Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Damien přestává být chlapcem a je na čase, aby poznal svou moc... Damien, který je ve skutečnosti vtělením samotného Satana, vyrůstá po smrti svého adoptivního otce v rodině jeho bratra, bohatého průmyslníka Richarda Thorna. S blížícími se třináctými narozeninami odchází studovat na prestižní vojenskou akademii, kde se pod vedením oddaného Satanova služebníka dozvídá pravdu o svém osudu. Temné síly mezitím likvidují každého, kdo by mu mohl stát v cestě... V pokračování slavného prvního dílu se pozornost od jeho okolí obrací k samotnému Damienovi, který si postupně začíná uvědomovat, kým je. Mladého muže na prahu dospělosti pozoruhodným způsobem ztvárnil Jonathan Scott-Taylor, v roli jeho strýce vystupuje hvězdný William Holden a ve filmu se v jedné ze svých prvních významnějších rolích objevuje Lance Henriksen. (Česká televize)

(více)

Recenze (161)

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Okultno-kresťanské horrory mám rád. Najmä starú kultovú "Nesvätú Trojicu" (Rosemary má dieťatko - 1968, Exorcista - 1973, Omen - 1976). "Omen" sa ako jediný z nej dočkal kvalitného pokračovania. Dokonalosť pôvodného filmu sa snáď ani nedala prekonať. Podarilo sa však natočiť veľmi kvalitný horror. Hudba Jerryho Goldsmitha robí z nejednej scény mrazivo atmosferickú lahôdku. Damien nám trocha povyrástol. Spolu so svojim bratrancom študuje na prestižnej vojenskej škole. Od ostatných kadetov sa ale výrazne líši. Pretože Damien Thorn je Antikrist. **** ()

chelseaman22 

všechny recenze uživatele

Damien je pěknej hajzl. Kdyby neexistovalo první jednání, tak byl býval poměrně spokojen s tím, jak se film vyvedl. Ale jelikož existuje prvotina, která laťku nastavila prokletě vysoko, tak lze Damiena: Dějství druhé zaškatulkovat do šedi průměrnosti. Osobně vůbec nechápu, proč se otčím nepokusil zabít svého synovce dříve. 62% Celosvětový příjem k 14. 11. 2018: $26,518,355, což je 3,89 násobek rozpočtu ()

Reklama

Phobia 

všechny recenze uživatele

V dětství na mě Omen II. zabralo solidně, film mě oslovil, připadal mi napínavý i děsivý. Včerejší dospělácká repríza má za následek stržení hvězdičky. Část ztráty dojmu jde na vrub nevalnému dabingu - když už pátá postava zakvičela hlasem Michala Pavlaty, pronesla jsem nelichotivé, tuze vulgární slůvko a než jsem si odešla vypláchnout hubu mýdlem, vypnula jsem telebednu. Člověk se mění, vkus se mění, nostalgie zůstává. 65% ()

2-Xtreme 

všechny recenze uživatele

Štyri tváre má Antikrist, keď stúpa k moci- Tak ako film The Exorcist (1973) bol na svoju dobu až moc kontroverzní tak aj Omen I či II sú tiež na jednej dráhe. Dej, ktorý rozpráva o príchode Antikrista na svet je silá káva na tú dobu a aj preto sa z neho stal kult. Aj po takmer 30-tich rokoch je tento kultový horor známi a stále nám má čo ponúknuť. V prvom filme sa svedkami príchodu Damiena, syna Satanovho na svet... a ten už ako malý chlapec robí veci nevítané, aj keď o tom chlapec ešte nevie...nevie čo má za silu...nevie čo za monštrum je...Omen II pôsobí ako remake lenže Damien má už viacej rokov, opäť okolo neho umierajú ľudia a on s výrazom tváre ako kludný američan desí aj svojich najbližších. Môžem jasne napísať, že je to slabšie než jednotka. Film sa jednotke vyrovnal iba v neskutočne kvalitnou hudbou, ktorú robil Jerry Goldsmith hudba je základ tohto filmu. Film bol celkom slušný a dal by som mu aj pekných 70% lenže to by musel vzniknúť ako prvý, keďže sa tak nestalo tak mu môžem dať maximálne 50%, pretože je to to isté ako jednotka a menšími zmenami plus chýbal mi tam nejaký napínavý koniec, ktorý by pomaly gradoval, to sa tu nedeje a iba sme svedkami toho, že Damien to všetko prežije(teraz ma nezabíjajte, že je to spoiler, veď si pozrite koľko pokračovaní existuje...) Ďalšie mínus je u mňa tie výkyvy deju, hlavná dráha deju je, že sa stále dozvedáme ako to je s Damienm a druhá dráha, ktorá pôsobí blbo a je tam dosť o ničom, je dej okolo Thorn Industries(Firma Damienovho Uja). Celá recenzia: TU ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Na to, že sa jedná o trochu zbytočné pokračovanie hororového fenoménu, ktorý žiadne pokračovanie nepotrebuje, je Damien veľmi solídny horor s poriadne temnou atmosférou, ktorá ale musí byť vo filme o diablovom synovi samozrejmosťou. Je fajn, že sa nejedná o žiadne lacné béčko a máme tu osobnosti typu Williama Holdena. Určite zmysluplnejšie, ako "séria" Scanners, čo bolo vlastne iba parazitovanie na prvom filme. ()

Galerie (62)

Zajímavosti (10)

  • Baskytarista a frontman skupiny Iron Maiden Steve Harris se tímto snímkem inspiroval a nahrál podle něj v roce 1982 CD "The Number of The Best". (Terva)
  • Na režírování byl původně najat Mike Hodges. Producentům se ale nelíbilo pomalé tempo natáčení, a tak byl vystřídán Donem Taylorem. (Terva)
  • Herec Meshach Taylor v tomto filmu debutoval. (Pumiiix)

Související novinky

Zemřel režisér Mike Hodges

Zemřel režisér Mike Hodges

21.12.2022

V požehnaném věku devadesáti let odešel britský režisér a scenárista Mike Hodges, znám především díky filmům jako Flash Gordon a Pomsta bratra. Informaci médiím předal filmařův kolega a dlouholetý… (více)

Reklama

Reklama