Reklama

Reklama

Film roku

  • Španělsko Competencia oficial (více)
Trailer 3

Penélope Cruz se představí jako slavná a excentrická režisérka, která dostala za úkol natočit ten zaručeně nejlepší film všech dob. Má neomezený rozpočet a velké umělecké ambice, ovšem jejím největším úkolem bude zkrotit své herce v hlavních rolích. Antonio Banderas hraje roli slavné sebestředné filmové hvězdy, zatímco Oscar Martínez ztvární přehnaně uměleckého charakterního herce. Oba jsou už legendami, ale každý je úplně jiný a rozhodně to nejsou kamarádi. Všichni tři spolu vytváří filmovou sestavu snů s velkým talentem a s ještě větším egem. Kdo z nich ale vydrží až do poslední klapky a do premiéry? Pokud si někdo myslel, že filmaři a filmové hvězdy jsou nesnesitelné primadony, komedie Film roku jim dá za pravdu. Penélope Cruz, Antonio Banderas i Oscar Martínez si v ní dělají legraci sami ze sebe, ze svých kolegů i celého filmového světa. (Bontonfilm)

(více)

Videa (10)

Trailer 3

Recenze (129)

honajz 

všechny recenze uživatele

Ach ano, intelektuální humor, málem jsem zapomněl, že i o to se občas tvůrci pokoušejí. Být to kratší tak o minut a víc střelenější směrem ke crazy, ocením to asi víc. Takhle je to prostě artistní nuda, která si hraje na artistní parodii artistních filmů. Dobrý komentář Tempter, souhlasím. ()

borec999 

všechny recenze uživatele

Film roka asi nie, ale rozhodne zaujímavá satira skúmajúca tenkú hranicu medzi tým, kedy sú filmoví tvorcovia geniálni umelci nebojaci sa využiť aj nekonvenčné metódy a kedy len totálni čudáci. A že je tá čiara niekedy veľmi tenká... Inak samozrejme nie je Film roka záležitosť pre každého- 110 minút o tom ako režisérka s 2 hercami natáčajú film z dejového hľadiska neponúkne veľa a dosť komerčných divákov bažiacich po jednoduchej oddychovke bude sklamaných. Fanúšikovia kinematografie a cinefily by si však mali prísť na svoje. Herci hrajú, to, že hrajú, výborne a bavilo ma sledovať ako jednotlivé scény vedeli zahrať rôznymi spôsobmi s malými, no i tak citeľnými rozdielmi, pobavili ma aj občasné bizarné a vtipné momenty či nekonvenčné spôsoby režisérky Loly (kameň,bozkávacie scény,filmové ceny). Penelope Cruz inak snáď ani nestarne a vyzerá na svoj vek stále výborne a i Antoniovi Banderasovi by málokto tipol 60-ku na krku. Mimo ich vzhľad samozrejme treba aj spomenúť že obaja zahrali svoje úlohy s absolútnym prehľadom... Za mňa osobne celkovo teda pochvala a nadpriemerný film. No chápem, že pre väčšinu divákov to bude len nudný film "o ničom"... 75% ()

Reklama

Vesecký 

všechny recenze uživatele

Film zajímavý a poutavý, jen tím závěrem to Španělé poněkud pokazili, nevím, co jím chtěli říci, božská Penelopé, António - to jsou pro mne hvězdy první velikosti, zdaleka překonávající jakoukoliv hvězdu Hollywoodu, zvlášť pokud hrají ve španělském filmu. A ovšem i argentinský herec Martinez, který vytvořil nezapomenutelnou roli ve filmu Vážený občan (ostatněš, ty role jsou si v něčem podobné). ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Tenhle film docela klame tělem. Jde vlastně o artovou variaci na artové filmy a hlavně přístup k tvorbě v podání "do sebe zahleděných intelektuálů, co tvoří filmy jako své životní dílo" (berte to s rezervou). Přesto je to některých momentech opravdu zábavné! Zvrhle zábavné trochu jako Trojúhelník smutku, ale o jiné cílové skupině. Líbí se mi, jak tvůrci vlastně i využívají svého příběhu pro záměrné vytváření paradoxních situací a chtějí nechat vyniknout právě umělce/herce ve filmu. Co tím myslím? Vždyť hlavní mužské role jsou přesně naopak, než bych to já jako divák obsadil. Zcela záměrně tak dochází k tomu, že Antonio Banderas (ve filmu bohém milující auta, ženy, s vysokým mínění o svém herectví, který denně leští svoje ... ceny) hraje toho introvertního bratra, kterého si žádná žena ani nevšimne. Je to až meta přístup. Hlavní trojice je však skvělá (a Penelope navíc krásná), architektura podtrhuje strohost a uměleckost filmu. Bavil jsem se, jen bych to vlastně nepotřeboval vidět znovu a trochu to samo sebe vystavuje na odiv, ale zapomíná na tu skutečnou hloubku. Bude to asi tou epizodičností, kterou na mě film působí. ()

BoPo 

všechny recenze uživatele

Tam kde chceli byť tvorcovia vtipní, tak tam im to aj dosť vychádzalo. Vydarená streľba do vlastných radov. Jeden je mediálna herecká hviezda so všetkými klišé, ktoré k nej patria. Druhý je seriózny herec, ktorý herectvo vníma strašne filozoficky a opovrhuje vlastne aj divákom samotným. A tretia do partičky je režisérka, ktorá sa považuje za umelkyňu a za človeka, ktorý žije mimo všetkých mysliteľných škatuliek. Bohužiaľ to nie je čistokrvná komédia. Sú to pokusy o moralizovanie, kritiku hereckej brandže a spoločnosti ako takej. Mohla to byť komédia roku? Potenciál tam rozhodne bol. Takto len zaujímavé, výborne zahrané a miestami vtipné. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (1)

  • Mezi Felixovými (Antonio Banderas) cenami, které Lola (Penélope Cruz) zničí, je také Volpiho pohár pro nejlepšího herce. Ironií je, že Penélope Cruz vyhrála Volpiho pohár pro nejlepší herečku ve filmu Paralelní matky (2021), přičemž oba filmy soutěžily na stejném filmovém festivalu v Benátkách v oficiální soutěži. (peeteno78)

Související novinky

11. ročník Cine Argentino právě startuje

11. ročník Cine Argentino právě startuje

14.10.2022

Velvyslanectví Argentinské republiky ve spolupráci s pražským kinem Lucerna organizuje letos již 11. ročník Festivalu argentinského filmu Cine Argentino. Uskuteční se ve dnech 14. - 18. října v… (více)

Reklama

Reklama