Příběh se odehrává v zachmuřeném Skotsku. Kruťák Bart (Bob Hoskins) vychoval z kluka Dannyho (Jet Li) bojového otroka. Danny vyrůstá v kleci, živí se konzervami a na krku nosí obojek. Nemá vzdělání, mentálně je na tom jako desetileté dítě. Když mu ale Bart obojek odepne, dělá Danny to, co jediné se naučil - zabíjí. Bart Dannyho nasazuje do ilegálních zápasů a vydělává majlant. Bart: "Když je dostanete mladé, možnosti jsou nekonečné. Pak ale přijde bouračka. Bart skončí v komatu a Danny se ocitne u starého slepce, ladiče pian Sama (Morgan Freeman)." Li k tomu říká: "Danny dokáže během chvilky zmlátit spoustu lidí. Ale nerozumí životu. Nemá přátele, nemá rodinu a tak potká postavu Morgana Freemana. Je to ladič pian a zasvětí mě do světa hudby. A jeho hudba mi pomůže stát se normálním člověkem. Poznám přátelství, lásku i rodinu." Bojové scény se nesou v pouličním stylu, neboť Dannyho nikdo neučil. Jejich choreografem je Yuen Woo-Ping, jehož sláva se dotkla nebes díky wire-fu v Matrixu , dále vymýšlel bojovou akci v Tarantinově Kill Billovi a s Jetem Li spolupracoval již mnohokrát. (oficiální text distributora)

(více)

Trailer

Jossie

Příběh samotný je docela zajímavý, jen je až moc přitažený za vlasy, až moc neuvěřitelný, Jet Li je rozhodně lepší herec v roli padoucha, než chudáčka, prostě bych si to užila jen v případě, že bych to celé brala jako pohádku pro děti, ale jako vážně se tvářící thriller těžko. A Morgan Freeman jakkoliv je dobrý herec, jako slepec toho zvládá až moc a navíc až moc snadno. ()

Djkoma

Jet Li v nejlepší formě a Luc Besson, který tlačí Louise Leterriera mezi zajímavou "novou akční francouzskou režisérskou vlnu". Už jen, aby se slavný Luc chopil režie a dal vzpomenout na své schopnosti... Jet Li rozhodně nemá tak primitivní roli, jak se na první pohled zdá. Oscilovat mezi naprostým bersekerem a nevinně a naivním andělem není zrovna lehké. Skvělé bojové scény, skvělý střih, krásné flashbacky a moc moc dobří herci. ()

Lynn

Dva protikladné světy mezi kterými se motá akční hvězda Jet Li a jde mu to zatraceně dobře, tedy jde rozhodně o jeden z jeho nejlepších hereckých výkonů. Úžasné je jak režisér umí střídat depresivní atmosféru s tou příjemnou v kruhu rodiny. No a o akčních scénách je zbytečné se více rozepisovat - stačí jedno jméno : Yuen Woo Ping. ()

kleopatra

Na tenhle film jsem kývla, jen abych nazarmoutila mládě, které mi ho vnutilo, protože Jet Li a vůbec tahle parta, nic proti, ale fakt mě to moc neoslovuje. O to větší bylo moje překvapení, že je to téměř pohádkový film. Rozhodně ve smyslu vymezení dobra a zla v přesných konturách: Hoskins - zlý "chovatel"- násilí na jedné straně, Freeman - hodný slepý ladič - hudba na straně druhé. Uprostřed toho všeho "pes" Danny, který se musí rozhodnout. I když se racionálno ve mně vzpírá myšlence, že si otrhance z ulice někdo lážo plážo vezme domů, smutné psí oči Jeta Li by udělaly lidumila i ze slepého :-)). ()

Slarque

Nějak jsem už ani nečekal, že by ze scénáristicko-produkční fabriky Luca Bessona mohl vypadnout opravdu povedený film. Scénář by sice opět nesnesl podrobnější pitvání, ale zásluhou ústřední herecké čtveřice, suverénního výkonu režiséra a dobře padnoucí hudby vznikl film, u kterého mi na konci bylo trochu líto, že už skončil. Mně, který každý druhý film kritizuje, že je moc dlouhý! ()

• Při natáčení v Glasgowě se kolem štábu zásadně zvýšila koncentrace okounějících usedlíků čínského původu, kteří toužili využít nečekané příležitosti spatřit ve své nové domovině Jeta Li (Danny), jednu z největších hvězd té staré. (NIRO)
  • Za choreografií akčních scén stál Woo-ping Yuen, čínský mistr, mezinárodně proslulý prací na hitech jako např. Matrix (1999, 2003, 2003), Tygr a drak (2000) či Kill Bill (2003, 2004). (NIRO)

Související novinky

Komiksové novinky

Komiksové novinky

03.02.2007

Restarty se v poslední době těší velké divácké oblibě, je to patrné na úspěšnosti Batmana, který začíná a Casina Royale. Proč nezkusit nový přístup k látce, i když máme za sebou teprve jeden díl? To… (více)