Reklama

Reklama

Boxer Rocky Balboa si užívá bohatství, které jako mistr světa získal. Bojuje pouze proti snadným protivníkům. Pak je ale vyzván arogantním Clubberem Langem. Rocky výzvu přijímá, aby ještě jednou dokázal, že je jen jeden mistr. Jenže se stane nečekané: Lang vyhraje a stane se novým mistrem. V Rockyho už nikdo nevěří, kromě jednoho člověka: někdejšího mistra světa Apollo Creeda. A právě on se pokusí povzbudit Rockyho bojovného ducha a dostat jej zpět do vrcholné formy… (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (484)

Indiana 

všechny recenze uživatele

Nářez. Oproti jedničce a dvojce velká změna, ale podle mě k lepšímu. Celkově se film už nebere moc vážně a nese se v podobnym duchu jako čtyřka (během sledování jsem si několikrát říkal, jestli mi přijda lepší právě trojka nebo čtyřka - podle mě oba dva díly sou nejvíc cool z celý série a zřejmě na stejný úrovni). Potěšil mě trénink s Apollo Creedem (Carl Weather je prostě borec každym coulem a nezmění na tom nic ani fakt, že sem to sledoval s německym dabingem a daboval ho nějakej bukváč). Hulk Hogan byl taková dobrá, lehce komická vložka a Mr. T hustej soupeř, ale do Ivana Draga a Apolla Creda mu něco chybělo ještě. Nicméně nářez za 90%. ()

MM11 

všechny recenze uživatele

Tak tomuhle já říkám nápad idiota - třetí pokračování jen ždíme. Clubber Land v podání Mr.T (to jsou jména) se však doslova překonává a to i přesto, že Hulk Hogan by zasloužil nakopat a je jedno kam. Scénář už nepřináší nic nového, proto se začíná vkrádat neodbytná nuda. Je jasné proč vznikaly stále další díly - Diváci chtěli vidět Rockyho. Že uškodí celkové úrovni jim asi nedošlo. Naštěstí Stallone je docela zručný režisér. ()

Reklama

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 9/10 Děj 8/10 Hudba 8/10 Efekty 7/10/// +mnohem více je zde slyšet hudba, více emocí a dojemných scén, parádní Carl Weathers, tréning, finále -až na tu prostřední část to má svižnej spád/// Potěší Mr.T aji Hulk Hogan. Tedy po stránce obsazení ještě lepší než předtím. Příběhově je toho na jednu část až dost: řada výtěství, souboj s Clubberem, prohra, smrt Mickeyho, strádání, Apollo, tréning, finále...je zde více emocí, má to rychlí spád. Už zde není tolik poznat stáří filmu. Navíc je již obstojně využívaná hudba. Takže abych pravdu řekl, tohle překonává i dvojku, což je překvapení. Rocky III prostě nestačil ani nudit a to se taky cení./// Celkem 80%/// ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Tak Rocky minule jednoho negra a chystá se na dalšího. Musím říct, že negříka s tohoto dílu řadím asi na první místo v pomyslném žebříčku Rockyho obětí. No schválně zkuste hádat, kdo nakonec vyhraje? Opět se jedná o naprosto hloupou záležitost, ale opět dávám 3*. Filmy se Sylvesterem Stallonem, či od něj a sním mají prostě něco do sebe. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Mělo to skončit u prvního dílu. Fakt mně jeden díl stačil a unavovali mě Stallonem vymyšlené a zcela nepravděpodobné boxerské choreografie. Něco jako kryt a postoj je zde tabu a ve skutečnosti by takto vydrželi boxovat 20 vteřin než by je polomrtvé odnesli na nosítkách z ringu. I ten největší lajk musí poznat, že je to nehorázná kravina, která nejen že nudí mimo ring, ale pokud se přes sáhodlouhé dialogy a přípravy přece jen dostaneme do ringu, tak ani tam tam to není nijak slavné a tak je nejlepší se na to nedívat. ()

Galerie (99)

Zajímavosti (100)

  • Pri slávnostnom odhalení sochy skupina Lincoln High School hrá ústrednú pieseň z filmu Rocky (1976). Sylvester Stallone navštevoval Lincoln High School vo Philadelphii. (Pat.Ko)
  • Jedna scéna ukazuje na Mickeyho (Burgess Meredith) náhrobek, na kterém je letopočet 1905–1981, což znamená, že Mickey musel zemřít v 75 nebo v 76 letech. To ale nedává smysl, jelikož 76 let mu bylo už v prvním díle. (chleba24)
  • Verzia „Eye of the Tiger“ použitá vo filme (známa ako „Demo verzia“) nebola nikdy oficiálne vydaná – album kapely Survivor, vydania singlov a rôzne albumy soundtrackov, obsahujú štandardnú štúdiovú verziu, ktorej výrazne chýbajú mohutnejšie basy a výrazné vrčanie tigra po každom refréne. Spoluautor piesne Frankie Sullivan pripomenul, že Sylvester Stallone bol piesňou taký nadšený, že sa hneď pustil do toho a použil ju bez toho, aby čakal na štúdiovú úpravu piesne. (Pat.Ko)

Související novinky

Zemřel Carl Weathers

Zemřel Carl Weathers

02.02.2024

Přichází smutné zprávy ze zámoří. Ve věku šestasedmdesáti let zemřel ve čtvrtek 1. února v kalifornském Los Angeles americký herec Carl Weathers, známý především svou rolí boxera Apolla Creeda z… (více)

Reklama

Reklama