Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jack přepadne banku. Policie ho pronásleduje, jeho auto při tom vybuchne. V nemocnici se popálený Jack probere z bezvědomí. Strhá ze sebe všechny hadičky, které do něho vedou, a z úst mu vyleze slizká příšera, která přeleze do těla sousedního pacienta. Jack umírá. Příšera takto čas od času změní hostitele. Lidé s příšerou v těle jsou agresivní. Policie nachází mrtvá těla a hledá příčinu smrti. Policistovi se do pátrání plete agent FBI, který má magický předmět, z něhož vychází záření, jež paralyzuje příšeru. Než se ji ale podaří zlikvidovat, několik lidí zemře a zraněni jsou oba policisté. V nemocnici agent FBI vdechne druhému policistovi život a sám umírá. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (103)

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Jedno z prvních akčních sfi-fi, které jsem viděl, neodmyslitelně je tedy pro mě spojeno se začátkem 90. let a boomem filmů u nás. Akce je zde vrchovatě, žádné dlouhé vysvětlování, poměrně krvavé, svižné, přitom ne hloupé a tudíž je to zábavné, zkrátka stará dobrá osmdesátka v tom dobrém smyslu slova. Navíc docela zajímavý konec se symbolickým záběrem na spojené ruce. Z nostalgie a za mých tehdejších asi 12 let 4*. Plamenomet rulez :)). ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Zklamání. Kyle MacLachlan se propůjčil k hororu, který skončil na půl cesty mezi kvalitou a naprostou nudou. Hudební doprovod je stále stejný včetně atmosféry, která sází na obličej Kylea. Nechápu, kdo tento snímek mohl nazvat brutálním a nebo se brutálnost počítá podle počtu kulek, které se v průměru vystřelí do člověka ve filmu a on se po nich složí na zem. Takové číslo by bylo vysoké, protože mimozemšťané opravdu hodně vydrží. ()

Reklama

J.Lajner 

všechny recenze uživatele

Hodný mimozemšťan, pronásleduje v zástavbě velkoměsta zlého mimozemšťana. Notorický béčkař Jack Sholder a jeho polozapomenutá akční jízda s tehdy ještě neokoukaným Kylem McLachlanem. Triviální příběh, věčně prázdné zásobníky, parádní úvodní automobilová honička, dávka nekorektního násilí a jedna "echt" nechutná scéna. Silná vzpomínka na dětství. Doporučuji všem milovníkům pozdní osmdesátkové estetiky, neboť jako jednorázová zpruha nudného večera funguje Tajemné zlo spolehlivě. PS: Asi první film, kde byl někdo usouložen k smrti. Jde tedy vlastně o průkopnický film, minimálně v tomto jednom konkrétním aspektu :-) ()

kosta73 

všechny recenze uživatele

TAJEMNÉ ZLO mi připadne, jako béčko snažící se chvílemi tvářit, jako áčkový film. V porovnání s filmy TEMNÝ ANDĚL a ZLOMEK SEKUNDY, ke kterým se to tady pořád přirovnává, mi tento snímek připadne nejslabší ( čti nejméně zábavný ) a neustálé přestupy zlého mimozemšťana z těla do těla mi nakonec už skoro lezly na nervy. Nicméně MacLachlan byla jistě velmi šťastná volba, je až úchvatné kolik tento herec dokáže obličejem vyjádřit aniž by hnul brvou. Již kvůli jeho výkonu se vyplatí si film sehnat. ()

monolog 

všechny recenze uživatele

Už je to dlouho, co jsem to viděl, ale tehdy se mi to dost líbilo. Nejvíc si asi pamatuju tu scénu, jak ten zlej převtělenej mimozemšťan v těle nádherný striptérky umiluje chlápka k smrti. Jindy No tak jsem se podíval znovu a se svým hodnocením plně souhlasím. Je to zábavná akční jízda s několika SF motivy. Hlavně jízda úplně té první inkarnace je naprosto strhující. Prostředí i postavy jsou dobře popsaný a i když se nejedná moc o kriminálku, je to dost často i úsměvný (a to podle mě úsměvný proto, že chtěli). Triky jsou samozřejmě už zastaralý, za dvacet let aby ne. Ale když jsem to viděl poprvý, tak se mi to líbilo hodně a to mi tehdy nebylo víc jak deset. Herci jsou dobří a ani příběh mi nepřišel jako blábol a byl naopak docela dobře rozprostřenej. Nikde hluchý místo. no a konec je na béčkový SF docela zajímavej a poprvý už i hodně nečekanej. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (8)

  • Pri prenášaní mimozemšťana do úst Jonathana Millera bol samotný herec William Boyett natoľko znechutený, že to odmietol ďalej sledovať a skutočne odišiel. (Raccoon.city)
  • Během úvodní honičky se u černého Ferrari střídavě mění 2 poznávací značky. (Fenk)

Reklama

Reklama