Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mladá Charlotta Collierová se rozhodne odejít z kláštera, přestože ji matka varuje před chudými poměry, v nichž budou muset žít. Využijí pozvání paní Pinaudové, manželky okresního soudce, a zúčastní se dobročinného plesu. Navzdory výsměchu, kterým soudcova dcera Margot častuje chudobu Charlotty a její matky, se dívka seznámí s pohledným a sympatickým hrabětem Raoulem de Mornay, který se právě vrátil z dlouhé cesty. Matka ji po plese varuje, že si sice má hledat ženicha, ale také si dát pozor, protože šlechtici se s dcerami měšťanů nežení. Navzdory jejím slovům však vzápětí hrabě požádá Charlottu o ruku. Krátce po svatbě se na zámku, postaveném na vysokém útesu nad mořem, objeví Raoulův nevlastní bratr Filip, který Charlottu varuje, aby odešla, chce-li zůstat naživu. Pod útesem je nalezeno tělo vesnické dívky a podle očitého svědka, který záhy zemřel, šlo o vraždu. (TV Nova)

(více)

Recenze (367)

wosho 

všechny recenze uživatele

Po technicke strance nenachazim chybu, hold more penez je na tomto filmu videt. Bohuzel Troska s Pomejem zapomeli na to, ze technicka stranka filmu nezakryje jeho nedostatky v podobe nudneho a predem predvitatelneho scenare a spousty mizernych hercu/ Troska by se mel na ty svy kamarady a kamaradky vykaslat> hlavne na Kanturkovou a Moravkovou. A samotny Troska by se mel vzpamatovat, nebo fakt dopadne jak Slavinsky. ()

MIMIC 

všechny recenze uživatele

V 90-tych rokoch som si občas kupoval istú sériu brakových zošitových romantických románov, tzv. ženských (ženy sú pravdepodobne presvedčené, že muž nie je v stave pochopiť nič romantické) a musím priznať, že napriek stereotypnej štruktúre "dokonalá žena + zámok + strašné tajomstvo + dokonalý muž" mali isté čaro. Ak by som mal sfilmovať čosi také, rozhodne by som sa neuchýlil k tristnému akademickému prepisu, pretože by šlo o nepokrytú adoráciu braku (interpretovať gýč prostredníctvom gýča je natoľko šokujúce, až to má dadaistické rozmery), ale sústredil by som sa na určitý aspekt predlohy, ktorý by som doviedol ad absurdum. Najskôr by som nakrútil hypercrazy komédiu alebo taký slasher horor, že by neostalo "suché" ani jediné políčko filmu. Ale na niečo také by mi nikto nedal ani korunu,však, takže uvažujme ináč. Či už Anjelská tvár je alebo nie je adaptáciou, musí zaujať predovšetkým príbehom. Tento nedosahuje ani priemerných kvalít spomínaných zošitových románov. Pokiaľ je divák ľahostajný k príbehu, ťažko ho upútať výpravou, kostýmami, castingovou perlou či čímkoľvek iným. ()

Reklama

woody odpad!

všechny recenze uživatele

Zdeněk tady překonává svůj zatím nejdelší záběr z Princezny ze mlejna, kde jsme 4 minuty ve statickém záběru beze střihu sledovali světýlko, jak naráží do různých předmětů.Už kvůli tomu by jste měli tento film zhlédnout.PS: Pomeje, kdy zaplatíš ty milionové dluhy, kvůli kterým tě zažalovalo už několik věřitělů?Jsem myslel, že Kameňáci ti vynesli tolik, že všechno zaplatíš ... Ho Ho Ho! ()

xaver 

všechny recenze uživatele

Tak tohle se Troškovi nepovedlo. Škoda. Svůj podíl na tom má samozřejmě i producent Jiří Pomeje, který nadělal miliónové dluhy a teď ze sebe dělá málem oběť. V každé jiné civilizované zemi by už dávno seděl a domů chodil kanálama. U nás je to ale mediální hvězda. Jak ubohé, jak pravdivé. Ale Míša Kuklová za to nemůže a kvůli ní dávám alespoň 2*. ()

Vercinix 

všechny recenze uživatele

Nemohu si pomoci, ale z nějakého záhadného důvodu se mi tento snímek prostě líbí! Kdekoli jsem pronesl byť jen název tohoto filmu, tak jsem slyšel ODPAD ODPAD ODPAD! Trošku nesnáším ( a to z duše) a považuji ho za plznitele mého milovaného českého filmu! Ale co naplat!? Když se mi líbí, tak se mi líbí a nemohu tudíž dát špatné hodnocení jen proto, že bych měl držet basu s ostatními uživateli! PS: možná se mi líbí kvůli Blažkovi, jelikož on mi je stejně záhadně sympatický jako tento film! ()

Galerie (4)

Zajímavosti (19)

  • Točilo se na Kanárských ostrovech, konkrétně na ostrově Fuerteventura, v Česku pak dále také na Ústecku, Olomoucku, Tachovsku a Znojemsku. Úvodní scény se točily v obci Chotěšov na Plzeňsku. (M.B)
  • Filmování probíhalo ve Vranově n. Dyjí, klášteře Chotětov, zámku Hrádek u Nechanic, zámku Jaroměřice n. Rokytnou. Mezi místa natáčení patří i zámek Velké Březno, zámek Jaroslavice a rozhledna Krásenský vrch. (M.B)
  • Režisér Zdeněk Troška si při točení na Kanárských ostrovech zlomil malíček, když spadl ve spánku z postele. (M.B)

Související novinky

Zemřel herec Jiří Pomeje

Zemřel herec Jiří Pomeje

26.02.2019

Ve věku 54 let zemřel český herec a producent Jiří Pomeje. Příčinou smrti byla rakovina. Absolvent DAMU, který založil společnost Fronda film, byl asi nejznámější díky své práci na filmech Princezna… (více)

Reklama

Reklama