Reklama

Reklama

Vojákova dívka

(TV film)
  • USA Soldier's Girl (více)

Obsahy(1)

Hrdiny strhujícího amerického dramatu jsou jsou dva zamilovaní lidé, kteří však rozhodně netvoří standardní pár. Jeden z nich je muž a druhý - se chce stát ženou. Říká si Calpernia a živí se vystupováním v baru, který ve chvílích volna navštěvují vojíni z nedaleké základny. Jedním z nich je i nováček Barry Winchell. Ten je sám překvapen, jak ryzím ženstvím jej Calpernia okouzluje. Avšak než se z nich stane něžně zamilovaný pár, musí Barry překonat počáteční rozpaky i vlastní předsudky. Calpernia pro změnu jen nedůvěřivě a s obavami přijímá skutečnost, že je pro někoho opravdu přitažlivá. Jenže jsou tu ještě ostatní vojáci z kasáren, a některým není tak úplně jedno, jak si Barry počíná v soukromí... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (123)

Lynn 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je síla. Film, co jde až na kost věci, měl být rozhodně uveden v kinech. Podobný TELEVIZNÍ film se asi častokrát nevidí. Pořádně ani nevím, co bych k tématu měla říct, film ve mně zanechal tolik dojmů, jen těžko si lze všechny myšlenky urovnat v hlavě. Snad jediné: považuji se za poměrně tolerantního člověka, i když čestně přiznávám, že setkat se tváří v tvář s transexuálem, také bych nevěděla, jak reagovat. Ale po shlednutí tohoto fantastického filmu už vím jedno jistě, že skutečná zrůda nemusí být nutně ten, o kom se to říká. ()

Eodeon 

všechny recenze uživatele

Prý láska, která se vymkla kontrole. V otázkách milostných mezilidských vztahů poněkud zdravě avantgardní a rozhodně výborný film, který je dobře natočený i velmi dobře zahraný. Divák je provázen příběhem krůček po krůčku, nic není odhaleno dříve, nežli nastane ta pravá chvíle. Film je to romantický i tragický a především opravdový, neboť byl natočen podle skutečné události. O to větší silou dokáže zapůsobit a vzbudit různá pokušení. A tou nejskvostnější lahůdkou pro mě byla krásná hudba, zejména pak v pěveckých vystoupeních okouzlující Calpernie. Bezpochyby nejnádhernější byla smutná píseň - Následky pádu. ()

Reklama

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Velmi dojemný, laskavý a zároveň krutý film. Navzdory faktu, že se z větší části odehrává mezi vojáky se soustředí přdevším na intimní vzatah Barryho a krásné Calpernie, který je vykreslen velmi reálně, mezi postavami funguje úžasná chemie... A konec filmu je nesklutečně nasírací... Hlavou mi vrtá jedna věc - Lee Pace, který hrál Calpernii... je to kurnik chlap, nebo ženská.. ?? ()

aluna 

všechny recenze uživatele

Já mít syna, jenž se časem ukáže spíš dcerou v cizí kůži a místo držení míče ho bude zajímat, jak udržet melodii, nevím, jak to skousnu. Jenže tenhle flák není o tom, jak se s odlišností a nezařaditelností ratolesti vyrovnají rodiče, ba ani o tom, jak to zvládne ona sama, ani o tom, jak náročný a vzácný musí bejt, když taková bytost najde v životě štěstí a lásku. Není ani zrcadlem nastavující mi vtíravou otázku považuju-li někoho takovýho za „zrůdu“, protože vím, že ač bych nezvolila tak expresivní výraz, normální ani příjemný mi to není. Tenhle film je o něčem, co se může ve chvíli, kdy někdo jako „ona“ už najde konec od šňůrky životního štěstí, jevit nepodstatný – je o předsudcích ostatních. O jejich nízkým intelektu, lásce, pokrytectví, nenávisti k vlastnímu já za "zakázaný" city a o maskování onoho faktu za agresi, o strachu z neznáma, o udržení předpokládaný reputace a o válkách, který smrtelná kombinace těhle aspektů prohraje zničením členů vlastní strany barikády ještě dřív, než se vůbec ta ryze testosteronová armáda dostane k nepříteli. Je o tom, že lidi (ač je nikdo nenutí to přímo chápat), místo aby přáli radost i těm s menším štěstím nebo děkovali bohu, že právě oni nebyli terčem jeho ironickýho smyslu pro černej humor, se serou do něčeho, co jim vůbec nepřísluší a podle jejichž křesťanský „dobrotivý“ víry ani na Zem nepatří. Je o tom, že lidi jsou kurvy…a láska zabíjí. ()

Tereza_T 

všechny recenze uživatele

Svět by byl krásným místem, kdyby se všichni řídili podle žij a nech žít. Bohužel žijeme ve světě idiotů, co musí rejpat do věcí, který se jich absolutně netýkají, a ještě ke všemu, když je do toho nabádají autority, ti, ke kterým vzhlížejí. Proč by kluci nemohli brečet, tančit, líčit se, mít rádi jiný kluky a nebo nechtít být klukem? Žiju v bublině, kde tohle ani není téma, ale filmy podobný tomuhle mě vždycky přivedou zpátky do reality, kde takový pro mě malichernosti lidi řeší, a to dost radikálníma způsobama. Motiv společností neschválený lásky, kterej jsem viděla už několikrát, ale zase zpracovanej trochu jinak, důstojně a vkusně a plus nás ještě přivádí do vojenskýho prostředí. Herci předvedli skvělý výkony, hlavně obdivuju, s jakou lehkostí se s tím Lee Pace popasoval, kdybych měla jen polovinu jeho ženských pohybů mohla bych si pískat. Výborně vybraná hudba, a to hlavně do jevištních scén. Konec mě překvapil a nemám vůbec co vytknout. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (6)

  • Film měl premiéru 13. září 2003 na Primetime Emmy Awards. (Terva)
  • Natáčení probíhalo v kanadské provincii Ontario v lokalitách Barrie, Toronto a Brampton. (Terva)
  • Lee Pace schudol kvôli roli Calpernie 12 kg. (milealelia)

Reklama

Reklama