Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zlou Eufrozínu i s králem odnesli čerti do pekla, a tak se zdá, že Markýtce a Honzovi nic nebrání ve štěstí. Jenže v pekle se vychytralá princezna vlichotí do přízně Luciperovi, a když ho oblouzní, uteče i s králem pomocí sedmimílových bot. Spojí se s Brambasem, odhodlaná zbavit Honzu trůnu. Markýtce a Honzovi se v té době narodí synáček, radost mladých rodičů však netrvá dlouho. Honza odjede s kamarády na pomoc sousednímu králi, napadenému Brambasem, a do zámku se vloudí zlá Dora. Markýtce ukradne miminko, pustí je v košíku po vodě a sestru shodí ze skály. Dítě najdou dva čerti a vezmou ho s sebou do pekla, kde se brzy stane miláčkem všech, dokonce i samotného Lucipera. Štěstí v neštěstí přeje i Markýtce. Zachrání se pádem do vody a v odlehlé jeskyni na břehu se skamarádí s dráčkem, kterého tu drží Eufrozína s Brambasem, aby z něj mohli vychovat mocnou zbraň proti nepřátelům. S jeho pomocí a pomocí dračice unikne ze spárů Eufrozíny a spěchá zachránit Honzu, kterého Dora omámila nápojem zapomnění a snaží se za něj provdat. (TV Nova)

(více)

Recenze (353)

zdeny99 

všechny recenze uživatele

Pouhopouhé nastavování úspěchu za každou cenu. Nepovedlo se to u PRINCEZNY ZE MLEJNA a v případě Z PEKLA ŠTĚSTÍ už vůbec ne. Sice to Troška okořenil zlatou rybkou a sedmimílovými botami, které se do prvního dílu nevešly, jenže ten zbytek byla katastrofa. Celé je to postavené na zákeřné Doře, která si stále myslí na Honzu a je proto schopna zabít Markýtku s jejím dítětem. Opět se tu nachází podle mě nejhorší princezna českých pohádek - uřvaná a upištěná Laurinová. Ovšem nejhorší ze všeho byl Karel Gott v roli Boha. To byla absolutní tragédie. Naopak v roli Lucifera se mi líbil. [14830. hodnocení, 250. komentář, 21%, 137. nejhorší film] ()

Jacinda odpad!

všechny recenze uživatele

ještě strašnější verze prvního dílu. V komentáři se nechci opakovat (Z pekla štěstí 1), ale být tím malým dráčkem, urvu Markýtce hlavu a udělám s ní něco moc ošklivého. Slova Markýtky: "Musíš mávat křídly haha, takhle haha" (a pobíhá po scéně a mává rukama) mě děsí ve spánku dodnes, stejně jako ubohá Markýtka osobně, která si v rozdělávání ohně nezadá v ničem s Bearem Gryllsem. Postava Daniela Hůlky je až k pláči trapná, Gott už vás jenom dorazí. Situaci jakžtakž zachraňují opět jen Honzovi přátelé a Václav vydra jako čert, ale i přesto nemůžu jinak než:ODPAD! ()

Reklama

Alden_Larson 

všechny recenze uživatele

Od prvního dílu je to velké zhoršení skoro ve všech aspektech. Děj je spletitý, nesmyslný a nezajímavý a stejně jako u prvního dílu by mohl být mnohem kratší. Prezentace je víceméně stejná, něketeré počítačové efekty ale vypadaly hrozně. Nejhorším aspektem filmu jsou herecké výkony, některé jsou hrozně slabé a jiné jsou hrozně přehrané. Nejhůř na tom je Sabina Laurinová, podle mě to vůbec není dobrá herečka a tady je příšerná. 2/10 ()

mira007 

všechny recenze uživatele

Opakovaný vtip přestává být ... ne nejsem za každou cenu zaujatý vůči mistrovi Troškovi, ikdyž jsem alergický na jeho poznávací atributy jeho pohádek ( numero uno hysterická upištěnost jakože humor ), ale tahle pohádka žádný zázrak není - nejtragičtější je výkon Hůlky. Dám dvě hvězdy za bohaté obsazení, kameru a kostýmy. ()

rublik05 

všechny recenze uživatele

Druhý díl Z pekla štěstí je o poznání horší, než předešlí díl. A to zejména díky celému příběhu, který je zde zbytečně moc rozdroben na spousty dějových linek a celé to působí tak nějak neuceleným dojmem. Taktéž mi vadily střihy a práce s kamerou, která je na jednu stranu dobrá a pohádce dokáže utvořit skvělou atmosféru, na druhou stranu ovšem je zde plno zbytečných a nekvalitních záběru. Efekty celkem ujdou, i když nejde o bůhví jaký zázrak. Postavy snesitelné, pobavil zejména Valihrach, svým "nehereckým" výkonem pak pan Gott. Nejvíc se zde vyřádila asi Dana Morávková, jejíž Dora je opravdu až odporně zlá. 3/10. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (12)

  • Film navštívilo v kinech 334 858 diváků a vydělal 19 980 437 Kč. (Pumiiix)
  • Práva se prodala do 22 zemí. (M.B)
  • Dana Morávková (Dora) má ve skutečnosti z koní strach. Během natáčení dokonce z koně spadla. Dnes již s úsměvem vzpomíná, že když film viděla poprvé, byla naštvaná, jelikož záběr s koňmi se točil poměrně dlouho, avšak ve filmu z něj vidíme jen několik málo sekund. (fiLLthe3DD)

Související novinky

Zemřel zpěvák Karel Gott

Zemřel zpěvák Karel Gott

02.10.2019

Ve věku 80 let zemřel nejznámější a nejúspěšnější český zpěvák Karel Gott. Gott se na hudební scéně pohyboval od roku 1958, kdy se přihlásil do soutěže amatérských zpěváků. Právě tady započala jeho… (více)

Reklama

Reklama