Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dva kamarádi, Mireček (Matouš Ruml) a Vilém (Janek Gregor) se živí pěstováním trávy a dostanou nabídku, která se neodmítá. Prodat veškeré zásoby trávy za jednu noc. Jenže když uzavřou obchod s nebezpečným Bulharem (Predrag Bjelac) a jeho pravou rukou (Karel Dobrý), zjistí, že jim někdo vykradl pěstírnu. Mají pár hodin na to, aby zachránili nejen kšeft roku, ale taky vlastní malíčky. Dva policisté ze staré školy (Martin Hofmann a Leoš Noha) byli suspendováni. První z nich se chová jako psychopat a druhý je vyhořelý, takže když přijdou se žádostí o návrat do útvaru, jsou svým nadřízeným odmítnuti. Aby získali zpět svoji práci i čest, rozhodnou se na vlastní pěst pátrat po kufru plném vzácného zboží a rozhodně si při tom neberou servítky. André S. (Marek Lambora) je rocker. Ale má problém. Podepsal smlouvu, ve které se zavazuje k natočení třech popových alb pro teenagery. André se na veřejnosti tváří jako hvězda, jenže uvnitř šílí. Celý svůj byt, auto i slávu by vyměnil za jednu pořádnou rockerskou noc. A přesně to se mu splní, když si na letišti omylem vezme cizí kufr. (Cinemart)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (157)

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

natočit si jako režijní debut krimi gangsterku/komedii v Ritchieovském stylu je dost ambiciozní, ale je vidět, že když se chce, je tu nějaká vize a vím co chci natočit tak to jde i v českém rybníčku, v českých reáliích a s českým rozpočtem. Logicky to není úplně bez chyb, nemá to ten tah na bránu, který mají právě Ritchieho filmy a některé figurky by si zasloužily mnohem víc prostoru, ale vzhledem k tomu co u nás jinak vzniká se tady dá leccos odpustit. Velmi příjemným překvapením je pak v hlavní roli Janek Gregor, který mě velmi bavil a pak duo pološílených policajtů Hofmann - Noha.Hlavně Hofmann tu konečně aspoň trochu vylezl ze škatulky do které spadl a je na ně vidět že se tím slušně bavil...65% ()

Cibulka_C 

všechny recenze uživatele

Tohle je za mě úplně basic český film posledních let, který nestojí ani za 💩, ani za moc. Prostě takový ten běžný střed, na něhož jsem omylem narazila v televizi a kdyby tam nebyla každých deset minut reklama, asi bych měla chuť to i ke konci vnímat. Marek Lambora měl docela slay roli 💅🏻 a Matouš Ruml byl pro mě prostě běhající Lexa, co rozváží pizzu. 🍕 Příběh not good not terrible, ale v kině bych z toho asi měla lepší zážitek to je fakt. 🫠 ()

Reklama

ForGump 

všechny recenze uživatele

Bohužel, mrzí mě to, ale Ubal a zmiz trpí nedostatky, na které jsme celkem u českých filmů zvyklí. Jednoznačný potenciál natočit něco jako od Guye Ritchieho zašlapává do země to, že filmaři sehnali jako vždy málo prostředků a tak z toho čouhá ta naše typická česká malost. Byl by potřeba alespoň dvakrát tak větší rozpočet, který by se investoval do správných věcí jako dramaturg, někdo, kdo umí vymyslet vtipnejsi dialogy, v mnoha případech lepší herci a více času. Přišlo mi to prostě v této konečné verzi slabé, o ústřední dvojici toho moc nevíme, o policajtech toho moc nevíme, jen víme, že jsou to ti cool týpci, co hráli v Mostu a měli být vtipní a co je zač ten André s kožichem taky nevíme, jen víme, že to je ta populární tvář ze Slunečné, co neumí s prominutím moc hrát. No prostě lákání na známé ksichty a tráva určitě zabere a přiláká do kin teenagery. Bohužel to neznamená dobrý film. Naopak spíše stesk, že se nepovedlo proměnit tu obrovskou možnost. 40% ()

Renfield 

všechny recenze uživatele

Má to automobilovou honičku, dokonce i honičku na invalidním vozíku a hlavně pohled z kufru auta. Vše, snad až na ten pohled, samozřejmě v rámci možností českého rozpočtu. Adam Hobzik slavná jména ale nekopíruje, spíše na ně ve vhodnou chvíli odkáže, takže nechybí ani poutavý střih, fajn záběry kamery a využití hudby. Škoda jen malého prostoru pro Bulhara, Rudu a Václava... i když nenasazená boticka (jasně botička) to částečně napraví. Hlášky jsou fajn, ale dialogy celkově by zasloužily více promyslet. Každopádně vidět v zemi neromantických nekomedií něco originálního, je prostě radost. 60% ()

PTomA 

všechny recenze uživatele

Hobzik má dobře nakoukanýho Tarantina a Ritchieho, ale vůbec nedokáže vytvořit zápletky hodné filmového scénáře. Propojování dějových linek cool, postavy přebytečný a hrozně nudný, Ruml není uplnej tahoun, ale loosera asi ani hrát nemusí. Byznys s trávou byl i v Gentlemenech, ale ti to dělali lépe, protože to nebylo vůbec vo trávě. Hobziku, fandím ti, ale máš ještě před sebou velkej kus práce. ()

Galerie (57)

Zajímavosti (7)

  • Vo filmu si zahral cameo aj MMA bojovník organizácie OKTAGON v strednej váhe Václav "Baba Jaga" Mikulášek. (Johnny.ARN)
  • Natáčelo se na různých místech Prahy, hlavně na pražském Žižkově. (ČSFD)

Související novinky

Finále Plzeň až k jádru českého filmu

Finále Plzeň až k jádru českého filmu

10.09.2021

34. ročník filmového festivalu Finále Plzeň se letos opět uskuteční na podzim. České filmové žně začnou 24. a skončí 29. září. Do kin od léta míří řada nových snímků a Finále je nabídne pohromadě… (více)

Reklama

Reklama