Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(8)

Obsahy(1)

Neúmyslné zabití uvrhne mladého muže do víru vražedných intrik. A zrovna když se mu podaří najít lásku a svobodu, strhne ho jediný telefonát zase zpátky. (Netflix)

Recenze uživatele kenkaku k tomuto seriálu (9)

Nevina (2021) 

Seriál má jedno obrovské plus: je jako puzzle (tedy scénář má od začátku ucelený smysluplný obraz, který postupně skládá). Pak má i obrovské mínus: je jako puzzle… (díky tomu totiž už v polovině seriálu divák s víc než jednou mozkovou buňkou vidí celý obraz jen z toho co je prozatím poskládáno). Zbytek (tedy POLOVINA) stopáže se proto jeví jako obrovská nuda a vata. Možná kdyby se ty střípky skládaly jinak a kdyby se scénář nesnažil neustále podsouvat divákovi “špatné díly skládačky” (aby za chvilku přišel s “šokujícím zvratem”), nebyla by to taková otrava. Díky té snaze “zvraty v každé epizodě” má seriál i tunu zbytečných postav, což odvádí pozornost o tom “o čem to vlastně je”. Zjednodušeně vzato, jde o dva příběhy (on má svůj a ona má svůj). Oba jsou komplikované a jdou do minulosti (10-15 let). A ti dva se náhodou (fakt náhodou) potkají a to  vytvoří zápletku seriálu. Geniální myšlenka. Bohužel zpracovaná stylem “slon v porcelánu” a plná logických chyb. Hodně detailně (možná až moc) u jednotlivých epizod. ()

Epizoda 1 (2021) (E01) 

Jako preskákat 8 let života (asi důležitých pro děj, jinak proč se obtěžovat) během 15ti minut a pak pokračovat v “rozmotávání záhady“ šnečím tempem (a ještě stylem slon v porcelánu), mě opravdu nenadchnulo. Navíc těch několik nebetyčných kravin. 1) proč mu posílal video s číslem pokoje a logo hotelu? (snad každému obyvateli Barcelony musí být jasné co je to za hotel). Buď je kardinální debil, nebo chce, aby je hledal/našel. 2) když nechce, aby se do toho míchala policie, proč ho nechá přejet autem a ještě okolo něj plešoun máchá na veřejnosti pistolí? 3) to mu ani trochu nepřišlo normální okomentovat, že ta jeho pinda když se potkali byla dlouhovlasá blond a teď je krátkovlasá bruneta? (př. blond ti slušelo víc…). 4) 4 roky se jí neozval - pinda v pohodě. Lhal jsi o své minulosti - pinda v pohodě. Nastěhují se vedle “klíčové samyce” (mimochodem hezčí než pinda) - pinda je stále v pohodě! Asi si budu muset do hlavy natlouct stovku hřebík, abych se dostal na úroveň “pětihvězdičkový mega nářez”. Pozn.: kurva jasně že je za dvěma policie, komu jinému by asi “neměl nic říkat”. Svědkům Jehovovým? ()

Epizoda 2 (2021) (E02) 

Celá epizoda dělá (do poslední minuty) že ta předchozí se nestala. Opět si dáme zrychlenou historii (tentokrát 14 let) úplně jiné postavy. Aby toho nebylo málo, máme tu ještě další postavu (které je třeba se věnovat). Prostě míchá se gulášek. Děj je dokonce vyprávěný tak, že se stříhají (klidně po sekundách) dvě časové linie. ”další postava” jde po ulici… policajt se dívá na monitoru jak jde po ulici. Na ulici zastaví auto. Policajt se dívá jak zastavilo auto. Každé je jiná časová linka (odstup několik dní). Za mě důkaz, že je něco špatně. Buď má děj pochopit i divák s lobotomií nebo si toho nemám všimnout ani já. Rozhodně ne něco mezi. Pozn.: vsadím se, že klaun s polštářem je ten samý plešoun co si hrál na kuželky autem minule. Seděl by věk, postava, idiocie chování i vyhrožování stejnou pistolí. ()

Epizoda 3 (2021) (E03) 

Nezapomínat: policajtka zazvonila u dveří BRATROVA domu. To že tam byl i on je náhoda (hlídal děťatka). Tedy přímá konektivita nula. Epizoda se totiž stále snaží tlačit diváka do něčeho jiného. Tím jak se děj propojil, je sledování o něco zábavnější. Bohužel se neobejde bez na první dojem “zmatených/zbytečných momentů” (to jako v Barceloně rozdávají všem totožné pistole s tlumičem?), které se propojují později. Odpovědi tedy sice přichází, je to ale schválně pomalu a pozdě. Prostě hra na diváka. Pozn.: rozčiluje mě to zázračně opravené přední sklo na Fiatovi. ()

Reklama

Epizoda 4 (2021) (E04) 

Aaaah. Naše černá pistole s tlumičem zase na scéně :) …a konečně nějaké odpovědi. Scénář používá stejné techniky a tak je asi od poloviny epizody jasné proč se policajt v důchodu vrtal ve staré pitevní zprávě (těm po lobotomii to naserviruje na konci). Tím je jasné k čemu Olivia potřebovala peníze (a vybílila účet). Ještě jen odpovědět spojení na “truchlícího tatíka”. Nicméně za mě má seriál (díky té pistoli s tlumičem) odvyprávěno. ()

Epizoda 5 (2021) (E05) 

No tak tohle ne. Utahaná epizoda co nepřinesla nové informace (vše viděné bylo už dávno zřejmé). Navíc ty nejzásadnější odpovědi stále nikde (proč mu posílal ta videa manželky v blond páruce?). Jako proč ještě zápletka s dcerou? To samé o tom “jak pistole cestovala”. Také nechápu, proč nemohli utéct oba. Tedy pokud Olivia nehraje ještě další habaďůru (protože ví, že je číslo 27), je úplně blbá. Začíná se to rozpadat. ()

Epizoda 6 (2021) (E06) 

Žádné další odpovědi nepřicházejí a co se děje na obrazovce dává smysl čím dál méně (ten nekonečný zásobník mě vyloženě rozesmál). Barcelona a Malaga jsou od sebe nějakých 1000km (15 hodin autem) a oni se tam snad teleportují rychlosti světla… a ten konec nedává vůbec smysl. Jediná logická volba (co zůstala), kdo za SMS stojí, je ona. Seriál se definitivně sám v sobě ztratil. ()

Epizoda 7 (2021) (E07) 

Děj naštěstí servíruje twist (jediný logický) a zbytek epizody jede samospádem. Dost toho ale chybí (třeba ten enormní zájem plukovnice o kazety). A vzhledem k tomu, že “cesta pistole” se stále nevysvětlila, proč posílat videa taktéž. Doufám, že další epizoda začne příběhem otce co přišel o syna. Teď už je to jen jako puzzle, kdy víme co musí zapadnout (tak snad to bude zábavně). ()

Epizoda 8 (2021) (E08) 

Začalo to přesně jak jsem čekal/doufal, a najednou… shit. Zbytečné kecy a nuda na 1/2 hodiny. Naprosto zbytečný trash. Pak se spustí lavina totálních kokotin, která vede ke zpovědi (naprosto nesmyslné - jako proč by to dělal?), kterou jsem čekal na začátku jako monolog k divákovi (když už stejně od #4 epizody víme kdo střílel) a zbytek epizody měl být o tom, jak to dokázat policii. Jediné plus je, že odpovědi (až na jednu-dvě drobnosti) přišly. Nebýt toho, dám odpad. ()

Reklama

Reklama