Reklama

Reklama

Kukačky

(seriál)
Trailer
Česko, (2021–2023), 22 h 47 min (Minutáž: 52–59 min)

Série(2) / Epizody(26)

Obsahy(1)

Seriál Kukačky vypráví příběh mladého manželského páru, který zjistí, že jejich syn není jejich. Když se dozvědí, že došlo k záměně, musejí se rozhodnout, co udělají. Žádné řešení není jenom dobré. Záměna dětí na malém městě se dotkne nejen rodin, kterých se přímo týká, ale i ostatních obyvatel. Vzhledem k tomu, že k záměně došlo v místní nemocnici, zasáhne osudová událost do života mnoha dalších. Abychom pochopili vazby a vztahy mezi lidmi ve městě, vyprávění se dotkne i událostí v minulosti. Lidé si totiž nesou svá tajemství i nenaplněné touhy, které v kritických chvílích vyplouvají na povrch. (Česká televize)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (153)

FilmFan24 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Málokdy mě domácí produkce natož původní televizní seriál a ještě k tomu ze současnosti nadchne. "Kukačky" jsou světlou výjimkou a svoje nadšení tedy dávám patřičně najevo. Lidsky krásné, dobře napsáno a obsazeno. Skvělých 13 večerů strávených ve společnosti dvou rodin, kterým bylo po porodu vyměněné dítě. Závěrečný díl mě emočně dostal. Během písně mého oblíbence Bruce Springsteena "Dream Baby Dream", která podkreslila konec příběhu mě i slza ukápla... ()

bari68 

všechny recenze uživatele

Bezpochyby seriál roku, a určite aj jeden z najlepších aké sa za poslednú dekádu aj natočili. Znovu, asi už po 153x, bravo Českej televízii a jej dramaturgii. Film stavia pevné základy na príbehu, aký každého chytne, ale hlavným hybateľom úspechu sú herecké výkony. U mňa hlavne Novotný-Remundová. Ostatní veľmi zdárne sekundujú. Seriál, ktorý pritiahol k televízoru deti, starách, rodičov, či teenagerov. ()

Reklama

andrewz 

všechny recenze uživatele

Uvidíme co druhá série, ale ta se prý chystá až v reakci na divácký úspěch, a tak je namístě hodnotit první sérii jako hotový produkt. Takže… Na jednu stranu dobře zvolený námět a názorná ukázka bolestných dopadů záměny novorozenců v porodnici. Na druhou stranu lavírování na hranici kýče a převážně slabí herci, přičemž mnohé můžete znát z nejhorších seriálů komerčních televizí. Achillovu patu ovšem vidím v konceptu. Od veřejnoprávní televize v daném žánru očekávám důraz na kultivaci diváka, což se seriálu nedaří. Hlavní dospělé postavy se přestanou chovat jako vyložení blbouni až v poslední půlhodině – celé ty hodiny předtím není na jejich jednání skoro nic inspirativního. Nejsem si proto vůbec jist, zdali ve sledování budu pokračovat. 50 % ()

kajas 

všechny recenze uživatele

Od 1. oddělení asi nejlepší seriálový počin České televize. Po zveřejnění obsahu prvních tří epizod snad nikdo včetně naší rodiny nevěřil, že se bude na co dívat celých třináct večerů. A světe div se, ono se to těm klukům z Dramedy povedlo. Fantasticky zvolení představitelé dětských rolí (to se v českých filmech a seriálech skoro nevidí) jsou rovnocennými parťáky všech skvěle hrajících "dospěláků". Oceňuji hlavně, že snad každá postava získala dostatek prostoru, aby divák chápal její motivace. Civilní, přirozené, ale přesto emocionálně silné (posledních pět minut závěrečné epizody jsem regulérně prořvala, a to tam SPOILER: nikdo neumřel 😃) a prostě krásné. Tleskám a moc doporučuji. P. S. Že se jedná o výjimečně povedenou českou záležitost, dokazuje i soundtrack, který už jedu několik dní za sebou. P. P. S. Skvělí byli opravdu všichni, ale musím vyzdvihnout pro mě dosud neznámou Denisu "Marcelu" Barešovou - ta holka je neskutečný talent. Edit po 2. sérii: Po herecké stránce se nejen díky výkonům ústřední čtveřice nadále jedná o nadprůměrný počin na české seriálové scéně, na scénáři už je ale poznat, že tvůrci vařili z vody a natahují jednoduchou zápletku do dalších 13 hodinových epizod. Na první sérii se podívám ráda znovu, tu druhou už si ale pravděpodobně nezopakuji. ()

mh.mail 

všechny recenze uživatele

80% — Překvapivě povedený seriál. Režisér Arichtev má za sebou participaci na projektech, které ne vždy patřily mezi ty, které mě zajímaly. Spíš naopak. Tady se to ale povedlo. Zajímavý námět, vycházející ze skutečné události, ale kompletně přetvořený podle potřeb tvůrců, předkládající situaci, do které by se žádní rodiče nikdy nechtěli dostat. Částečně detektivní zápletka (kdo vyměnil novorozence, kdo za minulého režimu udal rodinu současné primářky Kateřiny), částečně vztahové problémy (Marcela a její „nápadníci“, David a Tereza), ale především rozbor pocitů zasažených manželských párů (Olga a Karel vs. Tereza a Martin). Sledujeme příběh a ptáme se: „Jak bychom se zachovali v podobné situaci my?“ Napomáhají i kvalitní herecké výkony, především Sabiny Remundové, Davida Novotného a Marty Dancingerové, sympatie vzbuzuje i Denisa Barešová. Dokonalý je taktéž Petr Kostka ve své roli protivného starce, celkem dobře mu sekunduje Libuše Švormová v roli jeho manželky, i když nedostala tolik prostoru. A nesmím zapomenout na představitele obou chlapeckých rolí, např. ten autismus jsem Viktoru Sekaninovi naprosto uvěřil. Marek Adamczyk měl asi trochu smůlu na postavu, jeho Martin je po celou dobu pojat spíše nesympaticky, ale i on měl ve spoustě případů svoji pravdu. Seriál mě rozhodně dokázal přitáhnout k obrazovce, i když pár nedotažeností tam bylo. Především podivná postava vyšetřovatele (David Máj), který na vše nahlížel optikou hokejového zápasu. Tato linka byla podivně rozmělněna a na konci nedošla svého uzavření: Jak tedy byl případ oficiálně uzavřen? Byl někdo potrestán? Kdo? A jak? Podobně dopadla i linka s Martinovými rodiči (Jiří Štrébl a Veronika Freimanová), pořád se do případu nevhodně montovali, dokonce údajně podali soudní žalobu, ale v posledních dílech to vyšumělo do ztracena. To je také hlavní důvod, proč nedávám plné hodnocení. ()

Galerie (604)

Zajímavosti (39)

  • Natáčelo se v Praze a jejím okolí. Lokace jsou Praha - Klánovice, Hradové Střimělice, Stříbrná Skalice, Slapy (motokros), nádraží Ledečko, ZŠ Černošice. Od námětu po napsání posledního dílu uběhly skoro dva roky. Natáčelo se pak s přestávkami skoro rok. (rakovnik)
  • „Díky silnému a jedinečnému tématu, tedy záměně dětí, jsme měli možnost rozvinout dramatický příběh založený na reálných vztazích osobitých postav, ukázaných v běžných každodenních situacích. Jde o typ seriálu, který v posledních letech z českých obrazovek téměř vymizel,“ uvedl kreativní producent ČT Jan Lekeš. (SONY_)
  • Denisa Barešová priznala, že herci ani režisér neboli za pokračovanie seriálu a s výsledkom neboli spokojní: "Režisér seriálu Biser Arichtev to do médií niekoľkokrát povedal – nikto z nás nebol nadšený, keď sa rozhodlo, že bude druhá séria. My v Česku sme majstri v nastavovaní kaše, čo ja osobne úplne nenávidím. Aj potom, čo sme dotočili druhú sériu, som si hovorila, že sa naozaj málokedy stáva, aby dvojka bola aspoň rovnako dobrá ako jednička." (Arsenal83)

Související novinky

12. Ceny české filmové kritiky - nominace

12. Ceny české filmové kritiky - nominace

04.01.2022

Dnes byly Sdružením české filmové kritiky zveřejněny nominace na výroční Ceny české filmové kritiky za uplynulý rok 2021. Celkem bylo nominováno 16 děl, z nichž nejvíc nominací (celkem 6) získalo… (více)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

31.12.2021

Přichází den, kdy se každoročně obracíme na nejoblíbenější uživatele, aby se nám svěřili se svými topkami 3 filmů (a případně 3 seriálů) uplynulého roku. Od loňska je navíc doplňují i vybraní… (více)

NEJ filmy a seriály roku dle žebříčků ČSFD

NEJ filmy a seriály roku dle žebříčků ČSFD

30.12.2021

Rok 2021 proběhl z hlediska kinematografie v o něco menší nejistotě než rok 2020, kdy byly v důsledku virové epidemie zavírány kinosály a filmové premiéry se houfně odsouvaly, což trvalo až do… (více)

Reklama

Reklama