Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Antropolog Ethan Powell byl váženým vědcem a uznávaným odborníkem patřícím k nejlepším ve svém oboru. Dlouhou dobu žil v džungli mezi horskými gorilami. Při jejich obraně před lovci dva z nich zabil a tři další zranil. Od té doby je Powell ve vězení a nemluví. Jeho případ zaujme ambiciózního psychiatra Thea Cauldera. Ten zpočátku bere Powellovu záležitost jako příležitost upozornit na sebe v profesních kruzích, ale složitost případu a jeho lidské aspekty nakonec učiní i pro Thea z případu osobní záležitost. Pomáhá Powellovi najít cestu zpět do normálního života a najít jeho smysl v rodině. Antropolog zase otevírá Caulderovi oči zaslepené blahobytem civilizace a po čase ho ve vyprávění zavede do afrického horského pralesa mezi gorily, s nimiž dva roky žil. (TV Nova)

(více)

Recenze (117)

Clark_Kent 

všechny recenze uživatele

Velice silný příběh, který řekne hodně moc o věcech o kterých společnost většinou mlčí, což ještě více než přístup člověka k přírodě a ke světu obecně. "Tento živočich nemyslí, řídí se jen instinktem." Ale co je to "instinkt"? Vždyť je to právě výtvor myšlení, produkt inteligence! Ano, instinkt je inteligence, instinkt je domyšlené poznání a vědění, zasunuté tvorem pro větší pohodlí do podvědomí. Hopkins a jeho ochranářský cit, mě naprosto učaroval a navíc pohled na úžasné primáty. Tento snímek je určený především těm, kteří stojí o to pochopit přírodu a živé tvory a jejich podstatu. Podle mě dosti nedoceněný film. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Instinkt si hraje na nějakej duchaplnej film a snaží se k propagaci nerůznějších rozumů používat Anthonyho Hopkinse. Ty jeho kecy byly fakt až trapný, pořád se snažil Goodinga přesvědčovat o svý pravdě a jinak to býto nemůže, ale já sem na to měl prostě jinej názor a proto mě nějak nedokázal přesvědčit, spíš to u mě vyvolalo úsměv, protože, spousta jeho rozumů byla dost nedomyšlenejch. Taky mi přišlo pěkně nesmyslný , že Gooding celej film nemohl přijít na to, proč vraždil, když by to muselo být jasný snad i tý gorile. A ještě by mě zajímalo, kdepak vzal tu ohromnou sílu, když kolem těch opic jen tak chodil a posedával, žádný šplhání po stromech nebo tak. Podle mě je to naprosto nedomyšlený. Kdyby se to aspoň nesnažilo tvářit strašně vážně, ale tohle fakt ne ()

Reklama

Renfield 

všechny recenze uživatele

Z jedné poloviny slušné herecké výkony a několik dobrých scén, mezi které patří zejména ty z rozhovorů Thea Cauldera a Ethana Powella. Právě u nich je důležité to, co tu zmiňoval Skejpr a to je kladený důraz na oči, pravděpodobně jsem to u žádného filmu taktéž ještě neviděl. Z druhé poloviny nepovedený scénář, stejně tak režie a podivné myšlení, či chování hlavních postav. Film sráží také to, že je od začátku celkem jisté, proč Ethan vraždil. I přesto to nevidím tak tragicky, jako většina. Já se docela dobře bavil. 60% ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $80miliónovTržby USA $34,105,207Tržby Celosvetovo $34,252,766║ V niektorých momentoch dosť silná až výstižná dráma zasahujúca do podstaty ľudstva a hlavne jeho umelého žitia, zbytočného utláčania a bezútišného plienenia. /75%/ ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Zase jednou budu za primitýva (nebo dokonce primáta?), ale mně se to moc líbilo. Už od první chvíle příjezdu Goodinga Jr. do věznice jsem cítil začátek slušného drama. To se mi také potvrdilo při prvních kontaktech s mlčenlivým Hopkinsem (tužka) jenž je zde uvězněn... Pak už bohužel začal snímek jet po koleji jejíž konec se dal tušit (přesto bavil a udržoval v napětí). Bohužel, závěr kvalitní nástup zazdil. I tak ale dávám za 4 hvězdy, mně ty ve filmu podané myšlenky zas tak blbé nepřišly a kdo má rád přírodu, bude chtě nechtě souhlasit. Jedna je však za Dian Foesseyovou jejíž knihu jsem četl a jíž mi snímek připomněl. * * * * ()

Galerie (6)

Zajímavosti (7)

  • V USA měl film pracovní název Ishmael. (PußyMagnet)
  • Založeno na románu Daniela Quinna, Ishmael. (PußyMagnet)

Reklama

Reklama