Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sourozenecká komedie o podnikavém „malém“ bráchovi s přezdívkou Prcek, který jako by měl v životě jediný úkol – napravovat chyby, přešlapy a omyly svého staršího bratra Honzy a vlastně i všech dospěláků okolo. Nyní se rozhodl smířit bratra s jeho dívkou a dostat je na radnici. A neváhá využít nejrůznějších metod a prostředků… (Magic Box)

(více)

Recenze (167)

Autogram 

všechny recenze uživatele

Trochu sexuálnej výchovy, trochu armádnej agitácie a značná dávka humoru, to bola komédia sedemdesiatych rokov. Dobu som nezažil, neviem posúdiť, do akej miery bola sexuálna výchova v školách ovorená, ale v tomto filme prináša aspoň komické situácie. Nie celkom k popukaniu, pár takých je skôr s Menšíkom a Bláhom, ale na nich film nestojí. Mladý chlapec a Libuše Šafránková z rozpuku krásy ako hlavní predstavitelia to utiahli na lepší priemer, a zostal aspoň príjemný pocit zo záveru. ()

demorens 

všechny recenze uživatele

Příjemná komedie, na kterou se vždy rád podívám. Jednak se mi líbí ta romantická naivita (někdy také bývám romanticky naivní) a jednak si nenechám ujít Josefa Bláhu a Vladimíra Menšíka v rolích otců. Jsou tam jen málo, ale jejich výstupy nemají chybu! Scéna, kdy se poprvé setkají při námluvách Zuzany a tapetování je velice vtipná. Ale jinak, "to bude ta gramatika" (Bláha : ) A ještě: "jenomže takovejch si ty nevšímáš, vám se hold líbí takoví ti hejkalové -- lokýnky, sametový šatičky, fiží, šalali lalali, kakadů, rené, já a rudolf..." (Menšík : ) (85/100) (07.11.06) ()

Reklama

carl.oesch odpad!

všechny recenze uživatele

Jedna z těch trapných sraček, kde je člověku líto, že tady hraje Libuše Šafránková a kdy to nefunguje ani nostalgicky. Je to druhý film, kde mě lezl už tehdy na nervy jistý Jan Hrušínský (tím prvním byla Saxana, ale tam to bohatě vynahradili jiní herci a to i v epizodních postavičkách), takže na rozdíl od zdejších jásajících kinofilů posílám do dopadu a jsem si jistej, že už to nikdy víckrát neuvidím. ()

skok01 

všechny recenze uživatele

Výborná klasická československá rodinná komedie. Vynikající scénář, režie, hudba a herecké výkony. Ve filmu exceluje herec v jedné z hlavních mužských rolí Roman Čada (Martina Pavelka – Prcek). Prcek nedá na svou rodinu a zejména na svého bratra dopustit. Jakmile v rodině cokoliv mezi kýmkoliv neklape, zejména mezi jeho bratrem a jeho přítelkyní, ihned se chápe otěží a bravurně a s nápadem řeší vzniklou situaci. Rodinná komedie tak získává tvář, „grády“ a filmové dílo nepostrádá zápletku ani humor. Mladší bratr Prcek v rodině vždy všechno vyřeší, dokonce i povolení pro bratra použít civilní svatební oblek v den jeho svatby. Právě když už staršího bratra legitimuje vojenská policie, mladší bratr elegantně přispěchá s povolením. Ve filmu dále excelují další výborní herci Libuše Šafránková, Jan Hrušínský (mladší), Vladimír Menšík, Josef Bláha, Slávka Budínová, Blažena Holišová. ()

Nonna 

všechny recenze uživatele

Televizními stanice velice oblíbená a často vysílaná "komedie", na níž mi, bohužel, po celou dobu vysílacího času nepřipadne opravdu nic komediálního ani vtipného. Roman Čada v roli hlavního dětského hrdiny je dřevěný a nepřesvědčivý, dialogy mezi ním a jeho kamarádkou skřípou, až z nich trnou zuby. Už jako dítě jsem při sledování tohoto díla měla pocit, že je to celé vymyšlené, nereálné, strojené, že lidi, zvlášť děti, se mezi sebou takto nebaví a nechovají. Jednu hvězdičku dávám za Libušku Šafránkovou, která kdyby hrála v sebevětším nesmyslu, zahraje dobře, přesvědčivě a je u toho nádherná. O to víc vedle ní vynikne tuhý a ošklivý Jan Hrušinský a všechny nesmyslné scény, které se ve filmu, i jeho pokračování objevují. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (27)

  • Keď jeden z Honzovich (Jan Hrušínský) kamarátov pri jeho príchode do garáží, kde je nachystaná oslava, povie na jeho výborný výkon ironickú vetu "Olsen hadr," mal na mysli v dobe natáčania vtedajšieho najlepšieho plochodrážneho jazdca na svete, dánskeho pretekára Ole Olsena. Majstra sveta v rokoch 1971, 1975, 1978 a sedemnásobného víťaza na Zlatéj prilbe v Pardubiciach. (Raccoon.city)
  • Ve scéně, kdy se Martin (Roman Čada) a Pavlína (Ivana Maříková) pokoušejí dostat do sálu na taneční zábavu, pátrá Pavlína (Ivana Maříková) očima po Zuzaně (Libuše Šafránková). Když však záběr zamíří mezi tancující, objeví se v záběru právě Pavlína, která má mezitím stát u fikusu. (DivX)
  • Natáčanie prebiehalo v Prahe. Závody plochodráždnikov sa natáčali na štadióne Markéta. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama