Reklama

Reklama

VOD (1)

Série(2) / Epizody(16)

Obsahy(1)

Uprostřed děsivé epidemie, která může zničit veškerou civilizaci, bojuje několik lidí o holé životy. V brutálních podmínkách často není místo pro lásku a lidskost. (Netflix)

Recenze (105)

katmandzoo 

všechny recenze uživatele

Priemerný seriál, ktorý sa snaží pôsobiť postapokalyptisticky, no miestami dosť prehráva. Dej sa odohráva v zasneženom ruskom prostredí a má aj svetlé momenty, no hlavná myšlienka mu akosi uniká, o nevysvetlenom závere nehovoriac. Celých 8 epizód vlastne sledujeme príbeh úzkej skupiny ľudí, ktorej protagonisti sú tak otravní a nesympatickí, že ich osudy sú vám vlastne ľahostajné. Tvorcom sa taktiež nepodarilo vysvetliť pôvod vírusu, pred ktorým unikali, čo je veľká škoda. Aby som však nebol len kritický, potešila ma hudba, kamera a úvodné dve epizódy predznamenávajúce kvalitný snímok, ktorý sa napokon nedostavil. 3/5 ()

Havaj8 

všechny recenze uživatele

Kdo by to byl řekl, že zrovna v Rusku vznikne takhle povedenej pandemickej seriál. Do týhle covidovy doby jako dělanej. Každej díl končí parádním twistem, takže nemáš šanci se odtrhnout. Všechny postavy jsou svym způsobem něčím zajímavý, takže si každej oblíbí tu svojí. Člověk by nevěřil kolik se toho dá stihnout během 8 dílů, romantika, sex, dobrodružství, nebezpečná nákaza. Ještě k tomu ta zimní ruská atmosféra plná mrazu a sněhu, to tomu přidává úplně jiný rozměr. Nemůžu se dočkat další série, doufám že bude do roka, protože ten konec slibuje ještě velkej masakr. ()

Reklama

Michelle75 

všechny recenze uživatele

Už dlouho jsem neviděla takovou kravinu. Výběr herců dobrý a první dvě epizody taky, mělo to šťávu a nápad, ze kterého se mohlo vytěžit a natočit pořádné drama. Jenomže se stal pravý opak a děla se jedna pitomost za druhou, herci, hlavně herečky jenom řvaly(křičely, ječely) a pak drama u roztoužené babušky byl už jen pomyslný hřebík do.....Fakt ne, asi je to jiná mentalita....ale hudba, krajina a krásná ruská zima, to bylo fajn. ()

petikacka 

všechny recenze uživatele

Velice příjemné překvápko...Má to napětí, překvapivé zvraty, dobrý vizuál a sountrack. Osobně doufám, že bude pokračování, protože chci sakra vědět jak to bude dál :-) . Nejvíc mě, ale zaujala celá myšlenka seroše, která popisuje prakticky stejnou situaci co panuje dnes na celém světě, ovšem natočen je už v roce 2019?! Za mě 90% ()

kukkik 

všechny recenze uživatele

Zajímavý nápad naprosto potápí obsazení. Snad ani ne docela nesympatičtí ale totálně nevýrazní herci, kteří jsou zcela nezapamatovatelní a role jsem jim prostě nevěřil. Navíc hlavní dějová linka, která zpočátku nabírá obrátky svižným tempem, po první polovině série silně ztrácí dech a k posledním dílům jsem se musel vyloženě nutit, jelikož jsem jejich sledování odsouval a odsouval a kroutil se a usínal, což tak nějak vypovídá o kvalitě seriálu jako celku. Bohužel nakonec zklamání, i když s tak slibným začátkem jsem to opravdu nečekal. 2/5 ()

Galerie (31)

Zajímavosti (19)

  • Když zastaví cestář své vozidlo, aby pomohl skupině vytáhnout auta, tak vidíme po stranách cesty nahrnutý sníh. V následujícím střihu je ale sněhu po stranách méně. (Duoscop)
  • Když v domě zaútočí nakažená žena na skupinu, tak drží v ruce sekeru. Po zásahu už ji ale nedrží. (Duoscop)
  • Ve 32. minutě hraje píseň „Why Can't You Feel It?“ od Gem & The Deadheads. (Duoscop)

Reklama

Reklama