Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Mladý anglický šlechtic Richard Bancroft (R. Hrušínský nejml.) se na obchodní cestě ocitne i se svým strýcem Archibaldem (P. Nárožný) v Praze. Zde se seznámí s tajemnou krasavicí Olivií (I. Bartošová) a okamžitě se do ní zamiluje. Proto rád přijme pozvání na maškarní ples jejího opatrovníka, hraběte Kronberga (V. Preiss). Jenže postupně si mladík uvědomí, že dívku a její přátele vídá jen v noci. Odhalení tohoto tajemství na sebe nenechá dlouho čekat – ukáže se, že hrabě Kronberg ve svém sídle vládne početné skupině upírů, kteří si vyhlížejí nevinné oběti. Jednou z nich má být i Richard. Boj s krvežíznivými nočními bytostmi bude o to těžší, že na zabíjení upírů zdaleka neplatí všechny metody, o kterých se píše v knihách. Naštěstí je tu ještě Olivie, která se do Richarda také zamilovala… (Česká televize)

(více)

Recenze (304)

kritiklon 

všechny recenze uživatele

Polovina Soukupovy "tvorby" jsou buď kraviny nebo úplné paskvily ale tu druhou polovinu bych nazval takovejma klasickýma českýma oddechovkama a Svatba upírů k nim určitě patří! Podle mě zdařilá parodie s povedeným humorem a pominu-li tu hlavní dvojici Bartošová-Hrušínský, tak i s dobrými herci! Určitě to není propadák a viděl bych to líp než zdejší hodnocení. 3* za 63% ()

lykan9 

všechny recenze uživatele

Díky hercům jako Petr Nárožný a Viktor Preiss je Svatba upírů koukatelnou českou slátaninou na upíří téma. Jaroslav Soukup je sice hrozný režisér, ale v tomto případě to ještě tak hrozné není a kdyby u hlavní ústřední dvojice volil lépe a místo Hrušínského a Bartošové vybral opravdové herce, tak by film povýšil minimálně o jednu příčku výše. ()

Reklama

magratha 

všechny recenze uživatele

Film,který jsem viděla už alespoň pětkrát a stále se u něj dobře bavím. Naprosto úděsná Ivetka, neohrabaně roztomilý Hrušínský a neodolatelný a nezapomenutelný Preiss. Myslím, že tato česká komedie se může pyšnit nejen vtipnými hláškami (které cituji s velkou oblibou v nejrůznějších situacích), ale i naprosto uvolněnou atmosférou, která se jen tak u českých parodujících filmů nevidí. ()

Vojcl 

všechny recenze uživatele

Další z mnoha nepodařených experimentů v české kinematografii.. Tenhle film nefunguje ani jako horor ani jako komedie a to je u hororové komedie trošku problém... Nejmladší z rodu Hrušínských bohužel opět dokázal, že po svých předcích mnoho talentu nepodědil a Jaroslav Soukup je u mne stále kandidátem číslo jedna na nejhoršího českého režiséra všech dob! Ta jedna hvězdička je za Petra Nárožného, ale ani on tenhle propadák nezachránil... ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Ale ano , vím, že nejde o žádné velké umění, některé vtípky jsou vcelku laciné, Hrušínský nesahá dědečkovi ani po kotníky, Bartošová má s herectvím společného asi tolik, co já s funkcí kardinála římskokatolické církve a námět je drze vykradený od Polanského, nicméně mám tenhle snímek rád tvrdím, že zábavný potenciál v sobě má slušný. Nárožný a zejména ve filmu jen řídce obsazovaný Preiss si své role vychutnávají a takový Kopřiva je pro mě v tomhle snímku mnohem přijatelnější, než v Troškových vesnických komediích. Celkový dojem 60 %. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (15)

  • Viktor Preiss ve filmu prohlásí: „Buďte rádi, že nežijete v Transylvánii. Hrabě Polanski mi vyprávěl, že za rok tam vysáli jediného ubohého dřevorubce.“ Jedná se o odkaz na režiséra filmu Ples upírů (1967), Romana Polańského. (mjech)
  • Závěrečná (titulková) píseň „Já se vrátím“, zpívaná Ivetou Bartošovou, je česky otextovaná skladba „Sbor Židovských Otroků“ z opery „Nabucco“ Giuseppe Verdiho, kterou můžeme nejen slyšet, ale i vidět v originále ve filmu Akumulátor 1 (1994). (Petsuchos)

Reklama

Reklama