Reklama

Reklama

Oklamaný

  • USA The Beguiled (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Voják Severu držený ženami jižanské dívčí školy. Je to ale on, kdo je vězněm? ... Během americké občanské války v roce 1863 se raněný desátník Unie John McBurney (C. Eastwood) ocitá na odlehlé jižanské dívčí škole v Mississippi, kterou vede Martha Farnsworthová (G. Pageová). Ta chce Johna co nejdříve vydat konfederačním vojákům, nakonec se ovšem rozhodne jej napřed u sebe ponechat pod přísným dohledem, než se uzdraví. K vězněnému nepříteli se nejprve dívky chovají obezřetně, během svého pobytu si ale John získává jejich důvěru stejně jako jejich náklonost. Když Johnovi začne podléhat jedna dívka za druhou, svým jednáním přivolá nad školu nebezpečný mrak žárlivosti… (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (113)

cheyene 

všechny recenze uživatele

Růže mezi trny? Trn mezi růžemi? Zajímavý portrét muže mezi ženami, které kvůli válce tento "element" takřka vůbec neznají. Oklamaný zároveň skýtá pozoruhodný exkurz do psychologie obou pohlaví, který vyustí v takové finále, jenž je pochopitelné ze strany Eastwooda i z pohledu dámského kolektivu. Řekl bych, že tento snímek nemá vyloženě záporné postavy, nýbrž největší "potvorou" tu jsou lidské pudy a potřeby, které vyvolávají jednání, jenž může mít (a také má) fatální následky. Za vyhrocením stojí žárlivost, nevěra, touha přežít a afektované chování, ovšem prvočinitelem je válka - v tomto příběhu spíše na pozadí - avšak svými důsledky značně dramatická, neboť způsobuje nedostatek mužů ve společnosti, což je zde částečně nastíněné a představuje roznětku pro ústřední zápletku. ()

Rocky62 

všechny recenze uživatele

Vcelku zajímavý film s uvěřitelným tematem, který ke konci nutí k zamyšlení. Chytré dialogy a rozuzlení děje opravdu nečekané, ale podle mých představ. Všechny tyto klady však kazí herecké výkony dívek, hlavně Geraldine Page, jejíž ,,výkon'' mi přišel tak prkenný, nepřirozený a místy i hraný jak podle pravítka, takže si myslím, že paní Page na kvalitě spíše ubírá než přidává, ale jinak solidní film a Eastwood jak jinak než skvělý ()

Reklama

dANo 

všechny recenze uživatele

Fúúha, tak toto bola veľmi zaujímavá dráma postavená na šarme jedného zraneného vojaka v náručí mladých, či zrelých žien v jednej dievčenskej škole. Film neuveriteľne graduje a divák sa nestačí diviť, čo všetko môže spôsobiť jeden sympatický muž v čisto ženskej komunite, kde už dlhšiu dobu nepoznali, čo je to mužská ruka (resp. telo:). Záver je dostatočne šokujúci a tak môžem tento film len odporučiť... ()

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele

Hmm, mladý Clint Eastwood jako sexy, charismatický a vypočítavý kocour v hnízdě osamělých kočiček s ostrými drápky. Na film z počátku 70. let je film překvapivě nabitý sexuálním napětím, ale hlavní devizou jsou chytře napsané dialogy. Náš zraněný unijní voják John se zkrátka musí umět zalíbit všem obyvatelkám dívčí školy a je radost sledovat, jak si holky omotává kolem prstu... aby ho dámy do toho prstu pořádně kously. Osobně bych preferovala trochu jiný konec, ale i tak jsou dojmy z filmu pozitivní. A teď už jen porovnat s o skoro padesát let mladším remakem. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Ještě dlouho do pozdních večerních jsem nad filmem přemýšlel. Závěrečná "finta" je poměrně zajímavá, nicméně já mám raději Clinta v trošku tradičnějších rolích. Tady na dívčí internátní škole svádí projistotu všechny dívky najednou a ani mu nevadí že je jedné z nich 12:) Prostě chce se dostat z tohodle vězení za každou cenu, protože je mu jasné, že mezi tolika ženskýma dlouho štěstí neužije. 60% ()

Galerie (27)

Zajímavosti (22)

  • Film sa podľa Siegela zaoberá témami sexu, násilia a pomsty a bol založený na "základnej túžbe žien kastrovať mužov", hoci ústrednou témou je muž, ktorý má pomer s viacerými ženami. (Arsenal83)
  • Clint Eastwood považoval film za „príležitosť hrať skutočné emócie a nie hrať úplne teatrálne a zapaľovať delá cigarami“. (Arsenal83)
  • Jedná se o nejoblíbenější film Dona Siegela ze všech, které kdy natočil. (StarsFan)

Reklama

Reklama