Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Vynikajícího hasiče a pilota Peta všichni považují za lehkomyslného blázna, protože při hašení požárů příliš riskuje. S Dorindou se neustále hádají o jeho nechuti usadit se a žít poklidným rodinným životem cvičného pilota. Protože však Dorindu miluje, souhlasí nakonec, že riskantní práce zanechá. Čeká ho ještě poslední akce, hašení velkého lesního požáru. Když se jeho přítel Al dostane při akci do nesnází, Pete ho zachrání, bohužel za cenu vlastního života. Zjeví se mu ale anděl v podobě bíle oděné ženy jménem Hap, která ho posílá zpátky na Zem, aby zbavil smutku svou lásku Dorindu. Romantická sci-fi fantasy Stevena Spielberga. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (102)

sidzej 

všechny recenze uživatele

Spielberg nie je typ režiséra ktorý by ma dokázal sklamať. A napriek tomu, že Always sa pokladá za jeden z jeho najslabších filmov (čo je koniec koncov pravda) stále sa jedná o nadpriemer. Filmu sa dá vyčítať pomalé tempo vyprávania, priemerné herecké výkony, a nevýrazný scenár. Napriek tomu má tento film svoje kúzlo. Posledná 30 minútovka s Holly Hunter hasiacou požiar z lietadla a jej následná havária do rieky je napínavá, dojemná a podmanivá zároveň. Okrem toho konečne viem, z akého filmu čerpal inšpiráciu Duch s Demi Moore. 60% ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $31miliónovTržby USA $43,858,790Tržby Celosvetovo $74,134,790║ Ono to je veľmi dobrý námet a niektoré momentky majú silný nábeh ale ako celok to nedokáže až tak zamávať s divákom ako by malo, nie tam až taká kompatibilita, súhra a potrebná iskra, Spielberg akoby nemal síl z toho vykresať viac. /60%/ ()

Reklama

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Audrey Hepburn- jediný důvod, proč jsem věnoval dvě hodiny svého života tomuto filmu. Ale nakonec nelituju ani jedné minuty, protože se jedná o velmi příjemný a navzdory dramatickému příběhu pohodový snímek s krásnou hudbou Johna Williamse a takovou tou "naivní" režií Stevena Spielberga. Co se týče ostatních hereckých postav, tak zaujal najmě John Goodman, ale o moc pozadu nezůstává ani Richard Dreyfuss s krásnou Holly Hunter. Jen té Audrey, v její svým způsobem nejkrásnější roli v kariéře (protože ona toho anděla nehrála, ona jím byla, resp. pořád je), tam bylo prostě málo... :-) ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

A víte co? Mně se to sakra líbilo a nebylo to jen kvůli letadlům. (No i když ta Catalina, C-119 Boxcar a hlavně ty A26 Invadery byly prostě skvostný!). Pochopitelně nešlo o B-26 (tedy Maraudery) jak se ve filmu mylně mluví... Piloti by sakra měli vědět na čem jim naskakují letové hodiny, nebo ne? :-). Film mně zaujal i tou romantikou. Někoho to mohlo až přesladit, ale ruku na srdce - kdo nezáviděl?! Já teda ano. Dreyfuss jakýsi klon Newmana, Costnera a Travolty (dle vizáže) mi do filmu dokonale sednul. A samozřejmě i Holly Hunter a Goodman, kterého mám moc rád už dlouho. Sice to tak trochu čpělo osmdesátkama, praštěnou módou té doby atd... ale obsah byl silnější. Mám rád tyhle filmy s životem po smrti, s anděli, posledním úkolem atd... Město andělů, Jak přicházejí sny... Vždy mně to velmi zajímalo. Třeba něco takového je! Třeba to, že zde zemřeme není konec a teď nemyslím křesťanské nebe. Třeba člověk dostane šanci ještě neco dokončit, rozloučit se, omluvit se... Docela by to bylo fajn. Al byl učiněnej klaďas takže chápu, že tam nahoře měl velká privilegia a měli s ním dost trpělivosti. Letecké scény byly ve filmu natočeny velice zručně a zejména všechny ty průlety nad hořícími lesy stály fakt za to. Musel jsem obdivovat ty hasiče tam dole co se k kompletní výstroji s vercajkem rvali o každý hořící strom což se děje ve skutečnosti velmi často! Tenhle film by si rozhodně zasloužil modernější zpracování, protože scénář je nádherný a dostalo mně to. A že to točil pan S jsem si všiml až ze závěrečných titulků ! :-) . Tímto končím a jdu si pustit The Platters : ,,They asked me how I knew - My true love was true, I of course replied...'' Jo a dávám za 4 přesné průlety nad požářištěm. V A26 pochopitelně! * * * * ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Přiznám se, že na tenhle film mě navedli rodiče. Ti z něj byli úplně unešeni. No, já jejich nadšení zcela nesdílím, ale přiznávám, že něco má do sebe. Spielberg natočil spoustu skvělých filmů a je jasné, že všechna jeho díla nebudou vystavena ve filmové síni slávy. No a tohle tam tedy určitě vystaveno nebude. Ale přesto je to roztomilý, trochu smutný, trochu veselý snímek pro všechny, kdo mají rádi romantiku. ()

Galerie (48)

Zajímavosti (14)

  • Během natáčení si Steven Spielberg dělal srandu z Johna Goodmana. Tvrdil mu, že by z něj byl ideální kandidát na roli Freda Flintstonea. O pět let později si jej John Goodman skutečně zahrál. (HellFire)
  • Audrey Hepburn za svou roli obdržela honorář ve výši jednoho milionu amerických dolarů. Celý jej darovala fondu UNICEF. (HellFire)
  • Film je částečně natočen podle románu "A guy named Joe", který napsal Frederick Hazlitt Brennan. (Terva)

Reklama

Reklama