Originální snímek plný nečekaných situací, emocí, dojemných chvil, ale i zábavy odkrývá rodinné vztahy u Skálů, kde „vládne“ známá herečka Skálová v podání Jiřiny Bohdalové. Její syn ztvárněný Karlem Rodenem řeší svoji prostořekost a přítelkyni. U Pazderků se zase probírají nezvaní hosté a vzájemné vztahy, ale u svátečního stolu se nakonec sejdou Jiří Lábus i Oldřich KaiserJitka SedláčkováPavla BeretováMáša MálkováAlbert Čuba nebo Anna Fialová. Na horách se svátky rozhodne oslavit rodina Hynka Čermáka, a tak si zasněžené závěje užije i Jana PlodkováJan Nedbal či Sára Sandeva. (CinemArt)

(více)

MajkHany

Překvapivě velice vtipný film. Asi mám slabost pro dvojici Kaiser-Lábus, ona taky moje generace aby ji neměla, prožil jsem s nimi všechny kouzelníky, ruskou ruletu, nebo třeba Tlučhořovi, kteří se vysílají již přes třicet let. Jejich scénky v tomto filmu jsou úžasné, už ten verbální střet v tramvaji mě prostě rozesmál. Rodena jsem měl rád, potom přišlo několik jeho filmů po takovém jeho jakoby návratu, kde jsem se s ním úplně rozcházel, ale tady v tomto filmu je výborný, ta role mu velice sedla, další vtipný člověk v tady tom dílku. Ten druh filmu, který když pustíte rodině u chlebíčků (tím nemyslím třicetiletí rodiče a fakan, ale babička, maminka, tatínek, třicetileté děti...), tak neprohloupíte ;-) ()

prezdivaka

Taky se dá někdy udělat film, že splácáte dohromady všechno hezké, vezmete nejpopulárnější herce a asi tak jako pejsek s kočičkou to zamícháte. K tomu přibalíte hromadu firem, které se formou product placementu zviditelní a máte poměrně nekoukatelný film. A je velmi objevné a zajímavé, jak se nakonec skoro všichni sejdou v jednom obýváku. ()

tomik99

Světlé momenty má rozhodně Jiří Lábus a Oldřich Keiser, film v mnohém zachraňuje Karel Roden. Má skvěle napsanou roli a je o třídu herecky vyspělejší než jeho kolegové. U zbytku už jsem měl malinko problém. Není to ale tím, že by nějaký herec předváděl slabší výkon, problém představuje až moc okatý, nahodilý a příhodný scénář. Chápu, že má jít o odlehčenou komedii, jejímž úkolem je diváky správně naladit na Vánoce. Ale ve filmu se děje tolik neuvěřitelných a málo pravděpodobných věcí, že mě to zkrátka vytrhávalo z příběhu. Nahodilá setkání a (znovu)setkání v rámci jednoho dne zkrátka nejsou reálná. Nehledě na to, že zamilovaná postava se ještě ten den odmiluje a zamiluje do jiné. To se opravdu může dít jen v našich filmech. Chvílemi mi bylo stydno i za herce, protože líp tento „brajgl“ zahrát nešlo. ()

Prochy38

Pokus o českou Lásku nebeskou nebyl až takový průser, jako jsem čekal. Zachraňuje to řada opravdu sympatických obličejů, no naopak to topí pro mě naprosto prázdný scénář. Nemělo duši, nebylo až tak vtipné ani vážné. Od každého trochu, ale od většiny nic. Příjemná kulisa, nic víc. ()

Foxhound#1

Shrnul bych to asi jako pokus o Lásku nebeskou po česku. Jako jo, pokud se dobře naladíte a budou to příště dávat opravdu během vánočních svátků, tak se na to klidně podívám znovu. Určitě bych to nehodnotil jako úplný propadák nebo kravinu, herecké obsazení je opravdu kvalitní, ale ta hravost Lásky nebeské tam chybí. ()

petikacka

Trochu kýč, něco romantiky a hodně humoru. Vánoční příběh mě příjemně překvapil a hlavně to staré dobré jiskření mezi Kaiserem a Lábusem. Někdy mám pocit, že se tutok sepsuje apriori jakákoliv česká tvorba i když většinou je to spravedlivé. Toto se, ale dle mého povedlo, taková Láska nebeská po česku s pár přeslazenými scénami, ale to není nic co by se nedalo přežít a k vánocům to prostě patří. A herecký ansámbl byl výborný. Za mě vysmátých 80% ()

kebom

No takže. V CineMaxe prišlo dva dni pred Vianocami na film 6 ľudí, naozaj som nevynechal nulu. Ak by vo filme hrali len O. Kaiser a J. Lábus, tak by to snáď aj stačilo na nejaký ten sketch. Zmätený strih, tragická kamera, bezduché dialógy, nulový spád... Dej vyprchaný ako umiestňovaný produkt - Kofola, dokonca i Vinea a podobne (priblblá snaha otáčať etiketu nápojov na kameru je až neuveriteľná). Ďalšie som už ani radšej nevnímal. Väčšina hercov nemá čo hrať a keby podaktorí aj chceli, tak to nevedia či nechcú. Nerozumiem snahe nakrútiť "americkú" romantiku v Čechách. A áno, potlesk nakoniec bol. Chýbajú už len tanečky ako z Bollywoodu, sakra, aj tie tam boli a nie raz. Žiaľ šanca premrhaná to celé zrazila na priemerný TV film. Oceňujem len podarený odkaz režisérky na titulnú skladbu od skupiny ZOO k jej vydarenému filmu Čas sluhú (ide v taxi) a niekoľko tých parafráz na iné diela resp. vianočné klišé. Kvôli zopár vulgarizmom to asi v telke tiež nebudú dávať práve poobede na 1. sviatok Vianočný. ()

mira007

Česká vánoční komedie jako směska různých příběhů z 24.12. přičemž některé měly i potenciál pobavit - zajímavý Roden, nebo Plodková vs. Nedbal, jiné byly nudné klišé Polívka vs. Fialová a některé vyloženě trapné jako zamilovaný kněz Plesl. Jsou Vánoce, tak tomu nadělím dvě hvězdy za silné obsazení a asi dva povedené vtipné momenty. Vidět to v létě, dám jednu hvězdu ze slušnosti. ()

bobstock

Podivná splácanina jakési Lásky nebeské a Pelíšků. Hromada českých tváří se pomalu přibližuje celým dnem až se všichni potkají ve svých improvizačních pozicích u vánočního stolu s pocitem, že celý film mi jsou postavy jen představovány a já jako divák si mám vybrat, s kým bych radši seděl u salátu s řízkem. 40% ()

Massaro74

Za mě velmi slušná česká vánoční komedie, která by určitě ráda konkurovala Lásce nebeské, ale na to bohužel nemá.. Co se týká hereckého obsazení, tak chválím širokou škálu od starších, zkušených, až po nově vycházející hvězdičky.. Celkem komicky propleteno několik příběhů, plných humorných situací a vtipných hlášek.. ()

jarmik

3* rozhodně zasloužené, byla to prča, bylo to příjemné. Vytknout by se dalo spoustu věcí, ale proč to dělat. Příšerných vánočních slátanin je mnoho, tento film bych tak neoznačil. ()

John80

Slabá vianočná rodinná komédia odohrávajúca sa počas 1 vianočného dňa a štedrého večera, film, ktorý stačí raz vidieť , taký skôr TV film pribeh zo života dvoch odlišných rodín 2* ()

Thomas_xxxxx

Dovolím si tvrdiť, že asi najlepšia česká komédia za posledné roky. Plnohodnotný zážitok v kine, kde sa smejete od začiatku až do konca. Nechápem, prečo toto má len 64%. Snáď zážitok porovnateľný aj s Pelíškami, ale Pelíšky sú iná liga, tak to veľmi nechcem porovnávať. ()

Chudobka

Působí na mě asi ještě ta povánoční atmosféra, proto dvě hvězdičky. Příliš mnoho postav, takže jsem se v tom zezačátku ztrácela. Zbytečných postav, nutno dodat. Špatný scénář dobří herci nezachrání, ani k nějaké záchraně neměli prostor. Mnohé postavy se chovají úplně hloupě, jeden blbec větší než druhý. Postrádalo to pro mě logiku. Vůbec se mi nelíbili Kaiser  s Lábusem, bohužel. Ale oni za to nemohli. Podobně chudák Jitka Sedláčková. Takoví lidé snad existují? Že by takové babě už někdo dávno nezavřel ústa? Scéna u lékaře byla vyčerpávající. Bohdalová s Rodenem? No nevím. Tak aspoň hezký pohled na Nedbala, Plesla a Málkovou. ()

Brtniik

Tak to byla hrůza! Děj mi připomínal kus od Cimrmana, kdy se maník dozví, že každý z rodiny je někdo jiný... Jen jsem se bál, aby i Pierre Richard neměl s Bohdalkou Rodenovu žábu (Bernáškovou)... Mělo význam ho angažovat v něčem podobném?! Děsný zmatek. Herecké výkony (nejspíš kvůli podivnému scénáři) dost podivné. Samosebou nezklamali Čermák, Polívka a Sandeva. Abych nezapomněl, jako se některé detektivky dají označit jako "baterčičkové", toto dílo bylo "šálové". Všimli jste si, že skoro každá postava měla na krku šálu? Že by PP nějakého butiku? ()

adelina8

A mně se to líbilo. Moc dobrých českých komedií se poslední dobou netočí, ale tady to sedlo. I když pár věcí lehce drhlo, na celkový dojem to nemělo vliv, proto moc nechápu zdejší nízké hodnocení. Pro mě si film drží celou dobu příjemnou atmosféru, scénář je fajn, herecké výkony taky, uronila jsem slzu, zasmála se, zasnila se. Prostě dobrá práce :⁠-⁠). ()

Haniczka

Jirka najde Láďu a Láďa potká Vendulu a Vendula je dcera Tomáše a Tomáš se rozhádal s Vencou a Venca miluje Jitku a Jitka utekla před Marcelem a Marcel zapomněl, že vlastně miluje Láďu... Jediné koukatelné, je dichotomie Kaiser/Lábus. Jinak nuda nuda, šeď šeď. ()