Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Vynikajícího hasiče a pilota Peta všichni považují za lehkomyslného blázna, protože při hašení požárů příliš riskuje. S Dorindou se neustále hádají o jeho nechuti usadit se a žít poklidným rodinným životem cvičného pilota. Protože však Dorindu miluje, souhlasí nakonec, že riskantní práce zanechá. Čeká ho ještě poslední akce, hašení velkého lesního požáru. Když se jeho přítel Al dostane při akci do nesnází, Pete ho zachrání, bohužel za cenu vlastního života. Zjeví se mu ale anděl v podobě bíle oděné ženy jménem Hap, která ho posílá zpátky na Zem, aby zbavil smutku svou lásku Dorindu. Romantická sci-fi fantasy Stevena Spielberga. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (102)

Psema 

všechny recenze uživatele

Spielberg v módu Amazing Stories. Perfektní dobovka se zasněnou poetickou optikou, dokonalým Dreyfussem, který je srdcem filmu, a jedněmi z nejnapínavějších leteckých scén, co jsem viděl. A to se v nich ani nestřílí. Sentiment my ass, v tomhle filmu je víc virtuozity než v čemkoli z letošního roku. Stačí se podívat na narozeninovou scénu, záchranu Goodmana nebo finále. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Čas od času si každý režisér potřebuje odpočinout a natočit si něco jen tak pro radost. Takto Spielberg určitě přistupoval právě k tomuto snímku. Při sledování jsem nebyl tak fascinován jako u jiných Spielbergových filmů ale přesto měl něco do sebe a hlavně první půlhodina je skvělá. Později film začne dost kýčovitět ale po celou dvouhodinovou stopáž jsem se slušně bavil. ()

Reklama

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

„Ale musíš se naučit, že získat svobodu znamená někomu ji dát.“ Od filmu jsem takřka nic nečekal. Jenom důstojné rozloučení s mojí oblíbenkyní. A toho se mi dostalo, scény s Audrey jako andělem, který dává novou šanci hlavnímu hrdinovi, mě pobavily a potěšily („Teď sedím v lese a dávám se ostříhat. Buď jsem mrtvej anebo se zbláznil.“). Překvapilo mě však, že se snímek vyvedl jako takový. Romantika fungovala (opravdové jiskření jsem cítil hlavně mezi Dorindou a Petem, ne už tolik jeho „nástupcem), stejně tak decentní humor (zejména celá pasáž s oslavou Dorindiných narozenin byla vtipná) a letecké manévry/scény s hašením mě nadchly. Směrem ke konci už film trochu ztrácel svoji šťávu (a komunikace mezi „průvodcem“ a živými působila trošku zvláštně), přesto i za ten myšlenkový přesah dávám slušné 4*. „Myslíš si, že si mě koupíš nějakou hloupostí, cos sehnal na letišti.“ – „Vždycky to zabralo.“ ()

italka63 

všechny recenze uživatele

Já budu zcela úplně a vyjímečně za romantičku -je jasný, že je to nadlouho dopředu:-) mě se film líbil a pár scén je nezapomenutelných a Richard Dreyfuss a Holly Hunter byli vážně tím skvělým párem, co se k sobě tak hodil. Jenže -hasiči holt to mají těžké a ti, co jsou k tomu při hašení i piloti, tak ti dvojnásob.... ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Spielberg je za kamerou machr, to nemůže nikdy nikdo popřít a i když nějaké jeho filmy nejsou úplně klenoty, tak je tam i tak jeho filmařský talent sakra znát Navždy u mě trpí tím, že je to především romantický film, který nenabízí příliš jiného. Příběh je to ale zajímavý a netradiční, takže ve výsledku je z toho lehce nadprůměrný zážitek. 70% ()

Galerie (48)

Zajímavosti (14)

  • Film je částečně natočen podle románu "A guy named Joe", který napsal Frederick Hazlitt Brennan. (Terva)
  • Během natáčení si Steven Spielberg dělal srandu z Johna Goodmana. Tvrdil mu, že by z něj byl ideální kandidát na roli Freda Flintstonea. O pět let později si jej John Goodman skutečně zahrál. (HellFire)
  • Scéna, kdy Dorinda neuhodne, že Ted imituje Jamese Stewarta, nebyla ve scénáři. Herečka opravdu nevěděla, kdo to má být a Spielbergovi se to tak zalíbilo, že scénu nakonec ve filmu ponechal. (viperblade)

Reklama

Reklama