Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Vynikajícího hasiče a pilota Peta všichni považují za lehkomyslného blázna, protože při hašení požárů příliš riskuje. S Dorindou se neustále hádají o jeho nechuti usadit se a žít poklidným rodinným životem cvičného pilota. Protože však Dorindu miluje, souhlasí nakonec, že riskantní práce zanechá. Čeká ho ještě poslední akce, hašení velkého lesního požáru. Když se jeho přítel Al dostane při akci do nesnází, Pete ho zachrání, bohužel za cenu vlastního života. Zjeví se mu ale anděl v podobě bíle oděné ženy jménem Hap, která ho posílá zpátky na Zem, aby zbavil smutku svou lásku Dorindu. Romantická sci-fi fantasy Stevena Spielberga. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (102)

Radyo 

všechny recenze uživatele

Přiznám se, že na tenhle film mě navedli rodiče. Ti z něj byli úplně unešeni. No, já jejich nadšení zcela nesdílím, ale přiznávám, že něco má do sebe. Spielberg natočil spoustu skvělých filmů a je jasné, že všechna jeho díla nebudou vystavena ve filmové síni slávy. No a tohle tam tedy určitě vystaveno nebude. Ale přesto je to roztomilý, trochu smutný, trochu veselý snímek pro všechny, kdo mají rádi romantiku. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Co si budeme povídat. Cukrkandl jak se patří se všemi svými pozitivy i negativy filmového média. Pořád ale raději upřimné a na nic si nehrající začínající devadesátky, nežli pozdější ultramoderní experimenty všeho druhu. Spilberg ubral tvůrčí rukopis, ale pořád je tam, minimálně v některých pasážích je to vidět. ()

Reklama

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Spielberg je za kamerou machr, to nemůže nikdy nikdo popřít a i když nějaké jeho filmy nejsou úplně klenoty, tak je tam i tak jeho filmařský talent sakra znát Navždy u mě trpí tím, že je to především romantický film, který nenabízí příliš jiného. Příběh je to ale zajímavý a netradiční, takže ve výsledku je z toho lehce nadprůměrný zážitek. 70% ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Zvláštní film. Steven se s tím nesere a kombinuje hned několik žánrů, (komedie, fantasy, drama), které překvapivě do sebe pěkně zapadají. Místy úžasné scény, (hašení jednoho letadla druhým), se prolínají s těmi nudnějšími. Těch naštěstí není mnoho. Co se mě týče, tak s tímto filmem nemám žádný problém a myslím, že pro ty, kteří mají rádi romantiku, tohle bude to pravé ořechové. P. S. Musím se kajícně přiznat, že Audrey Hepburn jsem vůbec nepoznal. ()

poz3n 

všechny recenze uživatele

Doplňování těch méně známých Spielbergů je velká cesta do neznáma. Kdo by to byl řekl, že jde natočit mix Hawksovy klasiky Jen andělé mají křídla s tehdy ještě těsně neexistujícím Duchem. Navždy je tak opravdu zvláštní směsí dobrodružně akčního příběhu s parádně nasnímanými sekvencemi leteckých momentů s podivně nasládlým romantickým fantasy. A do toho všeho je to chvílemi i sranda. Odděleně samo od sebe to vše funguje a po technické stránce je to výborné. Horší je to z celkového pohledu, kdy je celkem těžké přistoupit na celý ten mix a vnímat ho kompaktně. Výsledkem tak je spíš průměrný zážitek z nadprůměrného filmu. 5/10 ()

Galerie (48)

Zajímavosti (14)

  • Pete (Richard Dreyfuss) a Dorinda (Holly Hunter) létají na bombardérech typu Douglas A-26, jež používala americké armáda ve druhé světové válce a ve válce proti Korei a Vietnamu. Al (John Goodman) létá s typem PBY Catalina, které sloužilo za druhé světové války k záchraně z moře a pro přepravu. (HellFire)
  • Píseň, kterou si Pete (Richard Dreyfuss) píská, když je nervózní, je popěvek zvaný "Garry Owen". Jedná se o oficiální píseň Sedmé kavalerie Americké armády – kavalérie generála Custera. (HellFire)
  • Scéna, kdy Dorinda neuhodne, že Ted imituje Jamese Stewarta, nebyla ve scénáři. Herečka opravdu nevěděla, kdo to má být a Spielbergovi se to tak zalíbilo, že scénu nakonec ve filmu ponechal. (viperblade)

Reklama

Reklama