Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mladý číšník Michal, který pracuje v restauraci, se dostane do maléru, když je přepaden a okraden o tržbu, kterou měl na šéfův příkaz doručit do banky. Protože je v podmínce, je mu jasné, že mu nikdo neuvěří, a předstírá, že je vše v pořádku. Současně požádá o pomoc kamaráda, taxikáře Tomáše, který si kvůli němu půjčí od nebezpečného veksláka Adamce šedesát tisíc korun. Protože půjčka je jen na týden a s dvacetiprocentním úrokem, začnou oba shánět peníze. Všichni, na které se obrátí, je odmítnou a Tomášovi se nepodaří prodloužit lhůtu splatnosti. Navíc ho dva Adamcovi kumpáni zmlátí. Náhodou kamarádi zjistí, že v přepadení má prsty jeho kolega Kadlec se svým zetěm, garážmistrem Burešem, který šmelí s ukradenými vozy. Michal zavolá Burešovi jako náhodný svědek, a ten je po krátkém váhání ochoten zaplatit za mlčení. Vzápětí však naivní mladíky oklame, a ještě se dostane na stopu Tomáše. Kamarádi vymyslí s pomocí Michalovy dívky Magdy podraz, kterým by vytrestali veksláckého šéfa i zdánlivě bezúhonné ničemy Kadlece s Burešem a předali je i s důkazy policii. (TV Nova)

(více)

Recenze (295)

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Tenkrát jsem to žral. Pamatuji se jak jsem šel z kina s hlavou plnou hitů z filmu... Dneska už je to jen taková velká legrace a hezká exkurze do období, kdy jsme se všichni strašně snažili podobat západu a kdy řada lidí považovala kradení pro rodinu za neprosto korektní záležitost. Ústřední duo Luki Vaculda a Ital Ságo Tofifé dnes působí v těch mokasínách, bílých ponožkách, svetry do V a s plesnivejma džínama srandovně. I já měl své plesnivé jeansy CAT z Tuzexu a byl jsem na ně patřičně hrdý. Ta prošitá pracka s drápy na kapse... to byl západ, perfektně se k tomu hodilo tričko s nažehleným nápisem super sport :-)). Když se džínsy rozpadly, pracku jsem si vystřihl a schoval. To se přeci nedalo jen tak vyhodit ! Dnes se tomu směju stejně jako těm písním ve filmu. Sice anglicky ale s neskutečným českým přízvukem... Prostě snaha natočit film v západním stylu byla zřejmá. Jenže jako Volha neni Buick, tak pajzl na Václaváku není bar v NY. Nakonec je z toho pouze taková konzerva konce osmdesátek. Tři koly. * * * ()

Alex24 

všechny recenze uživatele

Přes všechno to, jak film vyhlíží, vypadá, o čem je a co zobrazuje, nemůžu o něm mluvit jinak než o klasice filmu před r. 89, i když tady je to o Sagiho džísku. Film jsem viděl už xkrát na to, abych věděl, co si o něm mám nebo můžu myslet. Snímek je to prostě dobrej, i když chápu, že není v červených číslech. Proč jsem tomu teda napral čtyři hvězdy? Protože je to jeden z těch lepších socialistickejch filmů, kterej většina lidí odhodí jako trapnej pokus o "kriminálku". Kdybych to měl hodnotit v měřítku celkovým a srovnat to s velikány filmu a klasiky, byl by to asi odpad, jak vrata, ale opět jsem se zachoval k tomuhle filmu tak, jak by to mělo být, srovnal jsem jej s filmy českými před revolucí, kdy nic lepšího tady zřejmě ani nebylo. Navíc, co byste chtěli? Richard Müller zandá anglicky, všude product placement? Coca coly (hehe) a zápletky byla taky dobrá i když pro necvičenej mozek by to mohlo vyznít zmatečně. Výkony taky nebyly bůhvíjaký, třeba zrovna ze Sagiho jsem měl kolikrát pocit, že je to totální neherec a vůbec jsem mu to nebaštil, ale přesto to všechno tak nějak fungovalo. Né, prostě tenhle film je pro mě jistým způsobem klasika a vždycky když vím, že ho budou v bedně dávat, hned s takovým tím pobaveným úsměvem přepínám na příslušnej program. Takže, když chce někdo Havaj a dát si trochu voraz vod ňákejch těch průšvihů, ať dá tenhle biják a bude to fakt čupr. PS:. Největší nářez ve filmu jsou bitky a rvačky... :-D ()

Reklama

klúčik 

všechny recenze uživatele

Jeden z rady filmov režiséra J.Soukupa. Tento pán točil filmy založené na popularite hercov, ktorých si obsadil. V týchto rokoch S.Tofi + L.Vaculík boli dosť populárna dvojica. No ako spomienka na to , ako to vypadalo v Prahe na konci socializmu je to celkom prijateľný snímok. V týchto filmoch nešlo o umenie , ale o "peniaze". Hodnotím 55%. ()

mira007 

všechny recenze uživatele

Excelentní film, svižný děj, vtipné zápletky, pestrá muzika, zřejmě jeden z "nejakčnějších" českých filmů v historii . Po letech oceňuji velice vypovídací hodnotu o dané době, ačkoliv to zřejmě nebyl záměr autorů, ústřední dvojice hrdinů Vaculík a Tofi podávají herecké výkony, které od nich diváci očekávají. Stejně jako je spousta kritiků Michala Davida, protože se jmenuje Michal David, tak i podobní odborníci patří k tomuto filmu. Jak v bonusech k DVD říká Sagvan Tofi: Zkuste natočit tři filmy, aby o vás lidi věděli i za 20 let. Smekám. :-) PS: Grázl jste vy a ten váš zeťák ()

solskjaer 

všechny recenze uživatele

Jo, je to hodně jednoduchý, hodně špatně zahraný a hlavně místy nesmírně naivní, no ale kdo by v mém věku tento film neviděl a ani chvilku se nebavil. Není to perla, není to kult ani nic podobného, přesto to ovlivnilo celou moji generaci a to se mu musí nechat. O hereckých výkonech nelze vůbec hovořit, ale to je také možná to co mě tak baví. Tofu, herec dvou filmů je vážně k zasmání. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (24)

  • Scéna s výbuchem automobilu Volha se natáčela na Národní ulici u Jazz clubu Reduta a tehdy výbuch poškodil několik výloh v těsném okolí. (Stocki)
  • Beata Andraszewicz (fotografka Magda) bola dobrá herečka, ale bol s ňou jediný problém - nechcela sa so svojim filmovým milencom Sagvanom (Michal) bozkávať, nakoľko svojmu poľskému priateľovi, ktorý je žiarlivý, sľúbila, že sa vo filme nebude s nikým bozkávať. Režisér Jaroslav Soukup bol na herečku údajne za tento škrt v jeho pláne dosť naštvaný. (Raccoon.city)
  • Poľská herečka Beata Andraszewicz stvárnila vo filme fotografku Magdu. V reálnom živote svojej dcére dala meno takisto Magda. A dokonca sa rovnako ako postava z filmu zaujíma o fotografovanie. (Raccoon.city)

Související novinky

Zemřel Ladislav Potměšil

Zemřel Ladislav Potměšil

12.07.2021

Ve věku 75 let dnes v nemocnici Motol opustil český filmový svět herec Ladislav Potměšil. S informací o úmrtí přišel deník Blesk s odkazem na vyjádření Potměšilova syna Jana. Herec známý například z… (více)

Reklama

Reklama