Reklama

Reklama

VOD (1)

Série(2) / Epizody(35)

Obsahy(1)

Naivní mladá žena, která se kvůli svému příteli nechala vmanipulovat do zpronevěry, skončí ve vězení a v novém drsném světě se musí rychle naučit přežít. (Netflix)

Recenze uživatele LachtanShows k tomuto seriálu (23)

Mizerný den (2015) (S01E01) 

Mnou neprávem opomíjený další španělský klenot v útrobách Netflixu, co trendoval už z časů Covidu a největší slávy La Casa de Papel, k němuž je trochu nespravedlivě dost přirovnánán, byť jde o dost jinou látku. Možná skrze tu poutavost, kdy hned po pilotu žerete veškeré dění a okamžitě žádáte nášup. ()

Já ti lhal, mami (2015) (S01E02) 

Když pominu neurvalý fakt, že mužské oko by mělo tenhle seroš lákat skrze věznici plnou žen s pohlednými těly a španělskou nebojácností je okatě ukazovat na kameru, tak mě Vis a Vis chytlo především skrze svou ústřední linku, na níž věřím, že půjde hravě stavět i na poli ne tak zrovna nízkého počtu epizod na sérii. ()

Šití (2015) (S01E03) 

Dopad na divákovy emoce si na sebe bere zprvnu nevinná večeře ve třech. Dlouho mi nebylo u seriálové scény tak úzko. ()

Všechno má svůj důvod (2015) (S01E04) 

Zatím to je opravdu neskutečně našlapané. Sice je to sestříháno tak zběsile, aby člověk okamžitě koukal dál a o to víc mi to štve, ale jestli je něco známkou dobrého seriálu, tak je to ten celodenní pocit, kdy se těšíte, až večer dáte další díl. ()

Reklama

Žádní přátelé (2015) (S01E05) 

Zamotává se to do takového veletoče, že je zapotřebí sledovat každou vteřinu děje, ale díky tomu, že sledujeme v originále, tak stejně nemůžu odtrhnout oči od obrazovky. Ale to hlavně kvůli tomu, jak moc Vis a Vis zatím žeru. ()

Den na venkově (2015) (S01E06) 

Funkční cliffhanger, co vás donutí okamžitě pustit další část, i kdybyste měli vidět jen pár minut. Ta zvědavost, kterou v člověku tvůrci vzbuzují, tu roste do maximálního maxima. ()

Tvrdá realita (2015) (S01E07) 

Pomalé rozuzlení toho, co se teda vlastně stalo v lese, cuká divákovy nervy měrou vrchovatou, zároveň je ale rád, že může být po celou epizodu v absolutní nevědomosti s pocitem, že může hltat tak nahuštěné napětí. ()

Nežádej o slitování (2015) (S01E08) 

Fakt dlouho se mi nestalo, že bych (alespoň prozatím) tak žral díl po díle bez sebemenšího zaváhání, jestli trochu nespadnul řetěz. ()

Přijdou si pro tebe (2015) (S01E09) 

Poprvé ubírám na naprostém opojení, chování mezi Macarenou a Sandovalem je sice vzhledem k jeho povaze a její zoufalosti pochopitelné, ale začíná se trochu cyklit do kolečka a to mě na poli dalších x dílů už moc bavit nebude. ()

Přesně v pět (2015) (S01E10) 

Kudrnka je sice krásná a mnohdy i vtipná, zároveň je ale postavou, na níž se strhává trochu výplňová pozornost a s přáním, aby tenhle seriál nesklouzával typicky po španělsku k homosexuálním scénám, mi tvůrci tady zrovna nešli příliš naproti. ()

Tátova garáž (2015) (S01E11) 

Už je to zase zpátky tam, kde jsem si to hned v začátku zalíbil - v síti zvratů a neutichajícího tempa, které umí jen a jedině Španělé. ()

Pěkná žena (2015) (S01E12) 

Je cítit, že se blíží konec série a napětí se nahušťuje do nestoudného maxima. Možná to na někoho může působit už moc kýčovitě, ale já budu španělskou produkci vždycky obhajovat, protože až na malicherné výjimky jsem se prozatím nikdy nespálil. Ba naopak. ()

Něco za něco (2015) (S01E13) 

Tenhle seriál je specifický v tom, že dvě minuty jednu postavu milujete, abyste jí chtěli další dvě nafackovat a za pár okamžiků už s ní zase sympatizujete. Takovou horskou dráhu emocí asi umí opravdu jenom Španělé. ()

Šedá kočka (2015) (S01E14) 

Macarenino chvilkové omámení a další náznak lesbických sklonů srážejí tu nastavenou laťku kvality a odolání, co se tu tak dlouho buduje. ()

Už budu hodná (2015) (S01E15) 

Silně emotivní konsekvence všech předchozích činů. Nic pro slabší povahy. ()

Princip želvy (2015) (S01E16) 

Nechtěl bych čekat celý rok po tak funkčním cliffhangeru. Někomu můžou přijít už tuctové, ale já jsem jim zkrátka propadl. ()

Dvě zbraně na jednu opici (2016) (S02E01) 

Navazuje se přesně tam, kde jsme skončili v první řadě, až není poznat, že pro sledující i tvůrce měl mezi premiérami dílu uplynout celý rok. A já to prozatím pořád hltám. ()

Klisna (2016) (S02E02) 

Už brzdím v tom, abych jim bez pardonu žral úplně všechno, u některých postav mi nepřijde, že by tu měli ještě co vyprávět. Ale věřím, že mi budou po tom přechodu pod Netflix citelně chybět. Byť nevím, kdo všechno zmizí a kdo zůstane až do úplného konce. ()

Všude dobře, doma nejlíp (2016) (S02E03) 

Na konci první řady jsem si přál, aby někteří antagonisté konečně zmizeli z povrchu zemského, oni ale tvůrci dokážou udržet poutavost jejich přítomnosti nadále tak, že jsem rád, že nás prozatím téměř nikdo neopustil. ()

Slepička (2016) (S02E04) 

Nesedím u toho zařezaný jen proto, že při sledování záležitosti ve španělštině zkrátka musíte číst každý řádek titulků. Ale hlavně proto, jak moc napínavé to stále dokáže být a jak tvůrci dokáží divákovu zvědavost vyhnat do nesmírného maxima. ()

Reklama

Reklama