Reklama

Reklama

Vzkaz na zdi záchodků

  • USA Words on Bathroom Walls (více)
Trailer 2

Příběh vtipného a hloubavého Adama, který zdánlivě nevybočuje z průměru: jeho tělo vře bouřícími se hormony a mysl se upíná k budoucnosti, v níž se chce stát kuchařem. V polovině posledního ročníku je Adam po incidentu v hodině chemie vyloučen ze školy a je mu diagnostikována schizofrenie. Adam, který na katolické akademii dokončuje pololetí, má jen malou naději, že se mu podaří zapadnout mezi ostatní. A tak chce svou nemoc udržet v tajnosti, dokud se nezapíše na kulinářskou školu. Když však potká upřímnou, inteligentní Mayu (Taylor Russellová), okamžitě se mezi nimi vytvoří silné a uklidňující pouto. Jejich vztah se prohlubuje a dívka Adama přiměje, aby otevřel své srdce a nenechal se svým stavem omezovat. (Cinemax)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (37)

Happens 

všechny recenze uživatele

Můj kamarád má paranoidní schizofrenii. Sdělil mi dost z jeho světa. Musím říct, že film pracuje s poměrně dost velkou přesností. Nicméně i tak byl film hodně utahaný, hlavní hrdina těžce nesympatický puberťák s věčně protáhlou hubou, co sbalí nejkrásnější a nejchytřejší bábovku na škole..(?) Aha. Proč ne. Film je taková těžká Amerika, ale navzdory všemu jsem měl na konci troooochu slzičky, za což tleskám režisérovi. ()

Nach 

všechny recenze uživatele

Film, který mi strašně rychle vyprchal z hlavy, ale u kterého si moc vážím tvůrcům, kteří se rozhodli vzít si na paškál něco tak náročného, jako je psychologická nemoc či porucha. Zde schizofrenie. Herecky průměrné, ale vizuálně opojné, i když dějově velice pohádkové, což mě mrzelo. 70% ()

Reklama

kolemjdouc 

všechny recenze uživatele

tak tohle mě fakt dostalo.Tragedie je ,že ta nemoc je napořád a záleží na doktorech jak trefí léčbu.Možná by ten ,co uzdravil mladého Babiše měl dostat Darwinovu cenu.Další tragedie je,že si ji někteří pustí jako džina z láhve nadměrným anebo dlouhodobým užíváním opiátů.O tom žádná.Viděla jsem dokument z USA na tohle téma a tam je realita značně odlišná od tohoto scénáře.A účastníky jízdy z kopce dotyčného je i rodina.Tady se tvůrcům povedlo snad všechno i díky digitálním záběrům .další tragedie je,že okolí nikdy neví,k čemu hlasy v hlavě nabádají.Ty záběry s noži asi nebyly jen o touze Adama vařit. ()

aLPaC 

všechny recenze uživatele

Výborný a též poučný film o mladíkovi, který se snaží vypořádat se schizofrenií. Doporučuju všem, protože mnohé věci, které zde Adam o schizofrenii říká, jako například to, že na rozdíl od jiných nemocí je lidé nelitují, ale spíše se jim snaží vyhýbat, jsou pravdivé. Přesně těm bych tento film doporučil. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Mám z toho zmiešané pocity. Téma o dospievajúcom Adamovi, ktorého život ničí schizofrénia, bola vynikajúca a plná potenciálu. Ten bol do veľkej miery aj využitý, akurát to pôsobilo v mnohých ohľadoch veľmi rozpačito a niektoré Adamove rozhodnutia mi prišli veľmi arogantné, až sebecké. Ťažko sa vcítiť do jeho emocionálnej roviny, ale nemal som pocit, že by všetko riadili len tie schizofrenické impulzy. Miestami mi ho bolo ľúto, no zároveň mi išlo jeho správanie na nervy. A tie vizuálne vsuvky čiernych démonov, to mi tiež skôr prišlo na škodu ako na úžitok. Každopádne, tento film so sebou nesie skutočne kvalitné posolstvo - akurát ten štýl nebol zrovna to, čo by som od takejto témy očakával. ()

Reklama

Reklama