Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mladá Charlotta Collierová se rozhodne odejít z kláštera, přestože ji matka varuje před chudými poměry, v nichž budou muset žít. Využijí pozvání paní Pinaudové, manželky okresního soudce, a zúčastní se dobročinného plesu. Navzdory výsměchu, kterým soudcova dcera Margot častuje chudobu Charlotty a její matky, se dívka seznámí s pohledným a sympatickým hrabětem Raoulem de Mornay, který se právě vrátil z dlouhé cesty. Matka ji po plese varuje, že si sice má hledat ženicha, ale také si dát pozor, protože šlechtici se s dcerami měšťanů nežení. Navzdory jejím slovům však vzápětí hrabě požádá Charlottu o ruku. Krátce po svatbě se na zámku, postaveném na vysokém útesu nad mořem, objeví Raoulův nevlastní bratr Filip, který Charlottu varuje, aby odešla, chce-li zůstat naživu. Pod útesem je nalezeno tělo vesnické dívky a podle očitého svědka, který záhy zemřel, šlo o vraždu. (TV Nova)

(více)

Recenze (367)

wosho 

všechny recenze uživatele

Po technicke strance nenachazim chybu, hold more penez je na tomto filmu videt. Bohuzel Troska s Pomejem zapomeli na to, ze technicka stranka filmu nezakryje jeho nedostatky v podobe nudneho a predem predvitatelneho scenare a spousty mizernych hercu/ Troska by se mel na ty svy kamarady a kamaradky vykaslat> hlavne na Kanturkovou a Moravkovou. A samotny Troska by se mel vzpamatovat, nebo fakt dopadne jak Slavinsky. ()

Kejt.lin 

všechny recenze uživatele

Přišlo mi to dost nedomyšlený.. jako "panebože, zapoměla jsem, že ve vedlejším pokoji hoří" - ahá no :D .. Kuklová je strašně uječená.. jako a co říct k hercům ? .. solidně neherecky předvedený výkon. Plusík asi jen za to, že celkově dojem filmu docela vykompenzovala atmosféra. Jen škoda té nucené a tedy celkem mimo provedené "ponurosti" .. a když to tak shrnu, co vlastně můžu čekat od Trošky ? ()

Reklama

stration 

všechny recenze uživatele

Tragédie. Veliká filmová tragédie. Trošku by měli opravdu zliskat. Víte, kolik pěkných věcí by se dalo koupit, kdyby Troška alespoň někdy chtěl udělat filmovým divákům radost a místo filmu by v kině hrála jenom hudba a každýmu, kdo by přišel, by dal stovku? Jiří Pomeje se mi nejvíc líbil, když daboval Van Damma a asi z jeho bývalého hereckého "mistrovství" hodně okoukal. Tak špatně zahranou postavu jsem neviděl ani nepamatuju. Hrozně smutné je vidět fakt dobré herce, jak se perou hlavně se svými postavami a na některých bylo vidět, že by nejradši utekli. Zvláště Josefu Vinklářovi nevěřím, že chtěl soud ukončit tak rychle dle scénáře. Prostě už chtěl utéct! Jednu hvězdu dávám za povedené exteriéry, hudbu a to, že jsem si u toho dvakrát vzpomněl na Bouřlivé výšiny Petera Kosminskyho. Ovšem to je úplně jiná liga... ()

PKD 

všechny recenze uživatele

A mě tady ty odpady a procenta, vůůůbec nezajímají, víte? Mě se to prostě moc líbí a basta! Tento film má sice v reálu dosti pochmurnou dohru, páč dá se říci, že v podstatě zničil život (doslova) Jiřímu Pomejemu, ale to u mě nic nemění na tom, že to má pro mě atmosféru a tak. Ano, jako spousta lidí, nemohu uvěřiti, že to je od Zdendy.;-) Bota jm. Melichar a tohle. ()

otík 

všechny recenze uživatele

Nebyla to taková tragédie, jak se z toho bzry po uvedení filmu udělalo. Film sám o sobě je malovanou freskou bohatě zaplacenou, samozřejmě že vzhledem k jménu režiséra nepřekvapí, že scénář je mlácení prázdné slámy. Ale je se nač dívat a když si člověk uvědomí, jaké nesmysly v čele s Kameňáky pak Troška natočil, mohlo to dopadnout ještě hůř. Já osobně byl spokojen. Hudba: Petr Malásek ()

Galerie (4)

Zajímavosti (19)

  • Točilo se na Kanárských ostrovech, konkrétně na ostrově Fuerteventura, v Česku pak dále také na Ústecku, Olomoucku, Tachovsku a Znojemsku. Úvodní scény se točily v obci Chotěšov na Plzeňsku. (M.B)
  • Rvačka mezi Raoulem (Filip Blažek) a Filipem (Jiří Pomeje) se objevila v televizi v Troškově filmu Kameňák 2 (2004). (fiLLthe3DD)
  • Emília Vášáryová sice ovládá češtinu, avšak se slovenským akcentem, který byl pro tento film nevhodný. Proto její postavu při postsynchronech nadabovala Dana Syslová. (funhouse)

Související novinky

Zemřel herec Jiří Pomeje

Zemřel herec Jiří Pomeje

26.02.2019

Ve věku 54 let zemřel český herec a producent Jiří Pomeje. Příčinou smrti byla rakovina. Absolvent DAMU, který založil společnost Fronda film, byl asi nejznámější díky své práci na filmech Princezna… (více)

Reklama

Reklama