Reklama

Reklama

Americký outsider

  • USA American Underdog (více)
Trailer 1

Film inspirovaný skutečnými událostmi zachycuje jedinečný příběh Kurta Warnera (Zachary Levi) a dlouhá léta překážek a neúspěchů, které mohly ohrozit jeho hvězdnou kariéru v NFL. V té době se jeho sny zdály téměř nedosažitelné. S podporou oddané ženy Brendy (Anna Paquinová) a milující rodiny, trenérů a spoluhráčů však Warner našel sílu ukázat světu svou velikost a talent. Povznášející snímek dokazuje, že je možné dosáhnou všeho, když máte víru, rodinu a odhodlání. (Cinemax)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (55)

Ant_Antony 

všechny recenze uživatele

Zůstanu na třech, protože je to sportovní jednohubka, která je v určitých momentech opravdu silná... na druhé straně jsou tu ovšem i momenty, jak z televizního filmu - beru to tak, že nebyl rozpočet... Na Remember the Titáns to nemá a ač nejsem fanoušek basketu tak mým nejoblíbenějším sportovním filmem nadále zůstávají Hoosiers... v těsném závěsu Cinderella Man ()

malylada 

všechny recenze uživatele

Ano, sportovních dramátek o outsiderovi je spousty, takže se nevyhýbá typickým klišé a nevyhne se divák jisté dávky pocitu, že už to někde viděl. Na druhou stranu je Zach Levy ve své roli obrovský sympaťák a American Underdog splňuje všechny propriety, které by mě podobný typ filmu splňovat. Obrovskou dávku emocí a já si to náramně užil......80% ()

Reklama

blackJag 

všechny recenze uživatele

"NĚKDY MUSÍŠ DĚLAT, CO JE TŘEBA, NEŽ MŮŽEŠ DĚLAT, CO CHCEŠ." Kurt Warner může být nejinspirativnější sportovní osobností dekády, ale film o něm to vůbec nenaplňuje. Úroveň se mi zdála poměrně žalostná, od nápadu nechat hlavního hrdinu hrát 40letým Levim (považte, že hrál vysokoškoláka a působil, jako by každý ročník opakoval minimálně 3x), přes okatě slzopudný scénář (neskutečně otravný způsob, jak vyprávět příběh podle skutečných událostí), až po provinční produkční zázemí (takový ten ošizený Hallmark style). Jediné (opravdu jediné!), co mě na filmu bavilo, byl Dennis Quaid v roli trenéra Dicka Vermeila - má sice málo prostoru, za to ho ale královsky využívá. Je opravdu zajímavé, že toto nebyla jediná 'Cinderella' historka, do které byl známý kouč "zapleten", ostatně i ta byla ztvárněna a dlužno dodat, že mnohem lépe (NEPŘEMOŽITELNÝ s Wahlbergem). 40% ()

gemi 

všechny recenze uživatele

Handegg je sport, který Amíci z nepochopitelných důvodů nazývají football, přestože se hraje rukama a s vajcem. Zajímavá hra, kterou jsem pochopil až dnes z tohoto filmu, přestože o ni tady až tak nejde. Je to především příběh kluka, který si klopýtal za svým snem tak dlouho, až se dostal na absolutní vrchol. Klasická story from zero to hero. Casting hlavní postavy se povedl, ale manželky už tolik ne. Reálná žena Kurta Warnera je moc pěkná, Anna Paquin není. Feel-good záležitost. ()

campix 

všechny recenze uživatele

American Underdog je ve finále pouhým kvalitně odvedeným a průměrně poutavým sportovním životopisným dramatem jedné strašně zajímavé postavy ligy amerického fotbalu NFL. Dle mého se z toho dalo vytěžit daleko více. Bohužel je výsledný produkt pouze takovým tím rychlým motivačním sumářem celé kariéry Kurta Warnera s nezbytným patosem. Zábava to sice je a film běží poměrně svižně. Na druhou stranu je z toho cítit taková unylost a šedost v hereckém obsazení. Zachary Levi mi nesedí skoro nikde a to samé (možná dvojnásob) platí i pro Annu Paquin. Vtipné je, že je tu opět Dennis Quaid, protože ten už je takovým povinným inventářem sportovních dramat. ()

Galerie (69)

Zajímavosti (6)

  • Kurt Warner (Zachary Levi) je jediným hráčem, který byl uveden do síně slávy Pro Football Hall of Fame (profesionálního amerického fotbalu), tak i Arena Football Hall of Fame (arénového amerického fotbalu). (Olík)
  • Film obsahuje potitulkovou scénu. (Duoscop)

Reklama

Reklama