Reklama

Reklama

Chystá se odveta století. Rocky Balboa se znovu utkává s Apollo Creedem v pokračování jednoho z nejuznávanějších filmů v dějinách. Rocky Balboa (Sylvester Stallone) obstál v zápase se šampiónem těžké váhy a fanoušci volají po odvetě. Ale Rocky utrpěl v souboji těžká zranění a ohlásil odchod na odpočinek. Snaží se začít nový život, ale zjišťuje, že svému skutečnému poslání stejně neunikne. Ring ho láká a Rocky se musí připravit na zápas svého života. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (504)

MM11 

všechny recenze uživatele

Ukázkově zbytečné pokračování, připravené pouze na přání producentů, jelikož se Rocky stal mezitím idolem tisíce průměrných Američanů, kteří viděli hlavní postavu jako svůj pomník. Stallone se nám tentokrát ujal režie a světe div se - docela to neskřípe. Scénář sám však už bohužel nemá možnost přinést něco skutečně zásadního a tak přináší pouze omleté, leč působivě zrežírované, známé klišé. ()

Ant 

všechny recenze uživatele

Druhý díl očividně těží z úspěchu jedničky. Je to poznat i na vyprávěcím stylu, který prakticky opisuje to, co už jednou fungovalo. Takže je vám vlastně po chvíli jasné, o co v tomhle dílu půjde a jak skončí. Nejvíc mi ale pil krev Stallonův způsob, jakým Rockyho zahrál. Protože ta postava na mě působila, jako by jí Apollo v závěru jedničky vymlátil půl mozku z hlavy a udělal z něj úplného retarda. Tentokrát je to jen a pouze dobrý film, což ale taky není nejhorší. ()

Reklama

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: Sylvester Stallone | Hudba: Bill Conti | Produkcia: Robert Chartoff, Irwin Winkler | Distribúcia: United Artists | Rozpočet: 7miliónov $ | Tržby: 200,182,160 $ || Dnes už netradičná forma pokračovania, keď sa všetko kopíruje z úspešného predchodcu. Dnes by to už u filmov nefungovalo, maximálne u animákov, tam si to tvorcovia môžu dovoliť. Rocky 2 neurazí, ale ani neprekvapí. Sly ešte nebol na vrcholu svojej scenáristickej kariéri, a to je tu cítiť z každej symetrickej scény. ()

Okara 

všechny recenze uživatele

Sinusoida úspěchu se opakuje, akorát že tentokrát začíná na vrcholu, aby spadnul na dno a z něj se vybojoval opět na vrchol. Bohudík se opakuje i Sylvestrův výkon z prvního dílu, ale scénáristicky je úrovňově někde jinde, děj pokulhává s náhlými údalostmi jako svatba či dítě a místy se člověk opravdu nudí. 60% ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Příběh pokračuje. V podstatě podobné jedničce, vynikající film, kde konec všichni vytuší, ale dobré zápletky, celkově velmi solidní. Výborné jsou Rockyho tréninky a jeho vzestup. Dobře vystižena nechuť trénovat na žádost manželky - trenér chce, Adriana ne a Rocky neví komu se zavděčit... ()

Galerie (91)

Zajímavosti (65)

  • Po zazvonení gongu, ktorý signalizuje koniec druhého kola, Sylvester Stallone a Carl Weathers do seba strkajú, posmievajú sa jeden druhému a nakoniec ich od seba odtrhli príslušní v rohu. Pokračujú v posmechu jeden druhému, než sa vrátia do svojich rohov. Stallone neskôr prezradil, že obaja herci boli na seba ozaj nahnevaní a v tej chvíli nekonali podľa plánovaného scenáru, ale páčila sa mu reakcia, ktorú scéna vyvolala. Rozhodol sa to ponechať vo filme, čo si to diváci nikdy neuvedomili. (Pat.Ko)
  • Vo filme vidíme prvé účinkovanie Roberta "Rockyho" Balboy Jr. v sérii. Postavu stvárnili v celej sérii herci: Seargeoh Stallone, Ian Fried, Rocky Krakoff, Sage Stallone a Milo Ventimiglia. Od roku 2021 je Ventimiglia jediným hercom, ktorý si túto rolu zahral viac ako raz, a to vo filmoch Rocky Balboa (2006) a Creed II (2018). (Pat.Ko)
  • Když Rocky (Sylvester Stallone) trénuje na zápas, trénuje s menším a rychlejším zápasníkem, kterého hraje skutečný šampion Roberto Durán. (HellFire)

Související novinky

Zemřel Carl Weathers

Zemřel Carl Weathers

02.02.2024

Přichází smutné zprávy ze zámoří. Ve věku šestasedmdesáti let zemřel ve čtvrtek 1. února v kalifornském Los Angeles americký herec Carl Weathers, známý především svou rolí boxera Apolla Creeda z… (více)

Reklama

Reklama