Reklama

Reklama

Zrůda

  • USA Monster (více)
Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Aileen je prostitutka, která přemýšlí o sebevraždě. Selbu pošlou rodiče na Floridu, aby se „vyléčila" z homosexuality. Aileen a Selba se potkají v baru, zamilují se a žijí spolu. Aby měli z čeho žít, pokračuje Aileen v prostituci, ale nenávist k prostituci a pokoření z prostituce, v ní vytváří zuřivou nenávist k mužům, která vrcholí několika brutálními vraždami. (Film+)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (613)

Lavran 

všechny recenze uživatele

Třebaže je úžasné sledovat, nakolik se dokázala Charlize do své roli vžít a jaký předvádí nadživotní výkon, přijde mi Zrůda až protivně neosobní, odtažitá a bez patřičného drivu (i když dobře natočená). Dokonce i napodruhé jsem měl co dělat, abych ji dokoukal do zdárného konce, poprvé (cca před půl rokem) jsem to vzdal po první půlhodině. Nakonec jsem se sice překonal, ale potěšení z toho žádné nemám. Podtrženo a sečteno - film, který rychle milerád zapomenu a bohatě si u něj vystačím s tou jedinou přetrpěnou projekcí, neboť mě něčím strašlivě odpuzuje a k vlastní nelibosti nedokážu říci čím to vlastně je. Snad použitou hudbou, nepříjemným prostředím, nevybíravostí... who knows. ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Ale fuj! Pro milovníka krásných žen není nic horšího, než vidět tohle. Z andílka Charlize se stalo koště, které rozmetá každičký život, co se mu přimotá pod nohy. A je vcelku jedno, jestli ten život miluje, nenávidí nebo od něho jen chce prachy. Z pohledu sympatií bych musel po Zrůdě hodit tuplovaný odpad a ještě se tomu odpadu omluvit, ale jinak film je to silně oslovující. Jen si tak říkám, že kdyby si všichni ti nadržení chlápci na Aileen nejdřív posvítili dálkovými světly, v životě by ji nemohli pustit do auta... ()

Reklama

gudaulin 

všechny recenze uživatele

V profesním životě každého herce mohou nastat tři fáze. V té první se chce jako herec jednoduše uživit. V té druhé chce vyniknout a zvýšit svoji cenu. Pokud se to podaří, následuje třetí fáze, kde touží dokázat, že není hvězdou jedné seriálové role nebo reprezentantem jednoho hereckého typu. JInými slovy, v této fázi už jde o profesní prestiž a uznání, které nemá nic společného s lacinou popularitou celebrit a hvězd béčkových hitů. Takový herec je ochoten hrát klidně i zadarmo, dokonce se vrhne i do produkce. Tak se stalo, že jedna z nejlépe placených hvězd současné kinematografie zatoužila uniknout z klece rolí postavených na fyzické přitažlivosti a dokázat, že zahraje prakticky cokoliv. Vybrala si roli vyžilé obhroublé prostitutky a nutno říct, že ta proměna je (i v kontextu rolí, které odehrála o dekádu později) svým způsobem fascinující. Charlize se neomezila jen na fyzickou proměnu, ale důkladně si nastudovala maskulinní chování do té míry, že pochybujete o její sexuální identitě a přinejmenším máte pocit, že se musela dlouhodobě školit na českoněmeckém pohraničí při uspokojování choutek řidičů náklaďáků a předtím prošla nějakým tím pasťákem a vězením. Na druhou stranu jako psychologická studie extrémního lidského charakteru film troskotá na tom, že jeho hrdinka není dostatečně zajímavá vícevrstevná osobnost. Režie je nevýrazná, scénář příliš přímočarý a s výjimkou hlavní postavy a množících se mrtvol kolem ní nemá co nabídnout. Takže suma sumárum je to na 3 a půl hvězdičky, u vysoce hodnoceného snímku jdu jako obvykle na nižší hodnocení. Celkový dojem: 65 %. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Skvělý výkon Christiny Ricci a především Charlize Theron, která obětovala i svou krásu, pro vytvoření dokonalé zrůdy. Obě herečky si velmi dobře rozumí, i přes "zohavení" Charlize k sobě dobře pasují a na filmu je to velmi znát. na to, že Petty Jenkins prakticky nic nenatočila předvedla velmi dobrou práci, která je zaslouženě oceňovaná. Film se zdárně věnuje všem aspektům vzatu obou postav, problematice doby a pohledu na homosexualitu, kterou by někteří moc rádi léčili, i když si to "léčená osoba" nepřeje. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Drsný príbeh ktorý je síce ďalším filmom nakrúteným podľa skutočného príbehu sériového vraha, ale má svoje čaro. Skvelý opis života prostitútky, z ktorej život urobil masovú vrahyňu, film si na nič nehrá, neopracovanými scénami pridáva na vierohodnosti, čo skvele podčiarkuje vynikajúca Charlie Theronová ktorá predviedla excelentný výkon - bola vierohodný cvok, čomu veľmi pomohla aj jej odporná vizáž. Nemal by som zabudnúť ani Christinu Ricci, ktorá jej veľmi solídne sekundovala. ()

Galerie (79)

Zajímavosti (34)

  • Charlize Theron (Aileen) musela nosit během natáčení zubní protézu a hnědé kontaktní čočky. (Martinibaby)
  • V roce 1976 se Aileen Wuornosová vdala za bohatého muže. Jmenoval se Lewis Fell a byl o 49 let starší. Po dvou měsících dal ale Fell sňatek anulovat. (jenik71)

Související novinky

Thor a Captain America chytají druhý dech

Thor a Captain America chytají druhý dech

25.09.2011

Komiksoví fanoušci v ČR se vztekají, že The Avengers se budou promítat pod přeloženým názvem Mstitelé, ale svět se točí dál. V Marvel Studios se neflákají. Thor 2 už byl oficiálně schválen, dokonce… (více)

Místo ulic válečná zóna

Místo ulic válečná zóna

29.08.2006

Tak se zdá, že irský herec Stuart Townsend definitivně zlanařil dlouholetou přítelkyni Charlize Theron do svého režijního a scenáristického debutu. Držitelka Oscara za výkon v dramatu Zrůda bude… (více)

Reklama

Reklama