Reklama

Reklama

Invaze lupičů těl

  • Česko Invaze zlodějů těl (více)
Trailer

Obsahy(1)

Film se odehrává ve fiktivním městečku Santa Mira a hlavním hrdinou je doktor Bennell (Kevin McCarthy), který se vrátí do svého rodného města a zjistí, že se jeho obyvatelé podivně změnili. Malý chlapec běží po ulici a křičí, že jeho matka už není opravdová, a podobně reagují i jiní. Doktor Bennell brzy objeví příčinu: invazi mimozemšťanů, kteří prostřednictvým kokonů nahrazují lidi jejich bezduchou imitací. (Panavision)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (137)

corpsy 

všechny recenze uživatele

Aj keď pomerne predvídateľné a miestami klišoidné, predsa len inteligentné a strhujúce sci-fičko, ktoré dosť vyniká z pomedzi desiatok žánrových kúskov zo zlatého veku amerického sci-fi. Striedma minutáž dopomáha k tomu, aby divák nemal tendenciu nudiť sa a tak si snímok udržiava dravj po celý čas. Len ten záver pôsobí dosť naivne a preplácane, utnúť to tak o 2 minútky skôr, film by vyznel oveľa hrozivejšie. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $417,000║ V jednoduchosti je niekedy fakt krása, takmer celá atmosféra filmu postavená len na výkone hercov, ďalej na minime "účelových" trikov pozostavených len z tej trošku kreatívnejšej ručnej práce, sem tam naháňačky, akcia,... proste staré dobré časy. /80%/ ()

Reklama

Reiniš 

všechny recenze uživatele

Snímek, který kdysi přišel s neokoukanou a originální myšlenkou, od které se v budoucnu odrazilo mnoho kvalitních snímků. I když pár scén dokáže vyvolat nepříjemný pocit i dnes, horor už ale film moc nepřipomíná. Spíše napínavý thriller s poměrně slušnými hereckými výkony a tempem vyprávění. V době vzniku to asi byla bomba, dnes už je potřeba přistupovat k Invazi s menší dávkou nadhledu a shovívavosti. Jak už to tak u starších hororů bývá... ()

-Bomba- 

všechny recenze uživatele

Dnes už kultovní sci-fi horror, ve kterém chtějí mimozemšťané nahradit lidi za své stejně vypadající klony. Postupně klonů přibývá a hlavní hrdina neví, komu může věřit – to se později použilo ve filmu The Thing. Nakonec ho i pronásledují a utrpí velký šok (opět se Thing nechal inspirovat). Má to dobrý námět, herce, hudbu a dialogy dávají smysl. Doporučuji nejen fanouškům výše zmíněných žánrů. ()

gumli 

všechny recenze uživatele

Film sa síce pomalý rozbieha,ale potom to už príde.Mimozemšťania síce neprídu na kozmických lodiach,nevidieť ich,liahnu sa z luskov,ale nebezpečný sú.Jeden z tých lepších filmov päťdesiatich rokov.Ale hlavne ,film je originálny už tým že sa nedá označiť za plagiát,čo sa už o niektorých dnešných filmoch nedá povedať.Liahnutie sa mimozemšťana z lusku je fakt ohromné. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (25)

  • Nepřítomnost očividných nestvůr a výroba robotických dvojníků byla tvůrčí taktika ke snížení nákladů. (Hans.)
  • Pouze 15.000 dolarů bylo z rozpočtu utraceno za speciální efekty. (sir-dave)
  • Iracionálna viera, že niekoho, koho človek pozná, nahradil podvodník, sa nazýva Capgrasov syndróm. (Bilkiz)

Související novinky

Adaptace scifárny od autorky Stmívání

Adaptace scifárny od autorky Stmívání

25.09.2009

Předprodej vstupenek na Twilight sága: Nový měsíc už teď láme všechny rekordy, což jen potvrzuje, že se z autorky Stephenie Meyerové a hlavně z jejích knížek stal zlatý důl. Bylo jen otázkou … (více)

Zlodeji tiel sa vrátia

Zlodeji tiel sa vrátia

16.07.2005

V klasike sci-fi hororu Invaze lupičů těl malomestský doktor v podaní Kevina McCarthyho odhalí, že obyatelia mestečka sú nahrádzaní mimozemskými duplikátmi. V roku 1978 nakrútil Philip Kaufman remake… (více)

Reklama

Reklama