Reklama

Reklama

Rabbits

Drama / Mysteriózní / Horor / Komedie / Fantasy
USA, 2002, 50 min

Obsahy(1)

Film RABBITS natočil kultový režisér David Lynch. Ukazuje nám niekoľko na prvý pohľad bezpríbehových epizód zo života rodiny králikov. Odohráva sa bez jediného strihu, v jednej izbe, pomocou statickej kamery. Králici medzi sebou hovoria, ale ich dialógy sa zdajú nezmyselné. Do toho sa ozýva dlhý potlesk a smiech ako z klasických sitcomov. Lynch tento film postavil na zvláštnych surrealistických a hororových víziách, ktoré si každý môže vysvetliť po svojom. (Avathar)

(více)

Recenze (151)

Rimsy 

všechny recenze uživatele

Uff... Pro všechny, kteří si myslí, že nám mistr stárne je toto ten nejlepší protiargument. Fascinující dílo. Lynch opět spolupracoval s hvězdami Mulholland Drive N. Watts a L.E. Harring a přestože herecké výkony jsou opravdu minimalistické, nedopřejí člověku oddychu. Výborná podkreslovací hudba, stejně jako další (divné) zvuky. Jedna místnost, jeden záběr (skoro...) a tři králíci (také skoro...:)). Jsem v šoku, ohromující deprimující atmosféra. Třikrát sláva mistrovi. 95%. ()

Kulmon 

všechny recenze uživatele

To je tedy dilema, jaké hodnocení dát. Je to Lynch a já už jsem si trochu zvykl, že jeho filmům nerozumím, ale někdy nerozumím a přesto jsem uchvácen. Zatímco tomuto nesmyslu nerozumím a jsem z toho spíše znechucen. Králíci mumlaj nesmysly páté přes deváté, do toho se smějou sitcomoví fanoušci, ale co z toho??? Přece nebudu dávat vysoké hodnocení jen proto, že to je Lynch a nebudu proto říkat, že to je geniální. ()

Reklama

ethos 

všechny recenze uživatele

Ma to atmosferu ako vzdy, ale mam pocit ze nie je celkom pravda co sa pise v obsahu ze dialogy sa zdaju nezmyselne ono to aj cele je nesmyselne, ale sak o tom asi surrealizmus do istej miery je ono to tvori len atmosferu, vlastne je to naopak ako pri vsetkom ostatnom atmosfera je len nieco co stastim vzniklo z nejakeho pribehu pripadne sa to podpori hudbou. Rabits vlastne nechcu povedat pribeh myslienku ale atmosferu. ()

bouncer 

všechny recenze uživatele

Tak to nám všem zase Mr. Lynch pěkně zamotal hlavičky... možná jsem nepochopil, co tím chtěl pan režisér říci, ale i tak jsem byl unešen... asi tou atmosférou, zaměstnanou myslí, hezkýma klálíčkama. Asi nejpravděpodobnější je výsměch dnešním seriálům, což i chápu od tvůrce nejlepšího seriálu všech dob (samozřejmě Twin Peaks). Jen mimochodem dialogy nejsou náhodné, ale prostě jen přeházené - zazní věta V, pak několik dalších a za minutu přijde někdo s otázkou O, na kterou je odpovědí věta V...a proč vlastně ne, vždyť nejde o nic důležitého ;-) ()

sandis 

všechny recenze uživatele

Působivé, až depresivní... A co tím chtěl básník říci? Abychom se na 50 minut zastavili a zamysleli se. Určitě se v tom dá najít ledacos, ale viděl bych to jako pohled do nefungující rodiny, kde jsou její členové navzájem odosobnění nejspíše díky sledování televizní zábavy, namísto proniknutí do svých niter a vzájemného absolutního pochopení, prokládaný proudy vědomí jednotlivých aktérů, jako celek poukazující na povrchnost vztahů /společnosti... ()

Galerie (1)

Zajímavosti (4)

  • Miestnosť, v ktorej sa celý dej filmu odohráva, vznikla rozložením provizórneho štúdia na kopci za Lynchovým obydlím. (ČSFD)
  • Psychologové na Univerzitě Britské Kolumbie používají Rabbits jako spouštěč existenciální krize u jejich výzkumných subjektů. (Mitin)

Reklama

Reklama