruce, utopit záporáka v ropě a utéct z hořící plošiny. Nakonec, po vyřazení tuctů zlých lidí, pronese projev k zamyšlení odsuzujíce ropný průmysl, který zabíjí naší přírodu. Ačkoliv je příběh hrozně hloupý, svým způsobem mám tuhle seagalovku hodně rád. - "Well, let's see, that's natives 8, oil workers 0. Anyone else wanna play with Cupcake?" ()

c.tucker 

všechny recenze uživatele

Některé scény úplně super, hlavně ze začátku a ke konci, když už je nahánějí a na vrtu. Seagal opět klasik jen tu agitku si mohl nechat na koledu (alespoň tu na absolutní závěr). Ale zrovna v tomto snímku se vyskytuje moje nejoblíbenější hláška jeho filmů: "My guy in D.C. tells me that we are not dealing with a student here, we're dealing with the Professor. Any time the military has an operation that can't fail, they call this guy in to train the troops, OK? He's the kind of guy that would drink a gallon of gasoline so he could piss in your campfire! You could drop this guy off at the Arctic Circle wearing a pair of bikini underwear, without his toothbrush, and tomorrow afternoon he's going to show up at your pool side with a million dollar smile and fist full of pesos." ()

Galerie (28)

Zajímavosti (13)

  • Natáčelo se od 18. května do 19. srpna 1993 ve státech USA – Aljaška, Washington, Kalifornie a Wyoming. (BMW12)
  • Záverečná scéna, kedy má Forrest Taft (Steven Seagal) príhovor o ropných spoločnostiach a znečistení ovzdušia, trvala pôvodne 11 minút. Nakoniec musela byť ešte pred uvedením filmu do kín upravená. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama