Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sourozenecká komedie o podnikavém „malém“ bráchovi s přezdívkou Prcek, který jako by měl v životě jediný úkol – napravovat chyby, přešlapy a omyly svého staršího bratra Honzy a vlastně i všech dospěláků okolo. Nyní se rozhodl smířit bratra s jeho dívkou a dostat je na radnici. A neváhá využít nejrůznějších metod a prostředků… (Magic Box)

(více)

Recenze (167)

Jaro_slav 

všechny recenze uživatele

Vytýkat tomuhle filmu, že je poplatnej době vzniku, je imbecilní; a hlavně známka duševní lenosti. Díky skvělejm hercům jsou někerý scény opravdu povedený a humor je místy perfektně načasovanej a vypointovanej. Škoda občas mizernýho nazvučení, který kazí celkovej dojem. Mimochodem: Šafránková byla neuvěřitelná kost! :) ()

zigy 

všechny recenze uživatele

Takhle pohodový film aby člověk pohledal:) a jestli v tom někdo vidí ideologii, tak ať se nechá vyšetřit. Tenhle film je vlastně předchůdcem dnešních teenagerských komedií, přičemž svým zpracováním zcela odpovídá době svého vzniku. Skvělí čeští herci v čele s Menšíkem, který trousí jednu suchou hlášku za druhou. Sympatický Roman Čada zcela zastiňuje svého filmového bratra Jana Hrušínského. ()

Reklama

DooFooS 

všechny recenze uživatele

Na tohle se vždycky podívám rád znovu. Mám to sice spojené s dětstvím, ale čím jsem starší, tím víc si ujíždím na jiných věcech… Naposledy mě třeba rozsekala erotická scéna na plátně kina, kde se kuli Kodetovi svléká mně neznámá herečka a má ukázkově zarostlé podpaží… uff, úplně jsem zapomněl, že to tak bylo dřív běžné. ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Jedna z komedií, které byly ve své době zábavné, ale dnes už jsou jen nostalgicky milé, protože nedokázaly tak úplně odolat zubu času. A když se tak nad tím zamyslím, ani tenkrát mě, konterétně tahle, nijak zvlášť nebrala. Čada i Hrušínský mi připadali tak protivní, Šafránková tak nezajímavá a příběh tak tuctový, že to skvělá rodičovská čtverka Menšík-Holišová-Bláha-Budínová zkrátka zachránit nedokázala. ()

Lkprak 

všechny recenze uživatele

Po prvním shlédnutí během dětství jsem z toho byl doslova u vytržení, když to vidím dnes, spíš si všímám míst, jež se shodou okolností nacházejí nedaleko míst, kde jsem jako dítě bydlel a které už dnes vypadají jinak a ztratila svůj význam (například v té době pulsující přestupní uzel na konečné tramvají v Bráníku, po prodloužení tramvajové tratě do Modřan v polovině devadesátých let velmi rychle upadající do bezvýznamnosti), nebo na významu naopak velmi silně nabyla (sídliště Novodvorská, dnes bezprostředně sousedící s velkým obchodním centrem). Závěr s "hodným" panem ministrem vše trochu hází do obyčejné propagandy a filmu to z dnešního pohledu neobyčejně škodí. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (27)

  • Herec Jiří Kvasnička, který ve filmu hraje dozorčího roty, se představí svým příjmením, tedy svobodník Kvasnička. (Ganglion)
  • Točilo sa taktiež na Novodvorskej ulici pred dnes už bývalým kinom KOSMOS. Bol to panelák, kde bývali rodičia Zuzany Vránovéj (Libuše Šafránková), ale reálne to je ubytovňa a nikdy to nebol obytný dom - navyše ten vchod, ktorým vchádza do baraku, je nepoužívaný bočný vchod. Aby to pôsobilo dojmom obytného domu, tak na neho filmári prirobili panel so zvončekmi - ten tam v reále nikdy nebol. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama