Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Svend a Bjarne pracujú v malom dánskom mestečku ako mäsiari. A pretože ich už nebaví počúvať urážky svojho šéfa, rozhodnú sa , že si založia vlastný obchod. Začiatky podnikania sú veľmi  bezútěšné, veľmi sa  im nedarí, avšak niekoľko náhod im  pomôže získať veľkú zákazku. Šťastie im začína priať . Aj preto, že objavia tajnú ingredienciu. Jej prísun však súvisí s tým, že v meste začnú záhadne miznúť ľudia... (Film Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (201)

vyfuk 

všechny recenze uživatele

Že si ten Jensen nedá pokoj. Začne to zase hezky tím, že se nám představí nějaké postavy, které jsou vlastně opět úplně irelevantně retardované nebo nějak mentálně poškozené. Do toho se nám tu line další lehce bláznivý a absurdní příběh, kde se dva řezníci rozhodnou dělat kanibalismus ve velkém. Zvrácené to je ve výsledku dostatečně. A herci opět ukazují, co skvělého umí dokázat. Zvlášť opět Mads, ze kterého jde až hrůza kvůli jeho účesu na Drákulu. Obecně vzato asi největší slabina je, že film není ani nějak dobře propracované drama a nebo velmi záživná komedie. Buď jsem asi vtipy zaspal nebo jednoduše žádné nebyly. A nebo postrádali můj smysl pro humor. Dlouho to pro mě byl průměrný film, ale jestli mám hold pro něco slabost, tak je to bizár a ten zde režisér opět využil zcela nečekaně a později ho dotáhne k absolutní dokonalosti s nedávnými Rytíři spravedlnosti. Konec filmu je tak směšně absurdně bizarní, že si nemohu pomoci od toho pro něj mít slabost. Zvlášť když se člověk zamyslí na trochu zvláštně temným zpracování, které hudbou připomíná nefalšovaného Elfmana. ()

tatanapope 

všechny recenze uživatele

Především musím říct, že jsem se u filmu výborně bavila, minimálně do poloviny je naducaný černým humorem, tak že člověk sedí s přiblblým úsměvem na tváři po celou dobu, jen na konci už to bylo malinko slabší, ale aby to správně zakončili, hodili na závěr malou ironií celého příběhu a sice, že všechno kouzlo je v marinádě. Viděno v rámci Zahraniční výzva / Dánsko ()

Reklama

katuska138 

všechny recenze uživatele

Takový Sweeney Todd ve vtipnějším prostředí, bez Johnnyho a břitev, s jedním psychicky narušeným, co má moc rád zvířátka, jedním psychicky narušeným, upoceným, co má moc rád úspěch a jedním psychicky narušeným, co moc rád vraždí zvířátka a vystavuje si jejich kostry. Co z toho spojení může vzniknout? Pár vtipných momentů a hodina a půl celkem velké nudy. ()

PP66 

všechny recenze uživatele

Krásná životná komedie, v níž se blýskli jako pitomci Mikkelsen a Kaas - ten dokonce v dvojroli. Aneb jak zbohatnout "omylem" přes kuřecí nebíčka. Trochu mi ta kreténskost připomněla jejich loňský společný počin O kuřatech a lidech - být za blbce jim jde velmi dobře a já se stále potutelně usmívám. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Ťažké rozhodovanie. Film sa mi sám o sebe páčil, ale pocitovo mi to na ten nadpriemer nevychádza. Ide o komediálnu drámu, kde obe jednotlivé zložky sú až na záver snímku výborné, ale ich prepojenie mi celkom nesadlo. Snímok sa mi zdal viac komediálne ladený a aj keď sa v závere pokúša hlavne o emotívnu drámu, pripadalo mi to akési vlažné a s minimálnym emocionálnym nábojom. Komédia to však bola prvotriedna, keby sa ostalo len pri nej až do konca, išiel by som o hviezdu hore. Upotený Mads Mikkelsen nemal chybu, opäť raz potvrdil svoj obrovský talent zahrať všetko, pričom v tomto prípade mi jeho situačná komická vynachádzavosť z problémov, ktoré obvykle prináša podnikanie, neraz poriadne rozkývalo bránicu :). Tento snímok by rozhodne nemal ujsť žiadnemu fanúšikovi tohto skvelého, osobitého herca, stvárnil tu veľmi zaujímavú a netradičnú postavičku. 75/100 ()

Galerie (15)

Zajímavosti (3)

  • Automobil, které si díky výdělku z řeznictví Svend (Mads Mikkelsen) koupí, je Peugeot 504 Cabriolet z roku 1970. (Saur.us)
  • Film se natáčel v historickém dánském městě Faaborg na ostrově Fyn v regionu Syddanmark a v Dánských filmových ateliérech v Lyngby. (Trajektt)

Související novinky

Severský filmový podzim 2011

Severský filmový podzim 2011

05.11.2011

Po Severské filmové zimě přináší Severský filmový klub divákům letos již druhou filmovou přehlídku: Severský filmový podzim. V pořadí již počtvrté budou mít diváci možnost shlédnout vybrané snímky… (více)

Reklama

Reklama