Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Ztřeštěná komedie, přecházející řadou absurdních prvků do grotesky, vypráví zamotaný příběh vypečených sourozenců Zuzany a Petra, recesistů, kteří rádi připravují svému okolí, především Zuzaninu nesmělému nápadníkovi Karlíkovi, drsná překvapení. Kromě povedeného pana Horáka a figuríny, hraje důležitou roli také ochotnický soubor Dalimil, který neúnavně nacvičuje "avantgardní" provedení Jiráskovy Lucerny... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (95)

Gavin87 

všechny recenze uživatele

Podle mě udělal režisér Tomáš Svoboda pro československý film jedinou pozitivní věc - předčasně zemřel. Jediný jeho celkem průměrný počin byla povídka Kapsář z filmu Motiv pro vraždu. Zbytek jeho filmotéky je jeden velký omyl, gradující jeho posledním filmem Blázni, vodníci a podvodníci. Nedůstojné zakončení herecké kariéry pana Hrzána. Film se pokouší rozesmát rádoby zábavnými dialogy a situacemi, avšak nedaří se. Film nudí od úvodních do závěrečných titulků. Jednu hvězdu dávám pro Luďka Sobotu, neboť mě opět suverénně přesvědčil, že je Ještě větší blbec, než jsme doufali... ()

Saesulkun odpad!

všechny recenze uživatele

Zrovna dneska jsem ve starém Instinktu četl článek o Edu Woodovi a i když jsem žádný jeho film nikdy neviděl, takhle nějak si ho přestavuju. Několikaminutový záběr na Hrzána jedoucího na kole a opakujícího stokrát do omrzení, že je normální zelenej kluk nebo tak něco, přičemž vtipný to nebylo ani napoprvý, tak to je obraz, který mi z mysli jen tak nezmizí. ()

Reklama

waxtrax 

všechny recenze uživatele

Výborné. Až budu hodnotit pohádku nebudu ji kritizovat za blbost, že tam nějaká osoba létá na koštěti. Až budu hodnotit horor nebudu ho kritizovat za to, že tam nějaký ušatec má nenormálně velké zuby. Ale protože nyní hodnotím crazy komedii (rozuměj česky - ztřeštěnou komedii) musím především hodonit její ztřeštěnost. A té je tady vrchovatě ! Proto 4* . ()

Koryntos 

všechny recenze uživatele

Až do včerejška jsem o tomhle filmu neměla ani páru. Překvapuje mne místní hodnocení, já se opravdu královsky bavila, zase jeden z filmů o kterém mohu říci, že něco takového jsem nikdy neviděla. Nejvíc mi to připomínalo francouzské ztřeštěné komedie. Navíc bylo vidět, že herci si natáčení užívali každým coulem. ()

Pitryx 

všechny recenze uživatele

Pár velmi dobrých gagů tu je, ale celkově je to takové nedomrlé, pomotané, prostě, má to poněkud slabší scénář. Ale bavil jsem se. Tak hodnotím výše, i když, no, prostě to tak je.+++ Ponechávám staré hodnocení. Bavil jsem se opět, ale tomu filmu chybí něco, co nejsem schopen definovat.  Blázni, vodníci a podvodníci  20220309 ()

Galerie (22)

Zajímavosti (7)

  • Režisér Tomáš Svoboda a herec Jiří Hrzán sa nedožili premiéry filmu. (Raccoon.city)
  • Ve scéně, kde je vodník (Jiří Hrzán) tažen na vodních lyžích na laně za autem, je možné si všimnout, že lyže mají zespodu kolečka. (boul)

Reklama

Reklama