Lewis R. FosterKamera:
Ernest HallerHudba:
R. Dale ButtsHrají:
Linda Darnell, Dale Robertson, John Lund, Ward Bond, Whit Bissell, Regis Toomey, John Doucette, Irving Bacon, Malcolm Atterbury, Skip Homeier, William Fawcett (více)Obsahy(1)
Bankovní lupič Banner (Dale Robertson) cestuje poštovním dostavníkem přes indiánské území. V tom přepadnou spřežení Čejenové. Banner a spolucestující se zachraňují v příkopu, kde i barová dáma Amy (Linda Darnell) sáhne k pušce. (MacGuffin)
Bankovní lupič Banner (Dale Robertson) cestuje poštovním dostavníkem přes indiánské území. V tom přepadnou spřežení čejenové. Banner a spolucestující se zachran´ují v příkopu, kde i barová dáma Amy (Linda Darnell) sáhne k pušce..., H. - Linda Darnell (Amy Clarke); Dale Robertson (John Banner); John Lund (John Carter); Ward Bond (Sen. Blakely); Regis Toomey (Minstrel); Skip Homeier (Frank Banner); Irving Bacon (Tully Morgan) ()
Fanoušek žánru jistě ocení další přínos do sbírky, avšak s největší pravděpodobností si jej zařadí mezi průměrné počiny. Dakota Incident sice není vyloženě špatným westernem, ovšem nemohu se zbavit pocitu, že velice brzy po zhlédnutí se divákovi vypaří z mysli a po nějakém čase již nebude mít valného tušení, o čem že vlastně Fosterův film byl. Když pominu řadu nelogičností v chování postav, tak celou pasáž v příkopu, zejména s blížícím se koncem, mohu ohodnotit jako zdařilou. ()
Lewis R. Foster mi rezisersky teda nesmakuje, je to hodne remeselna rutina, bez kuska napatia a bez zapamataniahodneho momentu. V hercoch mama prehlad dobry, a tito mi absolutne nic nehovoria, v strede filmu vladnu len slaboduche dialogy : 55 % ()
- Anne Baxter bola pôvodne vybraná do role namiesto Lindy Darnell. Nestalo sa ale tak, lebo v tej dobe natáčala iný film. (westerns)
- John Lund uviedol, že Linda Darnell počas natáčania veľa pila, hoci to nikdy nerobilo problémy. Že vraj každý deň na poludnie pila vodku. (westerns)