Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Ovdovělá učitelka Anna (Jodie Foster) podnikla něco, co bylo pro ženu z viktoriánské Anglie naprosto nezvyklé. Rozhodla se odjet se svým synem na dobrodružnou cestu do neznámé země, do Siamu. Chce ji poznat a pokusit se tak navázat spojení dvou odlišných světů. Nechává se zaměstnat jako učitelka početných dětí samotného siamského krále Mongkuta (Chow-Yun Fat). Kultivovaná Anna zprostředkovává svým žákům konfrontaci obou kultur se všemi rozličnostmi náboženství i nesmyslnými předsudky a poznává, že siamský král je muž, který přesně ví, kam chce vést svou zemi a jak vypadá moderní svět. Tak si krásná a emancipovaná anglická učitelka zamiluje nejen exotickou zemi, ale i krále samotného. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (194)

Lacike 

všechny recenze uživatele

Ma to celkom pekny pribeh a viem si predstavit, ze by z toho mohol vzniknut nadherny romanticky film, ale to by to nemohlo rezirovat nemehlo Andy Tennant, ktory toci nonstop sterilne filmy. Napriek jeho snahe predsalen vdaka usiliu hercov medzi Chow Yun-fatom a Fosterovou obcas preskoci nejaka ta iskra. Dokonca aj Fosterova mi bola vynimocne sympaticka, kedze pôsobila tak krehko. Chow Yun-fat odvadza taky ten svoj standard. Pochvalu si zasluzi hlavne technicka stranka a to najmä vyprava, ktora je prekrasna. Aspon tam nemohol reziser nic pohnojit. Vysledkom je nezazivny priemerny film, ktory mal ovela väcsi potencial. Ani skratenie by filmu nepomohlo. Bol by to kratsi nezazivny film. To ze to dopadlo tak blbo ma stve hlavne kvôli Chow Yun-fatovi, kedze to bola jeho jedina poriadna neakcna dramaticka uloha v Hollywoode v ktorej mohol dokazat, ze je viac ako len akcny herec. Bohuzial to nevyslo. 5/10. ()

lucijelucije 

všechny recenze uživatele

Moc hezký romantický snímek, který má v sobě víc touhy, než jakýkoliv jiný film se sexuálními prvky. Anna působí tak lehce a přitom silně. A král je naopak velmi seriózní, a zároveň jemný. A ikdyž se na příběh dívá se zaujetím, těch 140 minut je opravdu dost dlouhých, na to, co vám tohle romantické drama nabízí. ()

Reklama

Yardie 

všechny recenze uživatele

No, takových slabších 70%. Krásně se na to dívá - příroda, šaty, kulisy - prostě nádherná výprava. Dva sympatičtí a charismatičtí herci. Příjemná hudba. Děj, no, taková klasika. Od začátku do konce je v podstatě jasné, jak to dopadne mezi hlavními hrdiny a poklidně vše plyne k cíli. Dějová bojová linka není o nic moc dynamičtější, ale místy do stojatých vod vnese trošku života. Každopádně i přes to, že se ve filmu v podstatě nic moc neděje, nemohu říct, že bych se nudil a až s podivem konstatuji, že film velice rychle uběhl na to, že má přes dvě hodiny. Nemůže tedy hovořeno o nudě. Prostě takový pěkný film na pokoukání. Howgh! ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Honosná historická romance okouzluje nádhernou exotickou výpravou, kostýmy, hudbou, stejně jako charizmatem titulní dvojice či pohádkově bezkonfliktním střetem odlišných kultur, když jsou Anna i král vykresleni jako pokrokoví tolerantní lidé pronášející jedno zasahující moudro za druhým. Jenže čím je jasnější, že jejich platonická náklonnost nemůže dojít naplnění, obrací se scénář k méně zajímavým, až zbytečným podzápletkám vedlejších postav (zamilovaná konkubína, zrádný generál), aby vytvořil aspoň zdání dramatu a uzavření. ()

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Veľmi pekný film po každej stránke... Skvelá výprava, skvelý kostýmy, skvelý príbeh, skvelé spracovanie. Má to pointu, má to hĺbku, má to emócie a hlavne skvele zahrané postavy. Dlho som tomuto filmu odolával, lebo z nejakého dôvodu som ho bral ako čisto "ženský" film. Aké bolo moje prekvapenie, keď som ho prvý raz zhliadol. ()

Galerie (81)

Zajímavosti (13)

  • Bai Ling si kvůli roli Tuptim nechala oholit hlavu. (Cheeker)
  • Ve francouzské verzi na DVD se Jodie Foster dabovala sama. (Cheeker)
  • Herečka Jodie Foster za roli dostala zaplaceno 15 milionů dolarů. (blackrain)

Reklama

Reklama