Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Úspěšná módní návrhářka Melanie Carmichaelová se zasnoubí se synem starostky New Yorku, který ale netuší, že jeho nová známost skrývá tajemství. Je to venkovan Jake, za nějž se Melanie provdala na střední škole. Přes veškeré snahy se jí díky Jakeově zamítavému postoji nedaří realizovat rozvodové řízení. S pevným odhodláním ukončit tento vztah jednou provždy se Melanie vydá do svého rodného městečka v Alabamě, aby donutila manžela k podepsání rozvodových papírů. Jenže změnila se nejenom Melanie. Z Jakea je najednou sympatický a oblíbený chlapík a Melanie si najednou není vůbec jistá, zda se s ním chce rozvést. Mezitím starostka, která šílí při pomyšlení, že její syn si chce vzít nějakou neznámou holku z Alabamy, začne pátrat v její minulosti. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (171)

myse 

všechny recenze uživatele

Hroznej film s předvídatelným dějem. Prostě nechápu, proč se hlavní hrdinka rozhodla tak, jak se rozhodla. Jediný plus, který tu nacházím, je okouzlující a krásná Reese Witherspoon. Candice Bergen taky nehrála špatně. Film bych ale rozhodně nikomu nedoporučila (jen příznivcům primitivních, milostných, předvídatelných příběhů). Ač komedie, nijak mě nepobavila. Jinak Sweet home Alabama byla dobře zvolená ústřední píseň, nicméně úroveň filmu pochopitelně pozvednout nemohla. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Tuctová romantická komédia, ktorá však plní svoj komerčný účel. Postavy sú celkom uveriteľné, nie sú prvoplánovo rozdelené na dobré a zlé a Reese by občas potrebovala preplieskať. Takže problém je skôr v tom, že novodobé romkomy nie sú nič pre mňa a Reese nie je Audrey H. Na Vianoce tento film funguje o niečo lepšie. Ale raz a dosť. Američania si asi film užili viac, nám je porovnávanie južanskej a severskej mentality celkom ukradnuté. 50% ()

Reklama

Nathalie 

všechny recenze uživatele

70% Sever proti Jihu? To teda. Synové Konfederace si hrají na válku, v níž Yankeeům zatnou tipec, americké zlatíčko Reese Witherspoon na nafoukanou módní bestii bez minulosti a Andy Tennant jako obvykle na city. Film, ve kterém je Dakota Fanning roztomilá a Candice Bergen trousí smrtelné hlášky, kde exceluje pes-potápěč, jižanští pošuci, homosexuální přítel a rodiče tak příšerní, že své vlastní začnete pokládat za zázrak přírody. A co je nejlepší? Jediná originalita scénáře: hrdinka si vybírá mezi Panem "sláma a charisma mi kouká z bot " Božským Joshem Lucasem a Panem " diamanty u Tiffaniho, růže v bytě, budu tě nosit na rukou" Dokonalým Patrickem Dempseyem. Roztrhejte si mě:) P.S. Dabing je neředěné peklo. Doporučuji mrknout na alternativní psycho-armageddon konec na DVD. ()

cinema_cz 

všechny recenze uživatele

Režisérovo rutinérské vypravěčství nedokáže většinou zcela průměrnému scénáři vtisknout žádný šmrnc. Především díky Reese Witherspoonové stojí Holka na roztrhání za vidění i pokud čirou náhodou nepocházíte z amerického jihu. Díky ní a jedné z nejkouzelnějších žádostí o ruku ve filmové historii. 60 % (Ondřej Vosmík, Ci 01/2003, str. 90) ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Nevím, do jaké míry šlo o promyšlený marketingový tah ze strany agentury zastupující Reese Witherspoonovou, nebo o spontánní tvrzení ze strany publicistů působících v oblasti filmové branže, kteří podlehli jejímu šarmu, každopádně od začátku její herecké dráhy o ní kolovaly řeči, které Reese charakterizovaly jako cílevědomou chytrou herečku, které jde o budování dlouhodobé kariéry, a tudíž si pečlivě vybírá náročné role. Je mi líto, ale už poněkolikáté musím konstatovat, že z téhle cesty, pokud to vůbec kdy byla pravda, zabloudila k tuctovým komerčním projektům. Holka na roztrhání je banální romantická komedie s tím nejpředvídatelnějším dějem, na které je sympatické snad jen to, že nepodlézá už tak nízkou laťku produkce pro odrostlejší puberťáky a cílové publikum Prima Love. Asi jí ty prachy stojí za to, mě ale na Holka na roztrhání nestojí víc jak za 2* a 40 % celkového dojmu. ()

Galerie (50)

Zajímavosti (22)

  • Hydroplán, jenž vlastní postava Jakea, je model kanadského jednomotorového hornoplošníku De Havilland Canada DHC-2 Beaver. (Avalon820)
  • Do role Melanie měla být obsazena Charlize Theron, ta ale nakonec dala přednost filmu 24 hodin, a tak byla obsazena Reese Witherspoon. (Greg)
  • První film, jehož štáb dostal povolení natáčet v New Yorku po teroristických útocích 11. září 2001. (Greg)

Reklama

Reklama