Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Úspěšná módní návrhářka Melanie Carmichaelová se zasnoubí se synem starostky New Yorku, který ale netuší, že jeho nová známost skrývá tajemství. Je to venkovan Jake, za nějž se Melanie provdala na střední škole. Přes veškeré snahy se jí díky Jakeově zamítavému postoji nedaří realizovat rozvodové řízení. S pevným odhodláním ukončit tento vztah jednou provždy se Melanie vydá do svého rodného městečka v Alabamě, aby donutila manžela k podepsání rozvodových papírů. Jenže změnila se nejenom Melanie. Z Jakea je najednou sympatický a oblíbený chlapík a Melanie si najednou není vůbec jistá, zda se s ním chce rozvést. Mezitím starostka, která šílí při pomyšlení, že její syn si chce vzít nějakou neznámou holku z Alabamy, začne pátrat v její minulosti. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (171)

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack George Fenton: 1. Sweet Home Alabama - Jewel [3:34] ,2. Mine All Mine - Shedaisy [3:56] ,3. Falling Down - Avril Lavigne [3:51] ,4. Gonna Make You Love Me - Ryan Adams [2:35] ,5. To Think I Used To Love You - Uncle Kracker [3:24] ,6. Keep Your Hands To Yourself - The Calling [3:11] ,7. Bring on the Day - Charlotte Martin [4:34] ,8. Long Gone Lonesome Blues - Sheryl Crow [2:48] ,9. You Got Me - Jason Chain [3:41] ,10. Now That I Know Of - Shannon McNally [4:36] ,11. Marry Me - Dolly Parton [3:08] ,12. The Weekend Song - The Freestylers [3:56] ,13. Score - George Fenton [4:59], ()

Pingu 

všechny recenze uživatele

Skvělá píseň Sweet home Alabama, kterou už nazpíval snad každý američan a kdejaký brit. Není to náhodou americká lidovka ??? Každopádně píseň je to vynikající, film už tak vynikající není. Ač mám Reese docela rád, tady mi přišla dost nevýrazná.... Myslím, že tak dobrá jako ve Velmi nebezpečných známostech už asi nikdy nebude.... ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Tuctová romantická komédia, ktorá však plní svoj komerčný účel. Postavy sú celkom uveriteľné, nie sú prvoplánovo rozdelené na dobré a zlé a Reese by občas potrebovala preplieskať. Takže problém je skôr v tom, že novodobé romkomy nie sú nič pre mňa a Reese nie je Audrey H. Na Vianoce tento film funguje o niečo lepšie. Ale raz a dosť. Američania si asi film užili viac, nám je porovnávanie južanskej a severskej mentality celkom ukradnuté. 50% ()

Lopic 

všechny recenze uživatele

Presne typ oddychovyho filmu, kterej mam rad. Reese je miloucka a sexy, presne tak jak to mam rad. Scenar neni nic prevratnyho, ale co me trochu prekvapilo je, ze oba chlapci mezi kterejma si hrdinka vybira sou sympaticti a ani jeden z nich tady neni vyobrazenej jako zaporak, presto se dalo cekat jak to dopadne. A kdyby se nekomu zdalo, ze koukam na nejak moc oddychovejch filmu, tak je to tim ze mam po maturite a nemam do ceho pichnout, i kdyz vim asi jen o dvou lidech, kteri si tydle komentare nekdy prectou :D ()

cinema_cz 

všechny recenze uživatele

Režisérovo rutinérské vypravěčství nedokáže většinou zcela průměrnému scénáři vtisknout žádný šmrnc. Především díky Reese Witherspoonové stojí Holka na roztrhání za vidění i pokud čirou náhodou nepocházíte z amerického jihu. Díky ní a jedné z nejkouzelnějších žádostí o ruku ve filmové historii. 60 % (Ondřej Vosmík, Ci 01/2003, str. 90) ()

Galerie (50)

Zajímavosti (22)

  • Hydroplán, jenž vlastní postava Jakea, je model kanadského jednomotorového hornoplošníku De Havilland Canada DHC-2 Beaver. (Avalon820)
  • Dakota Fanning (malá Melanie) se v tomto filmu poprvé líbala. Bylo jí tehdy osm let. (zajda404)
  • Natáčanie prebiehalo v amerických štátoch Alabama, Georgia, New York, Kalifornia a Florida od 21. októbra 2001 do januára 2002. (Arsenal83)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno