Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Z mladého čističe oken se stane tipař bytových zlodějů. Podaří se mu začít nový poctivější život?  Devatenáctiletý Pavel Kříž tráví veškerý volný čas v pražských pasážích, bistrech a na diskotékách s partou zloděje Robyho. Pavel sice má maturitu, ale pracuje jako čistič oken, přičemž velkou část jeho příjmů tvoří zisk z podvodů, šmeliny a krádeží Robyho party, které dodává zaručené tipy. Není tedy příliš nadšen, když mu vedoucí úklidu přidělí mladou brigádnici Janu Hálkovou. Přestože se dívka netají nechutí k Pavlovu způsobu života, vznikne mezi nimi křehké citové pouto. To však nemůže vydržet v prostředí, v jakém se Pavel pohybuje. Mladík se dostává do stále větších problémů - část Robyho party je dopadena policií a on nemůže sehnat peníze na vrácení dluhu. Situace se vyhrotí v okamžiku, kdy parta zlodějů unese Janu... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (181)

Tominni 

všechny recenze uživatele

Celkem vydařená československá krimi o životě v pražských pasážích, podvůdky a krádeže. Lukáš Vaculík, který raději myje výlohy obchodů, aby mohl splácet svůj dluh. Do toho trochu romantiky, písničky Michala Davida se stěžejní Nesnáším loučení.....a maličký bonus s Viky Cabadajem na úplném konci. Hvězdičku navíc pak dostává závěr, který posouvá film z průměru o stupínek výše. ()

PTuranyi 

všechny recenze uživatele

Ďalší film typu Kamarát do deště, Discopříběh, Bony a klid o živote mládeže v šedej zóne v 80-tych rokoch. Príbeh Pavla, žijúceho na vlastnú päsť, privyrábajúci si dohadzovaním cieľov pre bytových zlodejov. Celkom dobre tu vidieť uvoľnenie 80-tych rokov na zobrazení sivej ekonomiky: bony, hazard. Pavlov život však skríži Jana, ktorá zháňa brigádu lebo ju nezobrali na vysokú školu. Ich spolužitie je komplikované, ale celkom prirodzene prerastie do romantického vzťahu. Záver však už je v socialistickej réžii. Zlodeji sú potrestaní, ale pre Pavla má príbeh tragický koniec. Kvalitná produkcia sa postarala o dobrú atmosféru podfarbenú anglickými piesňami Mira Žbirku a samozrejme Michala Davida. 70% ()

Reklama

aluna 

všechny recenze uživatele

Náhodou! Neznám na vlastní kůži dobu, jakou popisuje film natočenej rok před mým narozením, ale nějaká ta komoušská atmosféra mě lízla. Sice se člověk neubrání úsměvům při pohledu na Vaculíkovu patku, kudrnatýho Vašuta nebo kozačky Kulíškový a když začnou znít hity Michala Davida, tak už jdu do kolen, ale to k filmům z tohohle prostředí a doby prostě patří....A ta dramatická vlna (rozuměj konec) mi sedla...jen nechápu zařazení do žánru muzikál??? ()

D.I.G 

všechny recenze uživatele

Americká obdoba takýchto filmov sú tie s prívlastkom "teen", ale tým sa podobnosť končí. Československé ( no dobre, české ) filmy ako tento majú pekne vyfarbenú atmosféru, poďľa môjho gusta zvoľna plynúci dej, reálne vyobrazené postav a ľudia riešia skutočné problémy, teda nie otázky ako: "kambysomtodneszasunul?". Ako kriminálka taký slabý priemer ale v podstate som spokojný. Davidove diskosongy žeriem. ()

topi 

všechny recenze uživatele

Romance z prostředí Prahy 80. let minulého století. Ten odraz doby tam prostě je a tenhle film od Soukupa mám moc rád. Musím znovu říci, že jaroslav Soukup byl dříve opravdu zručný režisér. Ústřední dvojice Lukáš Vaculík a Tatiana Kulíšková (ty její kukadla mám moc rád) působí přirozeně a jejich vyvíjející vztah krásně graduje do smutného finále. Pěknej film. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (31)

  • Podkresovou hudbu v barech a na diskotékách obstaral z velké části Miroslav Žbirka, jehož písničky se hrály ve filmu v anglické verzi. (carott)
  • Hazardní hra, která se ve filmu hraje pokoutně v zadních prostorách hospody, kde se schází zločinecká skupina, se nazývá „gotes“ a za socialismu byla velice populární. (Nick321)

Reklama

Reklama