Reklama

Reklama

Zbožňovaný

  • Česko Božský děda (pracovní název) (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Uznávaný a všemi oblíbený pediatr Zdeněk (Jiří Bartoška) jde do důchodu. Celý život byl vyhlášeným lékařem nemocnice a nyní se těší na zasloužený odpočinek. Ještě víc se však těší jeho rodina – manželka Olga (Zuzana Kronerová), která se už nemůže dočkat až o něj bude pečovat, stejně tak jako jeho dcera Zuzana, jejíž manželství s Karlem (Jiří Langmajer) se nedávno rozpadlo. Nejvíc nadšená je však Zdeňkova vnučka Aneta (Martina Czyžová), která dědu vždy považovala za svůj velký vzor a píše o něm seminárku do školy. Jenže Zdeněk není tak dokonalý, jak se zdá. Má jedno velké tajemství. Už téměř 40 let udržuje milenecký poměr s ortopedkou Danou (Ivana Chýlková). A Dana samozřejmě očekává, že na ni Zdeněk teď bude mít konečně víc času. Na Zdeňka tak čekají pěkně horké chvilky a rozhodně ne bezstarostná pohoda, kterou si plánoval... (Bioscop)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (144)

Jonatána 

všechny recenze uživatele

Tak...blbost od začátku do konce. Ženská (předpokládám ne úplně hloubá, když vystudovala medicínu) je 38 let milenkou ženatého chlapa a najednou jí prdne v kebuli a chce být něco víc? OMG. Chlap po mrtvici, který má ochrnutou levou stranu, skoro nemluví, ochrnutý obličej, je na vozíku a on se sám zvedne z postele, doleze k autu, odřídí to, pak si vytáhne vozík a sedne na něj? Co tam bylo zábavné? Langmajer a Štěpán Kozub rozdávající lásku. Ten mě bavil. :-D Dost málo na takhle kvalitními herci našlapaný film. Ale tak, když si člověk potřebuje zacvičit a nechce se mu moc myslet, je to akorát. Dvě hvězdičky až až. ()

HonzaBez 

všechny recenze uživatele

"Každá dějinná událost má své kuře s nádivkou…" Poměrně nehumorná "komedie" o tom, co se stane, když se vymkne kontrole "chyba v systému pana dokonalého".  Jak mám Jiřího Bartošku v těchto typech rolí docela rád, tak třeba v porovnání s Teorií tygra mi to přišlo dost chabé. Zvláště konec se mi zdál vrcholně nepravděpodobný. Aby se stav člověka po mrtvici z čistá jasná tak změnil, že dokáže najednou dokonce sám řídit auto, to  fakt nevím.  No a Ivana Chýlková se tu chová jako vážně neuvěřitelná "kráva". ()

Reklama

vinducha 

všechny recenze uživatele

Tak tady jsem asi narozdíl od většiny viděl opět úplně jiný film, To vám povim , kdyby to bylo z Dánska nebo Polska , to by tu bylo 5hvězd. Ale protože je to z naší filmografie , tak to pěkně zdrbneme a zdrchneme. No bavili jsme se s paní takřka celou dobu , tak panu Kolečkovi tu 1 hvězdu navrch přihodim , když to tu má takovýhle nesmyslně tragický rejting. Objektivně za 4. A Švihák lázeňský mi ještě pak chvilku v kebuli rezonoval. ()

easaque 

všechny recenze uživatele

-3* Hořkosladké komedie mám docela rád a protože jsem na tento film dostal tip, tak jsem ho hned zkusil, i když hodnocení není vysoké. Po zhlédnutí rozumím oběma stranám - těm kdo chválí i kritizují. Jsou totiž filmy, které nemají co říct, ale jsou dobře natočeny a tento je právě tím opakem, což možná mrzí ještě víc. Herecké obsazení slušné, i když někteří mi do svých rolí vyloženě nesedli a navíc dialogy byly bohužel často prkenné a vyumělkované. Takže jsem v rozpacích jak hodnotit a je to na hraně 2-3 hvězdiček. Přesto nakonec dám vyšší známku a příběhu budou asi víc rozumět starší diváci po bohatších životních zkušenostech, ke kterým už taky patřím. Asi by se měl Kolečko držet víc scénaristické profese, protože mu ta režisérská moc nejde.  [ PŘÍBĚH: 1 /// SMYSL: 2 /// ATMOSFÉRA: 1 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 1 /// NÁLADA: 2 /// ART: 0 /// STYL: 1 /// CASTING: 1 (3*MAX) ] ()

Alex_01 

všechny recenze uživatele

Ve filmu je prostě moc slepých míst podle mě. Nějaké ty "písničkové" části, celé scény, některé postavy (jako kamarádka od babičky) by se prostě s klidem daly dát do prdele a alespoň by to nějak zhustilo některé ty lepší části. Málo situací, divná konstrukce scén, místy divně rozostřená kamera a vše místy až moc doslovně zalité sluncem. ()

Galerie (44)

Zajímavosti (7)

  • „Od začátku jsem myslel na to, že by pediatra Zdeňka měl hrát Jiří Bartoška a sbíral jsem odvahu ho oslovit. Nakonec je to jediný herec, kterého jsme pro roli oslovili, a jsem rád, že to vzal,“ prohlásil režisér Petr Kolečko. (Duoscop)
  • Jiří Bartoška původně ve filmu hrát nechtěl, ale po přečtení scénáře změnil názor. (SONY_)

Reklama

Reklama