Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mitchovi Robbinsovi se blíží čtyřicítka a propadá frustraci. Jeho kamarád Phil je na tom ještě hůř - doma je pod pantoflem a v práci ho zase komanduje jeho tchán. Oba závidí Edovi, který vypadá, že si života dokáže užívat a stále si vymýšlí nová dobrodružství. Ed chce kamarádům udělat radost, a tak pro všechny zakoupí čtrnáctidenní pobyt na nefalšovaném ranči v Novém Mexiku a donutí je oba odjet. Na ranči se setkají s dalšími hosty, kteří si sem přijeli odpočinout od rodiny, civilizace, práce. Společnost je to opravdu různorodá. Ale čeká je náročný program - po několikadenním padání z koňských hřbetů dostane skupina těžký úkol - dopravit stádo do 200 mil vzdáleného Colorada. Zprvu vše probíhá celkem klidně, ale pak jejich předák Curley náhle zemře. Jak si zelenáči s touto situací poradí? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (82)

moviepill 

všechny recenze uživatele

Nielen pre chlapov v kríze. Tento film je aj pre (skutočných aj falošných) machrov, "kaubojov" a pre milovníkov drsnej americkej prírody. City Slickers naozaj pobaví a má v sebe aj trošičku napätia a akejsi melodrámy. Len ma mrzí, že skvelý Jack Palance umrel hneď v prvej tretine filmu. "Viděli jste jeho oči? Říkám vám, je to zabiják... Eh... Stojí za mnou, že? Ou, bože..." :-) ()

monolog 

všechny recenze uživatele

Lepší jak dvojka, humoru je tu víc, akce míň a lidskosti hodně. Jack Palance je tvrďák akorát, trochu menší jak ve dvojce. Nejvíc se mi na tomhle filmu asi líbilo sžívání měšťáků s kovbojským způsobem života. A pak samozřejmě, když se rozhodli sami dopravit stádo krav na místo určení, nezradit je a postavit se k tomu jako opravdovský chlapi. Škoda, že u nás nic podobnýho neprobíhá, hned bych jel taky. Nejlepší byla nakonec jejich proměna, z ustrašených vynervovaných pušperlíků se z nich stali drsní mužští. A to tele bylo sladký. Myslím, že jen hodně málo lidí by neudělalo totéž, co Billy Crystal, když se dozvěděli pravdu o důvodu jejich práce. Vlastně je to jeden z posledních westernů, kde jsem cítil takovou tu náladu, kterou si obvykle spojujeme s reklamama na cigarety Marlboro. Kamarádství, možnost se na přátele spolehnout, nádherná krajina a skvělá práce, humor, kolty proklatě nízko... ()

Reklama

`barocco 

všechny recenze uživatele

City Slickers su starsou nametova verziou novsich Divocakov (Wild Hogs) kde si frustrovany styridsiatnik lieci krizu stredneho veku dovolenkou na vidieku spolu s rovnako starymi kamaratmi. Oproti novsim Wild Hogs je tento film daleko scenaristicky ucelenejsi, kasitingovo vydarenejsi, vtipom inteligentnejsim ale hlavne je zmysluplnejsim. ()

route60 

všechny recenze uživatele

Dobrodruhy z velkoměsta jsem viděl po mnoha létech a film jsem si vychtnal lépe než před tím, hlavni trojice Billy Crystal, Daniel Stern a Bruno Kirby jsou výborní je jasné že film je dělaný na city ale proč se občas nenechat dojmout hlavně to mohlo zklouznout do trapnosti ale Ron Underwood tuto komédii zvládl skvěle je jen škoda že Bruno Kirby zemřel tak brzy. ()

Boogeyman 

všechny recenze uživatele

Zcela klasické schéma komedií, kdy je někdo zvyklý na něco vržen někam jinam, kde je všechno úplně odlišné. Bylo to tu již mockrát a ještě mockrát bude. Jsou dva druhy, buď je necivilizovaný křovák hozen přímo do centra nějakého velkoměsta, nebo naopak nějaký kravaťák doprostřed divočiny. Teď už záleží jenom na scénáristovi, jak se s tím námětem popere a jakou vymyslí zápletku, proč je ten daný hrdina vržen právě na to dané místo a jaké vtipné situace z toho vytěží. Zda se uchýlí k nechutné trapnosti jako je Borat seroucí uprostřed ulice plné lidí, nebo jestli na nás vytasí skvělé jemné vtípky jako „Tomu říkáš nůž? …Tohle je nůž!“ Dobrodruzi z velkoměsta měli štěstí. Jsou plní lehkých vtípků, svižné akce, krásné hudby a především skvělých typů herců, kteří z jejich postav dělají živé bytosti, i když trošku nemehloidní! Několik scén je geniálních – debata o baseballu, souboj určení správné chuťě zmrzliny po daném jídle a naprostá většina je úsměvná. Díky slušnému úspěchu u diváků jsme se dočkali i druhého dílu, sice pod taktovkou jiného režiséra, ale se stejným hereckým týmem a srovnatelnou zábavou. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (2)

  • Jake Gyllenhaal v tomto filmu debutoval. (Pumiiix)

Reklama

Reklama