Reklama

Reklama

Zbožňovaný

  • Česko Božský děda (pracovní název) (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Uznávaný a všemi oblíbený pediatr Zdeněk (Jiří Bartoška) jde do důchodu. Celý život byl vyhlášeným lékařem nemocnice a nyní se těší na zasloužený odpočinek. Ještě víc se však těší jeho rodina – manželka Olga (Zuzana Kronerová), která se už nemůže dočkat až o něj bude pečovat, stejně tak jako jeho dcera Zuzana, jejíž manželství s Karlem (Jiří Langmajer) se nedávno rozpadlo. Nejvíc nadšená je však Zdeňkova vnučka Aneta (Martina Czyžová), která dědu vždy považovala za svůj velký vzor a píše o něm seminárku do školy. Jenže Zdeněk není tak dokonalý, jak se zdá. Má jedno velké tajemství. Už téměř 40 let udržuje milenecký poměr s ortopedkou Danou (Ivana Chýlková). A Dana samozřejmě očekává, že na ni Zdeněk teď bude mít konečně víc času. Na Zdeňka tak čekají pěkně horké chvilky a rozhodně ne bezstarostná pohoda, kterou si plánoval... (Bioscop)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (144)

fabecc1222 

všechny recenze uživatele

Tak a dost! Tady mi na nějakou dobu přetekl pohár trpělivosti s klasickými českými - rádoby komediemi, kde jsou všechny postavy nesnesitelní idioti a chovaj se jak neskutečná hovada, a ještě ke všemu je to režijně celé podané tak, aby to působilo co nejvíce buransky a mohlo se tak zalíbit masám. A kdo kdy dneska viděl primářku z nemocnice ve starý feldě?? Kolečko si tu režíruje údajně příběh inspirovaný jeho dědou, ale dost možná to bude za pár let životní příběh jeho samotného...Potažmo jeho vlhkej sen pro důchodový věk. ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

K pozretiu filmu ma dohnalo to, že tu hrali známy herci, ktorí ma poslednej dobe vo filmoch bavia. Lenže tento film nemá naozaj čo nove ponúknuť a ide linkou dlhoročnej nevery, ktorá keď vyjde na svetlo, tak rozbehne kolotoč ďalších tajomstiev a klamstiev. Vtipných situácii je tu naozaj malo a aj tak v pohode hrajúci herci tu boli nejako zaskočený a strnulý, asi ani im samým sa scenár nepáčil a na ich výkonoch to bolo aj poznať. Ale aspoň Langmajer tam bol celkom cool a to asi preto, že tam jediný mal aj celkom vtipnú rolu, lebo ostatný tam boli hlavne na moralizovanie a šarvátky. A scéna skoro vo finále, kde J. Bartoška zoberie auto, od šoféruje ho, nasadne do vozíka, ale ako to urobil divák nevidí a myslím si, že diváka by to rozhodne zaujímalo. Lebo ako príde k bráne, už sa záhadne ani sám nepostaví a všade ho musia prakticky nosiť a aj keď ma úplne odstavene nohy, plyn, spojka a ostatne úkony zvládol až po dvere, potom už ani ťuk. Práve táto totálne tupá scéna zariadila, že dávam  2*. ()

Reklama

jungewolf 

všechny recenze uživatele

Celkem dobrá komedie : 4 - 4,5 * a 74 % . Nevím proč je srovnávaná s komedií Teorie tygra, jen proto, že tam taky hraje J.Bartoška ? To je dost laciné srovnání, jde o dva různé příběhy ....  .Vedle postav v Obsahu byli taky výborní taky Zdeňkova+Olžina dcera Zuzana(P.Hřebíčková), její milenec+kolega z orchestru Richard(Š.Kozub), sousedka Helena(T.Medvecká) a MUDr.Divecký(L.Melník). V malých roličkách: L.Zahradnická(mladá paní s nemocným synkem) a Z.Godla(automechanik, opravující auta Karlovi a Daně). Jsou tam vynikající hlášky : "Jak se může stolice ztratit? Tu přece vždycky najdeš... ". "... se na babičku tváří jak Sinatra na viagře " a další . Dvojník W.Matušky (Vladimír Walda Nerušil) byl tak trapný, až to bylo vtipný... . Hudbu mj. hrál Pražský metropolitní orchestr (Prague Metropolitan Orchestra),dirigent Jan Chaloupecký. Hudbu nahrál : smyčcový Unique quartet . Dialog v korejštině - koreanistka Jana Dukátová. Spolupracovala též Obchodní komora při Česko-korejské společnosti. Odborní(medicínští)poradci : prof.MUDr.Jan Martínek,PhD.,AGAF+MUDr.Kristína Hugová+MUDr.Martin Jerie. ***Natáčelo se během srpna a září 2020 v Praze a okolí . ***Do pondělí 29.1./nebo do úterý 30.1.2024 je přístupný v I-vysílání České televize. ()

gapa466 

všechny recenze uživatele

Tak tohle se nepovedlo. Přišlo mi to úplně nelogické. Příšerné. Nejstrašnější byl úsek, kdy se rozhodl Jiří Bartoška odjet od Ivany Chýlkové. Následná scéna, kdy se všichni sejdou u vrat mi přišla jak Vichr z hor. Dalším průšvihem byl podle mne výkon Ivany Chýlkové, ale ten byl už ve filmech Chlap na střídačku a Gump.... . Snad jen Jiří Langmajer a Štěpán Kozub trochu pobavili. 1*, ale vlastné ani nevím proč. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Několik komentujících vyzdvihuje Langmajerovo pěvecké vystoupení jako humorný vrchol filmu. Když jsem k tomuto obelisku trapnosti dospěla, bylo mi jasné, že do konce to nedokoukám. Takže jeden z mála filmů, který hodnotím, aniž bych viděla celý. Dala jsem ještě kus, ale pak už to nešlo. Pořád stejné: trapné herecké výkony, hysterická historka, přemrštěná taškařice – i to by se dalo unést, kdyby aspoň trochu, aspoň špetku, to bylo vtipné. Nebylo. SHRNUTÍ Klišoidní postavy v křečovitém příběhu. ()

Galerie (44)

Zajímavosti (7)

  • Jiří Bartoška původně ve filmu hrát nechtěl, ale po přečtení scénáře změnil názor. (SONY_)
  • Natáčení probíhalo během srpna a září 2020 v Praze a okolí a film se podařilo dokončit těsně před vyhlášením bezpečnostních opatření vlády proti šíření Covid-19. (ČSFD)

Reklama

Reklama