Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Kdysi známá herečka Eva (Emília Vášáryová), která se vrací z protialkoholního léčení, by udělala cokoliv, aby znovu získala přízeň člověka, kterého v životě ranila nejvíce – svého syna. (AČFK)

Videa (1)

Trailer

Recenze (132)

hygienik 

všechny recenze uživatele

Presne takíto sú priemerní Slováci. Hoci nie všetci sme alkoholici, máme v sebe ten nedefinovaný pocit melanchólie, ktorý s pribúdajúcimi rokmi prerastá do sebaľútosti. Scénka ako frustrovaná, ujdená manželka sedí pri vypustenom bazéne na záhrade viedenského domu, kde pracuje ako opatrovateľka a hovorí: "Deti sa tu majú dobre, Franz ich denne vozí do školy aj späť," mi vyrazila dych. Áno, tu vo Viedni, Londýne, New Yorku je lepšie, lebo... tu nie som doma a nepripadám si ako trpiteľ (slúžka, otrok). ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Já opět po delší době smekám, ale tentokrát to bude před dvěma osobnostmi a to je v prvé řadě Emília Vašáryová a ten druhý je kameraman, protože on s tváří Emílie doslova souzněl a každý záběr byl citlivý, jemný a pověděl nám dokonale vše, co Eva v jakoukoliv chvíli prožívá. Byl to Emíliin herecký koncert, ale já jí vždycky milovala, tu jemnou, křehkou a citlivou osůbku ze Slovenska. Jsem ráda, že její rozhodnutí odejít z této profese změnila, děkuji. ()

Reklama

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Musí to být trýznivě bolestná bilance, svého jediného syna odložila k sestře a dala přednost kariéře, životní partner ji opustil kvůli mladší ženě, sláva i úspěch jsou v nenávratnu a lahev jako jediný společník. Vypadá to, že je vše podtrženo a sečteno. Jenže hlavní postava v podání skvělé Emílie Vášáryové to ještě nechce vzdát, po úplném vystřízlivění jí totiž docvakne, že syn je to jediné, co za to opravdu stojí. Smutný a tíživý film, nejen o závislosti na alkoholu, také o stáří, nepotřebnosti, prázdnotě, pracovní nouzi. ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Silná rodnná dráma stárnucej herečky - akoholičky je predvšetkým herecký koncert Milky Vášáryovej. Film začínajúceho režiséra na hranom filmovom poli je nemilosrdnou sondou do života ženy, ktorej sa zrútil profesný svet, ale čo je horšie aj vzťah so synom. Príbeh je rozprávaný pomalým tempom, každá scéna dokáže doznieť v divákovi, psychológia postáv je prepracovaná do najmenších detailov. Záverečná scéna je len dokonalým vyvrcholením tohto mrazivého filmu. ()

klúčik 

všechny recenze uživatele

Smutný film. Životný príbeh herečky, ktorá zostarla, príbeh jej rodiny. Smutný príbeh ľudí, ktorí bohužiaľ takto žijú a je ich čoraz viac. Film Eva Nová je naozaj o výbornom výkone herečky s veľkým H. Pani Emília Vášáryová zas a znova ukazuje svoje herecké umenie. No nezaostal ani Milan Ondrík v postave jej syna. Filmu dávam 75%. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (10)

  • Režisér filmu Marko Škop pôvodne plánoval do hlavnej úlohy obsadiť herečku Milku Zimkovú, ktorej sa ale scenár zdal príliš depresívny a podľa jej vlastných slov mu chýbal humor a nadhľad. (DK91)
  • Emília Vašáryová považuje alkoholismus za závažný problém celé východní Evropy. Podle svých slov se bojí opilých lidí a velmi jí údajně vadí opilé ženy. (klukluka)
  • Eva Nová sa z liečebne vracia do svojho bytu v Petržalke. Byt je situovaný na Budatínskej ulici v blízkosti Tesca, ale keď sa Eva Nová vracia od syna prvýkrát domov, vystupuje na zastávke Jungmannova, čo je od jej bydliska okolo 30 minút peši. Aj keby chcela prestúpiť (čo jej odchod zo zastávky nenasvedčuje), cestovala dosť nelogicky, nakoľko autobus z hlavnej stanice jej stojí priamo pred Tescom. (zetpi)

Reklama

Reklama