Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mladý číšník Michal, který pracuje v restauraci, se dostane do maléru, když je přepaden a okraden o tržbu, kterou měl na šéfův příkaz doručit do banky. Protože je v podmínce, je mu jasné, že mu nikdo neuvěří, a předstírá, že je vše v pořádku. Současně požádá o pomoc kamaráda, taxikáře Tomáše, který si kvůli němu půjčí od nebezpečného veksláka Adamce šedesát tisíc korun. Protože půjčka je jen na týden a s dvacetiprocentním úrokem, začnou oba shánět peníze. Všichni, na které se obrátí, je odmítnou a Tomášovi se nepodaří prodloužit lhůtu splatnosti. Navíc ho dva Adamcovi kumpáni zmlátí. Náhodou kamarádi zjistí, že v přepadení má prsty jeho kolega Kadlec se svým zetěm, garážmistrem Burešem, který šmelí s ukradenými vozy. Michal zavolá Burešovi jako náhodný svědek, a ten je po krátkém váhání ochoten zaplatit za mlčení. Vzápětí však naivní mladíky oklame, a ještě se dostane na stopu Tomáše. Kamarádi vymyslí s pomocí Michalovy dívky Magdy podraz, kterým by vytrestali veksláckého šéfa i zdánlivě bezúhonné ničemy Kadlece s Burešem a předali je i s důkazy policii. (TV Nova)

(více)

Recenze (297)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Když dávali nedávno v televizi, neodolal jsem a po delší době se na tento film (i následné pokračování) podíval. Dvojka Vaculík – Sagvan Tofi byla svého času velmi populární, zvláště pak u děvčat, ale před kamerou jim to celkem klapalo. Zvláště když se objevovali ve filmech s velmi čerstvým a aktuálním tématem té doby. Veksláci – zlodějíčci – ráj to na zemi pro vybrané. Běda když ses zpozdil se splátkou, nebo nedej bože ses je pokoušel podfouknout…Kamarádství se však cenilo – to opravdové. V mých očích jde o trošku lepší průměr, fajn film, na který se tu a tam podívám rád znovu.60% ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Co dodat; slečny si na zdi vylepovaly plakáty s Vaculíkem a Tofim, zamilovaně na ty přeslazené filmové idoly let osmdesátých koukaly a film byl naprostý hit. Chcete se nevěřícně zasmát, mladí nepamětníci? Když šla ségra tehdy kupovat plakáty, chtěla Vaculíka a Bartošku, ovšem soudružky prodavačky jí tuto kombinaci odmítly prodat:-))). No vážně, ségra mohla koupit buď Vaculíka a někoho méně populárního, nebo Bartošku a někoho méně populárního - asi v rámci rovnoprávnosti, aby byl nějaký ten placatý papírový krasavec dostupný pro každou mladou soudružku:-))). 55% ()

Reklama

mzss1 

všechny recenze uživatele

Klasická česká komedie, na kterou se dá častěji dívat. Má skvělé herecké obsazení, kde krom Tofiho a Vaculíka zaujme více herců. Příběh je celkem dobrý, film má vtipné scény. Díky krátké délce filmu film nenudí. Discopříběh se mi teda líbil více, ale toto je také stará česká klasika na podívání. Hodnotím na 83% = **** ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Tenhle Podraz po česku mě nikdy moc nebral, a tentokrát už mu nepomohla ani nostalgie ani punc klasiky. Naštěstí to nebylo dlouhé. Tofi je stále stejně nesnesitelný, jeho i Vaculíka stále hravě strká do kapsy Karel Augusta a i když je to lepší než třeba děsivý Ro(c)k podvraťáků, nemyslím, že bych se v kamarádem do deště ještě někdy chtěl potkat. ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Jaroslav Soukup chtěl asi vždycky točit americké gangsterky, ale v prostoru komunistického Československa gansgteři jeli v bonech a videích, hospodářské kriminalitě. No tak točil o pražsdkých vekslácích, barmanech a taxikářích. Samozřejmě, vše si náležitě přibarvil, takže mu z toho vyšel naprostý nesmysl. Dneska je to tak akorát k smíchu, jak naivně a dětinsky si to představoval. 50% ()

Galerie (12)

Zajímavosti (24)

  • Do úlohy historika umenia profesora Syřiště od začiatku chcel režisér pána profesora Ivana Vyskočila z DAMU. Lenže ten sa zubami nechtami bránil hrať v komerčnom filme. Ako režisér spomína dalo veľa práce ho presvedčiť. (Raccoon.city)

Související novinky

Zemřel Ladislav Potměšil

Zemřel Ladislav Potměšil

12.07.2021

Ve věku 75 let dnes v nemocnici Motol opustil český filmový svět herec Ladislav Potměšil. S informací o úmrtí přišel deník Blesk s odkazem na vyjádření Potměšilova syna Jana. Herec známý například z… (více)

Reklama

Reklama