Reklama

Reklama

Pěsti ve tmě

Drama / Sportovní
Československo, 1986, 98 min

Obsahy(1)

Píše se rok 1936. Mladý český boxerský šampión Vilda Jakub (M. Vašut) kvůli nepochopitelnému zásahu svého trenéra Krakowského (J. Vinklář) prohraje v Berlíně zápas s německým mistrem Kurtem Schallerem (J. Nedorost). Světový tisk zpochybní výsledek souboje a Němci, kteří potřebují získat prestiž pro nastupující nacistický stát, jsou nuceni nastoupit k novému zápasu v Praze. Snaží se Jakuba zastrašit i podplatit, využívají dokonce Schallerovu přítelkyni, filmovou hvězdu Emu Gabrielovou (E. Balzerová), aby Vildu odradila od vítězství. Vilda však jde tvrdě za svým cílem uhájit národní a sportovní čest. Důsledky ovšem nedokáže domyslet… Předobrazem boxera Vildy byl několikanásobný mistr Československa a vicemistr světa Vilda Jakš. (Česká televize)

(více)

Recenze (237)

Mr.Jackass 

všechny recenze uživatele

4,5 * Vilda Jakub pro mě přichystal vcelku překvapivě zdařilý filmový zážitek. Melancholická hudba, která nás provází celým filmem zážitek ještě umocňuje. Marek Vašut herecky příjemně překvapil stejně jako ostatní herci a myslím, že lepší sportovní film u nás nikdy nevznikl. Rocky po česku, který se může svému americkému kolegovi směle rovnat... ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Tenhle film má koule a společně s pro mně nepochopitelně podhodnoceným Řádem (1994) se jedná asi o nejlepší filmy Marka Vašuta. Jo, to bylo ještě v dobách kdy netrajdal v kačeně po Francii coby znalec vín a po hospodách nenabízel modré růže odbíhajícím prostatikům.... Pěsti ve tmě jsou velmi solidním sportovním dramatem o velké touze vyhrát. Už jen z principu. Ačkoliv snímek je zařazen do roku 1936, lze myšlenku aplikovat i na dnešní dobu... Nechce se věřit, že ten samý režisér pak už plodil jen sračky, což korunoval ultrashitem Jak ukrást Dagmaru.... Dávám čtyři údery. * * * * ()

Reklama

anais 

všechny recenze uživatele

Nechápu jak je to možné. V Čechách? Kvalitní film o boxu? Perfektní vykreslení dobových reálií v disco roce 1986? Přirozený Marek Vašut? Režie - Jaroslav Soukup - WTF? Jak je možné, že tento drobný klenot skomírá ve stínu Discopříběhu a majora Majsnera? Jasně, není to geniální, ale je to hodně dobrý film. ()

Endyis 

všechny recenze uživatele

Nikdy nepochopím, že tento citlivě pojatý, pěkně natočený a skvěle zahraný film byl natáčen pod režíjní taktovkou režiséra, jenž má na kontě snad jen samé horší a horší díla naší kinematografie. Je to takový lehce kachyňovský snímek (až jsme bádali, jestli to opravdu nenatočil pod Soukupovým jménem), který mohu jenom doporučit. Zároveň se taky jedná asi o nejlepší český film se sportovní témtatikou... ()

Sandiego 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem trochu více, snímek měl sice atmosféru, ale někdy mě přišlo, že se chce až příliš přiblížit "drsné atmosféře" známé z amerických filmů. Osudy hlavního hrdiny jakoby šli mimo mě a nebyl mi ani moc sympatický. Hlavní devizou tohoto filmu jsou hlavně boxerské zápasy, které jsou odvedeny naprosto stylově, to však ale na výborný film nestačí. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (27)

  • Prípravy na film začali už v roku 1984, keď scenárista Jaroslav Vokřál oslovil režiséra Jaroslava Soukupa, ktorému sa do toho pôvodne príliš nechcelo. Samotné natáčanie začalo v septembri 1985 a trvalo pol roka. (Santino7)
  • Každý rok je v pražském hotelu Olšanka pořádán na počest scenáristy filmu Jaroslava Vokřála boxerský galavečer "Pěsti Jardy Vokřála". V ringu jsou výhradně amatérští boxeři, a to jak muži, tak i ženy. (dinamit_1)
  • Väčšina záberov sa točila najmä v pražskej Lucerne, v poľskej hale Gwardia vo Varšave a v rôznych pražských exteriéroch. (Santino7)

Související novinky

Zemřel herec Karel Heřmánek

Zemřel herec Karel Heřmánek

včera

Ve věku šestasedmdesáti let v sobotu 24. srpna tragicky zemřel oblíbený český herec Karel Heřmánek. Následujícího rána o tom informovala jeho rodina prostřednictvím facebookového profilu Divadla Bez… (více)

Reklama

Reklama