Reklama

Reklama

Zbožňovaný

  • Česko Božský děda (pracovní název) (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Uznávaný a všemi oblíbený pediatr Zdeněk (Jiří Bartoška) jde do důchodu. Celý život byl vyhlášeným lékařem nemocnice a nyní se těší na zasloužený odpočinek. Ještě víc se však těší jeho rodina – manželka Olga (Zuzana Kronerová), která se už nemůže dočkat až o něj bude pečovat, stejně tak jako jeho dcera Zuzana, jejíž manželství s Karlem (Jiří Langmajer) se nedávno rozpadlo. Nejvíc nadšená je však Zdeňkova vnučka Aneta (Martina Czyžová), která dědu vždy považovala za svůj velký vzor a píše o něm seminárku do školy. Jenže Zdeněk není tak dokonalý, jak se zdá. Má jedno velké tajemství. Už téměř 40 let udržuje milenecký poměr s ortopedkou Danou (Ivana Chýlková). A Dana samozřejmě očekává, že na ni Zdeněk teď bude mít konečně víc času. Na Zdeňka tak čekají pěkně horké chvilky a rozhodně ne bezstarostná pohoda, kterou si plánoval... (Bioscop)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (144)

blondboss 

všechny recenze uživatele

Do tej štvrtej hviezdy tu čosi chýbalo, ale ja osobne som sa pri tomto snímku bavil. Pretože je to snímok civilný s príjemnou atmosférou a aj hereckým obsadením. Navyše musím vyzdvihnúť skvelú hereckú show v podaní mojej obľúbenej Zuzky Kronerovej. To, že tu bolo množstvo klišé, ok, ale zas k takémuto žánru to jednoducho patrí. Podstatné je, že som sa pri filme necítil trápne a ozaj som si oddýchol. 65 % ()

quokam 

všechny recenze uživatele

Za mne docela hlubokej film o rozdilu mezi ryzosti (byt mozna buranske, ale uprimne a na nic si nehrajici) a pozlatkem. Film vsak srazi hudebni podkres, scenaristicka nemohoucnost s utekem hlavniho protagonisty, ktera neprochazi ani jako komedialni nadsazka ci dramaticka zkratka,  a vykon pani Chylkove, ktera mela ubrat na vyrazu, jeji prehravani nebylo komicke, ale neduveryhodne, coz vsak svedme na rezijni vedeni. Jinak skvela pani Kronerova (jejiz postava byla taktez vytecne sepsana), Langmajer a Martina Cz, v minimalni roli taktez Kozub. Signifikantni bylo, ze jmeno hlavniho hrdiny mnohdy prezentovali v zenske forne jsko Zdena. Zamer? Nebo nejakej narecni efekt? Celkovej dojem 7.5/10. ()

Reklama

Ivoshek 

všechny recenze uživatele

Nápad dobrej. Co se děje s lidmi, když praskne po desítkách let taková věc? Blbý je, ze film tradičně neví, jestli je crazy komedie, kde se lidi chovají šíleně, nebo přiměřená komedie, nebo tak trochu drama. Potom je každou chvíli něco jiného a chybí mu konzistence. Vlastně je to spíš sled tu vtipných, tu trapných scének. Myslel jsem, ze mě sere Langmajer, ale asi ne. Zato mě sere Hrebickova a hlavně úplně zbytečný Kozub. Celkově hodtnotim jako další česky film, který kdyby nevznikl, nikomu by nechyběl. Aspoň lidi ví, kam tečou poplatky pro ČT. ()

Trixinka 

všechny recenze uživatele

Tak tohle se nepovedlo. Kompletně celá rodinka se chová jako blázni vypuštění z blázince. Vnučka se chová jak stará panna poprvé slyšící o nevěře, dcera má všechno na háku a vesele trajdá po koncertech, matka/babička o všem sice ví, ale chová se jako ukřivděná nána. Jediná trošinku normální je postava Langmajera, ale taky žádná sláva. Scénář úplně mimo - Zdeněk po mrtvici sám odejde z bytu, poskládá vozík, dá ho do auta, v autě sám dojede domů, vyndá vozík, sedne do něj a pak ho jako musí dva lidi dotáhnout domů? Zuzana trajdá všude možně, její nový nápadník ji podvede, ona úplně přehlíží docela fajn lékaře a ke konci to vypadá že se zase vrátí ke Karlovi..... Proč, já se ptám proč? Bohužel ani dobré herecké obsazení to nevytrhne, Bartoška tři čtvrtě filmu slintá a kouká do blba, Chýlková hraje klasickou mrchu jako vždy, Hřebíčková taková nemastná neslaná, Kronerová se mi líbila jen při telefonátu s dcerou - tam byla skvělá, Langmajer průměr - jeho pěvecké číslo bylo dobré. Škoda, potenciál na dobrou komedii to mělo. Dle mého názoru se příliš dbalo na to, aby to nebyla ryze komedie a to byla chyba. ()

HonzaBez 

všechny recenze uživatele

"Každá dějinná událost má své kuře s nádivkou…" Poměrně nehumorná "komedie" o tom, co se stane, když se vymkne kontrole "chyba v systému pana dokonalého".  Jak mám Jiřího Bartošku v těchto typech rolí docela rád, tak třeba v porovnání s Teorií tygra mi to přišlo dost chabé. Zvláště konec se mi zdál vrcholně nepravděpodobný. Aby se stav člověka po mrtvici z čistá jasná tak změnil, že dokáže najednou dokonce sám řídit auto, to  fakt nevím.  No a Ivana Chýlková se tu chová jako vážně neuvěřitelná "kráva". ()

Galerie (44)

Zajímavosti (7)

  • „Od začátku jsem myslel na to, že by pediatra Zdeňka měl hrát Jiří Bartoška a sbíral jsem odvahu ho oslovit. Nakonec je to jediný herec, kterého jsme pro roli oslovili, a jsem rád, že to vzal,“ prohlásil režisér Petr Kolečko. (Duoscop)
  • Natáčení probíhalo během srpna a září 2020 v Praze a okolí a film se podařilo dokončit těsně před vyhlášením bezpečnostních opatření vlády proti šíření Covid-19. (ČSFD)

Reklama

Reklama