Reklama

Reklama

Vojákova dívka

(TV film)
  • USA Soldier's Girl (více)

Obsahy(1)

Hrdiny strhujícího amerického dramatu jsou jsou dva zamilovaní lidé, kteří však rozhodně netvoří standardní pár. Jeden z nich je muž a druhý - se chce stát ženou. Říká si Calpernia a živí se vystupováním v baru, který ve chvílích volna navštěvují vojíni z nedaleké základny. Jedním z nich je i nováček Barry Winchell. Ten je sám překvapen, jak ryzím ženstvím jej Calpernia okouzluje. Avšak než se z nich stane něžně zamilovaný pár, musí Barry překonat počáteční rozpaky i vlastní předsudky. Calpernia pro změnu jen nedůvěřivě a s obavami přijímá skutečnost, že je pro někoho opravdu přitažlivá. Jenže jsou tu ještě ostatní vojáci z kasáren, a některým není tak úplně jedno, jak si Barry počíná v soukromí... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (123)

nascendi 

všechny recenze uživatele

K sledovaniu filmu som pristúpil s pochopiteľnými obavami o zachovanie proporcionality pri jeho hodnotení.  Ale bolo to zbytočné, pretože scenár bol dobre napísaný, herecké výkony boli realistické a výkon Lee Paceho, tak ten bol neskutočný. K tomu hrala podmanivá hudba a celým filmom sa tiahlo akési osudové napätie, rastúca intolerancia, ktoré sa v závere premenili na smútok nad tragédiou, ktorá nič nevyriešila a nikomu nepomohla.. Neveril som, že môžem byť s filmom tohto typu nadmieru spokojný. ()

LadyDevil 

všechny recenze uživatele

Když jsem se od známého dozvěděla, o čem přibliženě by tenhle snímek měl být, trošku jsem se toho bála, jestli to na mě nebude moc..je to kontroverzní, rozhodně ano, ale v mezi, kterou beru:-) Všechny předsudky u tohohle filmu šly pryč a jenom vyzněla síla příběhu a dala jsem volný průchod emocím..je tu taky krásně ukázáno, jak se k sobě chovají chlapi v armádě..všechno na mě strašně silně zapůosoblo a lituju toho, že jsem si to nenahrála, hned bych se podívala znova, za kouknutí to totiž stojí..i víckerát.. ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

,,VY NEJSTE JAKO JINÝ HOLKY.…“ /// ON je gentleman a ONA vzbuzuje pozornost velice divnejch lidí. Love story nasmrádlá pachem vojenský základny, ve který ho on má, vona ho má taky a ještě navíc se mají rádi (VÍTEJ ZA ZRCADLEM, ALENKO.). Hodně zajímavej film nejen pro heterosexuály a transky, ale všechny co chtěj zjistit, že voják US army má (většinou) v hlavě nasráno, umí dobře chlastat a volat zdravotníka. Scénář, jakej nemaj ani filmy pro kina je až neuvěřitelně bez hluchejch míst, vévodí mu zvláštní romantika a hudební stránka, která je sice mimo moji ,,ligu“, ale k příběhu sekne. A Lee Pace? Tak von je to vážně chlap?! . /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Koukám jen na filmy podle skutečnosti. 2.) Neženskejch částí na starý si moc nevšímám. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ * ()

Avalon820 

všechny recenze uživatele

Byl jednou jeden voják, který potkal v baru dívku, do které se okamžitě zamiloval. Tuto na první pohled fádní love story však velmi brzy rozboural fakt, že ona dívka vlastně tak docela dívkou nebyla, či spíše byla, ale spíše psychicky než fyzicky. Ale jelikož oba věřili ve skutečnou lásku, milovali se i tak. Čím dál tím méně je však mělo rádo jejich okolí... Tím bych shrnul obsah tohoto filmu zároveň i s jeho charakteristikou. Opět je tu téma homofóbní společnosti libující si v již zažitém. Nejde však o prachprostou snahu o kontroverzi, jakých bývá v poslední době dosti a dosti - jde především o příběh, nenucený, pomalý a mrazivější o to poznání, že je podle skutečné události. Jak může být lidská společnost tak nechápavá, odporná a do jakých extrémů je schopna zajít... O tom by nám mohla vojákova dívka vyprávět. ()

deepend 

všechny recenze uživatele

Tento film je ovšem možném. Je to o tom že láska může mít mnoho podob, že lidi byli ,jsou a vždy budou pěkné svině. A taky o tom, že do armády může vstoupit kdejaký magor. Nádherný, ale taky dost smutný film. A abych nezapoměl dost dobrý soundtrack, kromě muziky Jana A.P.Kaczmareka taky skvělé fláky od Annie Lennox, ale hlavně od k.d.lang-THE CONSEQUENCES OF FALLING!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ()

Galerie (11)

Zajímavosti (6)

  • Film měl premiéru 13. září 2003 na Primetime Emmy Awards. (Terva)
  • Ve skutečnosti byl Barry Winchell o šest a půl roku mladší než Calpernia Addams, zatímco ve filmu je věkový rozdíl téměř opačný, protože Troy Garity, představitel Barryho, je téměř o šest let starší než Lee Pace, filmová Calpernia. (Stanislaus)
  • Lee Pace schudol kvôli roli Calpernie 12 kg. (milealelia)

Reklama

Reklama