Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Honza pracuje u sedláka, který má hodnou a pracovitou nevlastní dceru Markýtku a vlastní panovačnou a línou Doru. Ta se o Honzu uchází, ale on dává přednost Markýtce. Dora, aby se pomstila, podplatí verbíře a ti vezmou Honzu na vojnu. Markýtku vyžene z domu. Zatímco Honza verbířům uteče a spřátelí se s čerty, kteří mu darují kouzelný plášť neviditelnosti, plátýnko prostírající všemožné dobroty a brašnu, která ukrývá oddíl husarů, Markýtka odejde do města, ke kmotřičce sloužící v zámecké kuchyni. Stane se svědkem toho, jak zlý král Brambas, ucházející se o ruku princezny Eufrozíny, v hrůze prchne před drakem Bucifalem, který žije v podzemí zámku. Protože ují masa, což je v království zakázáno, je odsouzena k smrti na popravišti... (TV Nova)

(více)

Recenze (372)

Fleetguard 

všechny recenze uživatele

Kdeže jsou ty pohádky, které pohladí a pobaví? Z.Troška nám předvedl jak z několika pohádek jde udělat jednu velkou komerční slátaninu, která alespoň na mě působí hrozně agresivně (nezapomeňme,že pohádky jsou hlavně pro děti) . A v téhle působí vše tak stroze, zle a bez nápadu až člověk začne litovat i draka, kterého zabijí. ()

Véronique 

všechny recenze uživatele

Ne, tady to nešlo. Párkrát jsem se pokoušela se na pohádku podívat opravdu "pořádně", ale nevydržela jsem. Ačkoli je výprava bohatá a je na co se dívat, děj je slabý, stejně jako představitelé hlavního páru. Duo Šimůnek-Kuklová je tak nesourodé, až to bije do očí. A není to jen věkovým rozdílem. Podobně to je i s Lukášem Vaculíkem. Tito herci se do mladých pohádkových rolí už nehodí a jejich angažování tak vyvolává spíše nostalgii... Tak nízké hodnocení mě u pohádky Zdeňka Trošky mrzí, protože on to "pravé pohádkové" umí stvořit. Tady se to ale nepovedlo. A nezachránila to ani "exkluzivní" přítomnost muzikálového herce Daniela Hůlky. Ten to spíše potupil. Hudba Petra Maláska se však povedla. 40%. ()

Reklama

hlína 

všechny recenze uživatele

Absolutně prázdná, plytká, laciná a navíc špatně hraná rádobypohádka. Je tam všechno ( od draka přes neviditelný plášť až po vylízanou princeznu) splácaný dohromady jak fekálie v septiku... a vzniknul s toho úplně stejný odér. Z podprůměrné kvality této žumpy vyčnívají ještě exkrementální Hůlka, průjmový necharismatický hlavní hrdina tvářící se neuvěřitelně debilně povětšinu filmu a upištěná střevní chřipka Sabinka. ()

WolfR 

všechny recenze uživatele

Nebylo to špatně natočené, ale byla to nuda s mdlými hereckými výkony, mizernou výpravou a špatnými efekty. Jinak příběh celkem ujde. Ale to víte, ty novodobé pohádky jsou nic moc. Z pohádek o čertech je jasně nejlepší S čerty nejsou žerty. Tohle si zaslouží maximálně 2 hvězdy. A to sem přimhouřil obě oči. ()

I.AM.NOT 

všechny recenze uživatele

Mám rád Telč, jako malý kluk ( no 10 let) jsem jezdil poblíž na tábor a prohlídka zámku byla každoroční povinností. A jednoho dne tam točili Z pekla štěstí a já si připadal šťastný, že jsem toho tak trošku součástí. Jinak mi ZPŠ přijde lehce podprůměrná pohádka s příšerně (ale hnus) přehrávajícími herci. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (39)

  • Scéna popravy Markýtky (Michaela Kuklová) se točila tři dny. Michaela tak musela takřka bez přestání plakat, což jí lezlo na nervy. Vyjádřila se k tomu takto: „Trvalo to asi tři dny. Pro mě to znamenalo, že budu tři dny v jednom kuse brečet, jenom asi s dvacetiminutovými pauzami, kdy se připravoval další záběr."  (fiLLthe3DD)
  • Před natáčením shořely dekorace za 10 milionů. (M.B)
  • Kůže draka byla vytvořena z obarveného palačinkového těsta. (cmenda)

Související novinky

Zemřel herec Jiří Pomeje

Zemřel herec Jiří Pomeje

26.02.2019

Ve věku 54 let zemřel český herec a producent Jiří Pomeje. Příčinou smrti byla rakovina. Absolvent DAMU, který založil společnost Fronda film, byl asi nejznámější díky své práci na filmech Princezna… (více)

Filmový workshop Telč 11. - 13. 6. 2015

Filmový workshop Telč 11. - 13. 6. 2015

26.05.2015

Chcete se zúčastnit natáčení filmu? Poznat osobnosti z oblasti filmového průmyslu ? Chcete strávit tři dny ve „filmovém městě"? Filmový workshop v Telči je tu právě pro vás. Už za pár dní! Máme zde… (více)

Reklama

Reklama