Reklama

Reklama

Noční můra v Elm Street 2: Freddyho pomsta

  • USA A Nightmare on Elm Street Part 2: Freddy's Revenge (více)
Trailer

Obsahy(1)

Kdyby rodiče Jamese Walshe věděli, co se stane, když se nastěhují do domu na Elm Street…! Pět let čekal Freddy Krueger, aby se znovu objevil ve snech nového chlapce ve městě a otevřel svoji ruku z nožů. Démonický zabiják si pro svoji pomstu nemohl vybrat lepší příležitost. Noční můra se opět promění ve strašlivou skutečnost. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (323)

Dan9K 

všechny recenze uživatele

Tak já tomu asi nerozumím. První díl ode mě dostal dvě hvězdy z milosti za námět, protože to byl prostě první díl. Ale u druhého dílu jsem měl co dělat, abych mu nedal hvězdy čtyři (dost možná to zkazil až závěr, které fakt u filmů tohoto typu nemusím a scéna na konci mejdanu, která pokazila celkově tajemné vyznění Freddyho pomsty). Vždyť ty charaktery byly i celkem sympatické. Pokud nepočítám úvodní scénu v autobuse, dlouho se nestane žádná vražda. Máme tu v podstatě tři postavy plus Freddy, se kterými se dá skutečně dobře sžít. Kritizujete tu špatné dialogy, trapnost a tak dále a tak dále, ale fakt nechápu, proč tak činíte zrovna u tohohle filmu a neděláte to u ostatních Elm Street filmů, Pátků třináctých, Halloweenů, Vřískotů a vlastně téměř čehokoliv, co vás napadne v tomhle subžánru. Freddyho pomsta na tom není o nic hůře, ba naopak, neboť hlavní postava není, s výjimkou úvodního baseballového utkání, považována za největšího loosera, vlastně si ho všichni váží a chtějí ho vyslechnout, i když jedná jako blázen, což nebývá obvyklé. Vztahové záležitosti nejsou tak uboze nereálné, jak většinou bývají...vlastně celý snímek mi přišel celkem nezvyklý v jednotlivých detailech, já to vidím jako změny k lepšímu, protože tyhle filmy většinou nesnáším, ale je to asi přesně důvod, proč tu na to kydáte hnůj vy. ()

Korbitch 

všechny recenze uživatele

Co tohle jako sakra bylo? Z Freddyho je poltergeist, má debilní hlášky, vlastně všichni maj debilní hlášky, hlavní rádoby hrdina profesionální neherec........takových možností tenhle námět má a ani crawen ani sholder jej parřičně nevyužili.Ted jdu na trojku,tak uvidíme, co s tim proved Chuck Russel, který má mimch. prsty ve výborným béčku let 80. Sliz. ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Nápad, kedy sa antagonista nesnaží zabiť protagonistu, ale naopak chce vrždiť jeho rukami, je rozhodne fajn. Lenže Craven prenechal kormidlo Sholderovi a ten nedokáže film poriadne nakopnúť. V jednotlivostiach určite funguje, niekedy výborne, ako celok ale príliš nestrhne a to možno aj preto, že zase v ďalších jednotlivostiach nefunguje vôbec. No a hlavná mužská úloha je proste presný opak Freddieho, totiž absolútne bez charizmy, čo možno spôsobí, že mnohí budú držať palce viac sériovému vrahovi detí. Kim Myers je ale vhodne obsadená a že jej patrí záverečný part viac než Pattonovi, je rozhodne dobre. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Mám z tohoto pokračování velice rozporuplné pocity. Freddy je sice hodně cool a masky vypadají dobře, ale napětí skoro vůbec nefunguje a děj se zpočátku zatraceně vleče. Hlavní postavy jsou navíc jedna nesympatičtější než druhá, takže mi ke konci bylo v podstatě jedno, jestli někdo přežije, nebo ne. Jako největší zločin vidím absenci vražd ze sna - bez nich prostě nemůže být Noční můra Noční můrou. Dávám dvě hvězdy a ani o kousek víc. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Já nevím, ale tenhle díl byl prostě takovej divnej. Už si z něj moc nepamatuji ani nějak nemám chuť si ho připomínat, ale přišlo mi, že ze sérií to má tak maximálně společné jméno Freddyho Kruegera. Jinak nějakou tu hororovou atmosféru to nemá ani náhodou. V podstatě mi přišel dobrej jenom ten konec z tou panikou na jakémsi večírku jedno stylový ušlapání a celkem dobrej závěr s tím autobusem. Jinak zvláštní film. Toť vše.40% ()

Galerie (118)

Zajímavosti (26)

  • Během natáčení filmu obléhali Freddyho fanoušci karavan jeho představitele Roberta Englunda, který málem převrátili. Unavený herec, kterého zrovna maskéři odličovali, tak byl nucen vylézt ven a rozdat pár podpisů. (Veleknez)

Reklama

Reklama