Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Školní komedie debutujícího režiséra Zdeňka Trošky s lehkou detektivní zápletkou. Malý Honzík sní o tom, že při správné strategii propadne zpátky do milované školky, zatímco jeho starší sestra Jolanka bolestně prožívá první dětskou lásku i nespravedlivé obvinění z krádeže luxusních bot. A tak začíná jedno velké pátrání po neznámém zloději obuvi a svršků ze školních šaten. (Magic Box)

(více)

Recenze (332)

Compadre 

všechny recenze uživatele

Film ze školního prostřeí a navíc z roku 1983. Musím se přiznat, že jsem čekal další tuctový komančský propadák ve stylu My všichni šklou povinní, ale pravda je, že jsem se v tomto očekávání solidně seknul. Režisér Troška měl tou dobou ještě docela soudnost a natočil zábavnou komedii, sice bez bláznivých crazy vtípků, ale zato fakt vtipnou a pohodouvou. Prostě pěkný překvapení. ()

lareinna 

všechny recenze uživatele

Veľmi ma to mrzí, že práve takýto film som úplne zabudla ohodnotiť – pripomenul mi to jeden sympatický užívateľ csfd, ktorý sa o tomto filme zmieňuje vo svojom denníčku. Takže idem to hneď napraviť. Jedno tohtoročné letné nedeľné ráno dávali tento film v televízii, už si nepamätám, aká TV to vysielala. Musela som to dopozerať do konca, pretože ma to hrozne bavilo a pripomenulo mi to skvelý pocit, keď sme s našimi doma často pozerali „staré dobré“ československé filmy. Úspešne som si spomenula na väčšinu vylomenín, ktoré sme na škole vystrojili, spomenula som si na spartakiádu aj na tie modré "gaťky" (sotva to môžem nazvať trenírkami) a cvičky – cvičebný úbor – rovnošata v telocvični, na iskričky a pionierov, branné cvičenia a podobne. Aj keď je tento film už starý ako ja, priznám sa, že som ho predtým nevidela, až donedávna. Príjemná rodinná podívaná :) ()

Reklama

SONY_ 

všechny recenze uživatele

„Já počkám. Já mám času dost.“ Zase tolik času není. Vyučovací hodina má totiž 45 minut a během ní se musí stihnout spoustu věcí. Děcka se nejdříve musí vyřvat, najít si svoje místo a až potom se může začít učit fyzika nebo výtvarka s Hofmankou. Ta třída byla strašně fajn. Pobavil jsem se u zpívání pod okny, při smíchu Lamkové jsem vždycky měl výbuch smíchu a ta fronta na obědě byla přímo ukázková. Radima Dochlebu jsem měl úplně nejradši, protože v něm jsem se vždycky našel. „On má poslední číslo bot.“ - „Jak poslední?“ - „No, dál už začínají dětský lyže.“ /75%/ ()

PKD 

všechny recenze uživatele

Po1. v životě jsem si přečetl doslova všechny komentáře k nějakému filmu (šlo to snadno, 99% z nich jest krátkých) a proto musím poděkovati následujícím lidem, páč mi hovoří z duše. Takže Cushing (za tu pozn. o botách, vrrrr!), Haniczka (něco podobného), Dlubal David (jeden snad ze dvou nejdelších komentů, a ano, díky němu jsem si vzpoměl na Andělskou Tvář), Olík, zdeny99, spacylemon, curfew77, topi80, ethel91, Tristesse, Jablkohruška (za tu analýzu velikosti tašky té zlodějky, taky mě to už pár let bylo divné;-) , u_vox a nakonec Jirkacek, (2.nejdelší koment). Díky.;-) A za sebe ano, miluji tento filmík (proč to nemá aspoň 90min., nechápu:( již min. 30 let a dosti pochybuji, že se to někdy změní. Viděl jsem ho určitě aspoň 30x a nehodlám si ho NIKDY, utécti v tv. Někdy se divím, že ho ještě nemám ve filmotéce. Hm. ()

Kakho-oto 

všechny recenze uživatele

Pěkný film pro děti, u kterého se ale pobaví i dospělí. Milá záležitost, lepší průměr. V rámci Troškovy tvorby patří jednoznačně do TOP 5 (Slunce, seno a pár facek, Slunce, seno, erotika, Melichar, Poklad hraběte Chamaré a Jasněnka). Opravdu Z. Troška točil slušné filmy opravdu jen za minulého režimu (s výjimkou Slunce, seno, erotika). ()

Galerie (26)

Zajímavosti (15)

  • Ve scéně, kdy se učitelka žáků první třídy zeptá, kdo má službu, nechá jednu z žákyň zapsat všechny, kdo zlobili. Školáci ale ještě neuměli psát. (dan.pacino)
  • Natáčení probíhalo v průběhu října až prosince roku 1982 za plného školního provozu. Mezi protagonisty bylo mnoho žáků i učitelů pražské ZŠ Bítovská, kde natáčení probíhalo. Také Magdalena Ledvinková (Jana) byla studentkou této školy. (rawboy)
  • Film získal celkem 19 ocenění, doma i ve světě. (M.B)

Reklama

Reklama