Reklama

Reklama

Zbožňovaný

  • Česko Božský děda (pracovní název) (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Uznávaný a všemi oblíbený pediatr Zdeněk (Jiří Bartoška) jde do důchodu. Celý život byl vyhlášeným lékařem nemocnice a nyní se těší na zasloužený odpočinek. Ještě víc se však těší jeho rodina – manželka Olga (Zuzana Kronerová), která se už nemůže dočkat až o něj bude pečovat, stejně tak jako jeho dcera Zuzana, jejíž manželství s Karlem (Jiří Langmajer) se nedávno rozpadlo. Nejvíc nadšená je však Zdeňkova vnučka Aneta (Martina Czyžová), která dědu vždy považovala za svůj velký vzor a píše o něm seminárku do školy. Jenže Zdeněk není tak dokonalý, jak se zdá. Má jedno velké tajemství. Už téměř 40 let udržuje milenecký poměr s ortopedkou Danou (Ivana Chýlková). A Dana samozřejmě očekává, že na ni Zdeněk teď bude mít konečně víc času. Na Zdeňka tak čekají pěkně horké chvilky a rozhodně ne bezstarostná pohoda, kterou si plánoval... (Bioscop)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (144)

Anet21 

všechny recenze uživatele

⚪Neviem, kde nechal náš ,,dôležitý" pán Bartoška rozum, keď prijal úlohu v takomto filme, ale očividne, peniažky zase nesmrdeli.⚪Strašný gýč skoro bez dejového oblúka, v ktorom Bartoška polovicu filmu vlastne len mlčky preleží, čiže vlastne už asi chápem, prečo rolu prijal.⚪ Chce to byť komediálne a zároveň dramatické, ale nakoniec je to len fraška, ktorá nevzbudí žiadne emócie, ani ten smiech nie. Krúti sa to v jednej tej istej premise, ktorá aj tak nijako nevypointuje, Kronerová hovoriaca po česky je skôr smutná na pohľad, ,,epileptické dítě" Kozub hrá tak, ako v každom filme, keďže jeho herecká poloha je prakticky len jedna a jeho rola je úplne zbytočná. Začínam sa báť, že Kozub na mňa vyskočí už aj z chladničky. Obligátny Langmajer a Hřebíčková, bez tých sa v Čechách ani nezapne kamera :/⚪A zapojenie Žbirkovej hudby v tomto patvare je skôr dehonestujúce pre Mekyho.⚪ ()

Alex_01 

všechny recenze uživatele

Ve filmu je prostě moc slepých míst podle mě. Nějaké ty "písničkové" části, celé scény, některé postavy (jako kamarádka od babičky) by se prostě s klidem daly dát do prdele a alespoň by to nějak zhustilo některé ty lepší části. Málo situací, divná konstrukce scén, místy divně rozostřená kamera a vše místy až moc doslovně zalité sluncem. ()

Reklama

Primavera 

všechny recenze uživatele

Komédia? Tak pousmiala som sa len raz, keď ex-zať, s ktorým bol Zdeněk na nože volal záchranku, kedže deda Zdeněk "dostal mrtvici a zaslouženou" po tom, čo prišla jeho milenka urobiť hysterickú scénku pred jeho rodinou zoradenou v peknej záhradke. Inak humor nula bodov. Neustále generalizovanie, ako všetci muži robia rovnaké chyby, čiže všetci chlapci sú neverníci a my ženské im môžeme akurát tak nie odrezať gule ale piecť kefírky, čo je primitívny hrnčekový koláč zodpovedajúci úrovni scenára. ()

deli06 

všechny recenze uživatele

Pojďme si říct narovinu, že ta jedna hvězda je jenom za Kozuba. Ale zase nebudu tvrdit, že se nikde jinde nezasmějete. Občas to vypadalo, že je docela našlápnuto, ale vzápětí to zabili něčím neuvěřitelně laciným… Je to škoda, protože Kolečko je dobrý scénárista (hlavně s Prušinovským). Když se trochu povznesete, není to tak, že byste u toho dvě hodiny trpěli. Spíš u jednotlivých “hlášek” budete plakat nad úpadkem české kinematografie… ()

Psycho.R 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době česká komedie, ktera měla potenciál. Kolečko po svých vulgárních blbinách napsal vcelku dobrý scénář. První třetina, až do vpádu na zahradu je nabitá a má říz (coz mohla být skvěle vygradovaná závěrečná scena). Jakmile odejde Bartoška do pozadí událostí, zpomali se to a lehce táhne. Ale celkově jsem mel po Všech tech Chlapech na střídačku apod. fajn pocit. ()

Galerie (44)

Zajímavosti (7)

  • „Mám k tomu příběhu osobní vztah, je inspirován mým dědou, a to při rozhodování, zda znovu režírovat, hrálo docela zásadní roli,“ uvedl režisér a scenárista filmu Petr Kolečko. (SONY_)
  • Jiří Bartoška původně ve filmu hrát nechtěl, ale po přečtení scénáře změnil názor. (SONY_)
  • Natáčení probíhalo během srpna a září 2020 v Praze a okolí a film se podařilo dokončit těsně před vyhlášením bezpečnostních opatření vlády proti šíření Covid-19. (ČSFD)

Reklama

Reklama